Leuke spelletjes om te spelen op oudejaarsavond

Of het nou op vakantie is of tijdens een weekend weg, op een druilerige dag of op oudejaarsavond; het is altijd leuk om een spelletje tevoorschijn te halen. De kinderen vinden het leuk en zeg nou zelf; als volwassenen vinden wij het eigenlijk ook nog erg leuk! Uiteraard zijn er een aantal spelletjes die ik zelf niet graag speel en dan denk ik meteen aan “Mens erger je niet”. Geen idee wat er mee is, ik vind het gewoon geen leuk spel! Gelukkig vind ik heel veel andere spelletjes wél leuk en omdat we op oudejaarsavond ook iets leuks willen gaan doen (met kids of alleen met volwassenen) ging ik alvast inventariseren.

Dit vinden wij leuke spelletjes

Wat zijn nu op dit moment leuke spelletjes om te doen? En ga je dit met de kinderen samen doen of vermaken die zich met elkaar en speel je een spel met volwassenen onder elkaar? Geen idee hoe bij ons de oudejaarsavond gaat verlopen, misschien willen de kids wel gewoon hun eigen gang gaan en zijn wij volwassenen “op elkaar aangewezen”. En ik gok zomaar eens dat het het laatste gaat worden! Onderstaande spelletjes vinden wij altijd ontzettend leuk om te spelen. Lees je mee?

30 seconds

Ik denk 1 van de leukste spelletjes die ik afgelopen tijd heb gespeeld is 30 seconds. Je speelt het spel in teams, wij hebben het laatst zelfs met een club van 20 mensen gespeeld en hadden dus 5 mensen in elk team. Bij elke beurt pak je een kaartje waar 5 begrippen op staan welke je moet omschrijven zonder het te benoemen en je teamleden moeten natuurlijk raden wat je precies bedoelt. Heb je de antwoorden goed dan kom uiteraard elke keer weer verder op het bord. Oh, en vergeet niet dat je 30 seconden de tijd hebt voor 1 kaartje en dus 5 begrippen! Heb je het spel al vaak gespeeld en kun je de begrippen zo langzamerhand dromen dan is er ook een 30 seconds uitbreiding verkrijgbaar voor €15,29. Staat vast en zeker garant voor hilarische taferelen! Een 30 seconds junior versie en een 30 seconds Vlaamse editie zijn ook verkrijgbaar.

 

30 seconds | € 25,49  koop nu >>>

Party & Co

Inmiddels zijn er vele varianten van dit spel en het maakt me eigenlijk niet uit welke versie er voor m’n neus staat, ik vind ze allemaal leuk! Vooral wat later op de avond gespeeld met vrienden of familie lig je echt dubbel van het lachen. Voor de mensen die geen idee hebben wat voor spel Party & Co is: als het je beurt is aan jou de taak om een opdracht uit te voeren en deze opdracht kan heel divers zijn. Zo kan het zijn dat je dmv gebaren iets duidelijk moet maken of dmv tekenen. Of je hebt moet de mensen uit je team iets laten raden zonder een aantal verboden woorden te zeggen. En dit alles (toevallig ook) in 30 seconden. Er is ook een Party & Co junior en zelfs een Party & Co Disney versie. Uitgekeken op dit spel raak je dus nooit!

Ondertussen kun je genieten van heerlijke oliebollen zonder gist, lekker!

 

Party & Co | € 18,69  koop nu >>>

Kolonisten van Catan

Good old Kolonisten van Catan! Ik denk dat vele mensen zullen denken “dat is zooooooo 2000” of nog eerder, ik weet niet precies wanneer het spel op de markt kwam maar dat er een hoop mensen er een soort verslaving bij hadden in die tijd weet ik wel! Ook hier werden geregeld “kolonisten-avondjes” georganiseerd met allerlei lekkere hapjes en drankjes erbij. Kolonisten van Catan is een handelsspel waarbij je begint met 2 dorpen, je handelt in grondstoffen en je echt doet aan “landje veroveren”. Heerlijk! Kolonisten van Catan is net als Party & Co zo’n spel dat gewoon niet gaat vervelen. Het basisspel is uit te breiden met diverse sets (waaronder Zeevaarders, Kooplieden en Barbaren, Steden en Ridders), is ook in kaartspel verkrijgbaar en ook een junior-versie ontbreekt hier natuurlijk niet.

 

Kolonisten van Catan basisspel € 33,99  koop nu >>>

Ik hou van Holland

Ook Ik hou van Holland is zowel in volwassen versie als in junior versie verkrijgbaar en superleuk om met een clubje te doen. Je speelt dit spel in 2 teams en eigenlijk maakt het niet uit hoeveel mensen er de teams zitten, als het aantal maar gelijk is. De opdrachten zijn over het algemeen bekend van televisie en grappig om te doen en om het helemaal af te maken wordt de zoomer bijgeleverd! Voor de liefhebbers: er bestaat ook een Ik hou van Holland verjaardagsspel. Wij speelden Ik hou van Holland een aantal keer tijdens ons jaarlijkse familieweekend met maar liefst 44 mensen! Twee teams van 22 mensen tegenover elkaar, hard juichend, gillend en gehuld in oranje, rood en blauw. Alsof er WK voetbal was… echt lachen!

Ik hou van Holland | € 16,99  koop nu >>>

Doolhof Glow in the Dark

Voor kinderen vanaf een jaar of 6, 7 erg leuk om te spelen. En glow in the dark; heel toepasselijk om te spelen op oudejaarsavond, vind je niet? Een speciale editie om het 30-jarige bestaan van dit spel te vieren. Geen verdere uitleg nodig!

Doolhof Glow in the Dark | € 39,00  koop nu >>>

Er zijn zó veel spelletjes…

Bovenstaande spellen zijn denk ik vast bij iedereen wel bekend, maar ja, als je eenmaal iets leuk vindt en leuk blijft vinden… dan ga je niet snel iets anders doen! Zo zijn er mensen die al jaren Monopoly spelen en daarvan vele varianten in huis hebben. Ken je bijvoorbeeld Monopoly wereldeditie?

Tags
Back to top button