Kerstmis

25x leuke kerstfilm op Netflix 2022 (voor kinderen en volwassenen)

Nog een paar weken en dan is het Kerstmis! Of je nou familie gaat bezoeken, lekker op de bank gaat zitten of met vrienden gaat dineren; er is vast tijd om samen met je gezin te genieten van 1 van van de leuke kerstfilms op Netflix. Wij zetten meer dan 20 leuke, mooie en/of populaire kerstfilms voor je op een rijtje. Zowel good oldies als flitsend geanimeerde nieuwere films, voor jong én voor ouder. Lange kerstfilms maar ook korte kerstfilms, die fijn zijn om drukke kinderen weer even rustig te krijgen. Voor welke kerstfilm op Netflix ga jij?

Falling for Christmas – 2022 / 95 minuten

Lindsay Lohan is terug! In de film Falling for Christmas speelt ze Sierra. Sierra zal ooit een hotel erven en is behoorlijk verwend. Terwijl ze ten huwelijk wordt gevraagd overkomt haar iets, waardoor ze haar geheugen kwijtraakt. Ze wordt opgevangen door een hoteleigenaar, die voor haar zorgt. Zelf weet ze immers niet waar ze vandaan komt. Hier krijgt ze een heel andere kijk op het leven en vooral, op de liefde.

The Noel Diary – 2022 / 100 minuten

Een romantisch verhaal over verlies en liefde, gebaseerd op de bestseller van Richard Paul Evans. Met de leuke acteur Justin Hartley in de hoofdrol, die we kennen uit de serie This Is Us. Het verhaal gaat over Jacob, een succesvolle schrijver. Hij komt in contact met de dochter van zijn vroegere oppas en gaat samen met haar op zoek naar haar moeder, die haar bij de geboorte heeft afgestaan.

Christmas Movie Magic – 2021 / 87 minuten

Alli, een ambitieuze verslaggeefster, heeft de hoop een mooi kerstverhaal te maken waardoor ze meer kans maakt op een carriere als nieuwsverslaggever. Ze komt in aanraking met een romantisch mysterie tijdens haar research, samen met theatereigenaar Brad.

Holidate – 2020 / 104 minuten

Twee vrijgezellen zijn het zat om met de feestdagen alleen op te komen dagen. Ieder jaar weer dezelfde opmerkingen; dat word je zat. Ze besluiten zich voor te doen als stel en uiteindelijk komen er toch gevoelens om de hoek kijken.

Operation Christmas Drop – 2020 / 96 minuten

Erica Miller, politiek assistente, krijgt de opdracht om een tropische luchtmachtbasis te sluiten. Eenmaal aangekomen botst ze met de groothartige piloot Andrew Jantz. Niet alleen over de ingrijpende kwestie, maar ook over de lokale kersttraditie.

Odio Il Natale – 2022 / 6 afleveringen van ca. 30 minuten

Gianna kijkt ieder jaar op tegen kerstmis, omdat ze alleen maar vragen krijgt van haar familie over waarom ze nog steeds alleen is. Dit jaar heeft ze een plan. Een paar weken vóór kerstmis begint ze met daten in de hoop dit jaar iemand mee te kunnen nemen naar haar familie.

Julestorm – 2022 / 6 afleveringen van ca. 35 minuten

Verschillende reizigers stranden op een vliegveld, een aantal uren voor kerstmis. Het loopt voor de meeste mensen anders dan ze vooraf hadden verwacht.

A Christmas Prince – 2017 / 2018 / 2019

Maar liefst drie films zijn er in deze serie te zien: A Christmas Prince, A Christmas Prins The Royal Wedding en A Christmas Prince The Royal Baby. Een beginnende journaliste wordt naar het buitenland gestuurd, waar ze een klein koninkrijk bezoekt met een primeur. De knappe prins zal binnenkort koning worden. Je raadt vast al wat er gebeurt in het eerste, tweede en derde deel van deze serie :-)

A Christmas Miracle for Daisy – 2021 / 84 minuten

Whitney werkt als interieurdesigner en komt rondom de feestdagen voor een verrassing te staan. Haar nieuwe klant blijkt een ex van haar te zijn. Zijn dochter heeft een wens voor de kerstdagen: een moeder.

Christmas With You – 2022 / 90 minuten

Popster Angelina probeert de wens van een jonge fan te vervullen en valt vervolgens voor een vader die weduwnaar is. Christmas With You is een gezellige, warme romcom vol met mooie muziek.

De Familie Claus 1, 2 & 3 – 2020 / 2021 / 2022

Maar liefst drie films zijn er al, van de Nederlandse De Familie Claus. De focus ligt in de eerste film op Jules, die niet van kerstmis houdt. Hij ontdekt magische tradities in zijn familie en realiseert zich dat alleen hij kerstmis kan redden. In De Familie Claus 2 wordt Jules zijn opa ziek en neemt Jules de taken van hem over. Hij ontvangt een brief van een meisje met een bijzondere kerstwens. In De Familie Claus 3 wordt opa vermist. Jules en zijn zus slaan de handen in elkaar en proberen kerstmis te redden.

Een jongen met de naam Kerstmis – 2021 / 106 minuten

Dit verhaal neemt de kijkers mee naar Nikolas, die in Finland woont. Zijn vader gaat met een groep mannen weg om een magisch rijk te vinden. Nikolas gaat het liefst met hem mee, maar dat mag niet. Zijn vader verbiedt hem om hem achterna te komen. Nikolas luistert uiteindelijk niet en gaat zijn vader achterna. Tijdens de reis sluit hij vriendschap met een aantal dieren, komt hij erachter waarom hij heet zoals hij heet en gebeurt er natuurlijk van alles. De film vertoont prachtige, sprookjesachtige beelden. Super leuk om met je gezin naar te kijken.

48 Christmas Wishes – 2017 / 84 minuten

Brieven aan de Kerstman zijn kwijt en dat is een ramp! Ze komen namelijk allemaal van de bewoners uit hetzelfde stadje. Twee elven zetten alles op alles om de brieven weer te vinden en ze te bezorgen bij de Kerstman. Dit gaat echter niet zo makkelijk, aangezien ze zich onder de normale mensen in de stad begeven.

Prettige feestdagen vanuit Madagascar – 2005 / 56 minuten

Heel Madagascar is in de feeststemming! Julien ontdekt een nieuw magisch parfum en de kerstman crasht op het eiland… Te bekijken in 3 afleveringen of allemaal achter elkaar (4 opties).

De vijf legendes – 2012 / 99 minuten

De kerstman vecht samen met de paashaas, de tandende en anderen tegen een boze geest die druk bezig is alle dromen en onschuldige overtuigingen van kinderen te vernietigen. Nederlands gesproken.

Pettersson en Findus 2 – 2016 / 81 minuten

Findus kijkt ontzettend uit naar Kerstmis en kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is. Maar als de boerderij van Pettersson helemaal ingesneeuwd raakt lijkt Kerstmis ineens heel ver weg. Ze kunnen de boerderij niet af om boodschappen te doen en dat betekent: geen boodschappen, geen kerstboom én geen cadeau’s. Pettersson laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om Findus tóch die fijne Kerst te bezorgen.

Vrije Teugels Kerstgehinnik (Netflix original) – 2018 / 57 minuten

Familiegeheimen, een bal, nieuwe werkgevers en kapotte kerstversiering… Er kan veel gebeuren in 57 minuten! Leuk voor de trouwe volgers van 3 seizoenen Vrije Teugels, maar deze aflevering is ook leuk om zo maar tussendoor te kijken. Nederlands gesproken.

Super Monsters en de Wensster – 2018 / 27 minuten

Deze leuke en vooral korte kerstfilm voor kinderen gaat over Lobo. De ouders van Lobo zijn grappige monsters en hebben hun kinderen kinderen speciale krachten meegegeven. Dat valt nog niet mee om die te ontdekken én te bedwingen! In deze korte kerstfilm voor kinderen komt het nichtje van Lobo onverwacht langs en raken ze in de ban van een echte wensster. Nederlands gesproken.

Super Monsters redden kerstmis – 2019 / 24 minuten

Tijdens kerstmis in Paddenburg gaat er van alles mis! Eén van de belangrijkste dingen die er moeten gebeuren: het vermiste rendier van de kerstman terug vinden. Super Monsters doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Nederlands gesproken. Nog meer zien van Super Monsters? Dan kun je Super Monsters Hulp voor de Kerstman opzoeken!

Angela’s Christmas – 2018 / 30 minuten

Een leuke korte film voor de familie. Even een half uurtje de kinderen tot rust brengen met Angela, die tijdens een bezoek aan de kerk een heel goed idee krijgt en dit gaat uitvoeren. Nederlands gesproken.

Spirit Samen Vrij: Kerst Spirit – 2019 / 45 minuten

Een vallende rotsblok en veel sneeuw zorgen ervoor dat Lucky er haar vrienden worden opgehouden op weg naar huis, waar zij kerst willen vieren met familie en vrienden. Nederlands gesproken.

HoHoHo Home (Netflix original) – 2017 / 45 minuten

De Moefs weten eigenlijk helemaal niet goed wat kerstmis is. Oh laat ze kennismaken met kerstvreugde en alles wat met kerstmis te maken heeft. Helaas loopt alles anders dan gepland en wordt de stad bijna vernietigd door zijn goede bedoelingen. Nederlands gesproken.

Santa Pac’s Merry Berry Day – 2016 / 44 minuten

Een korte film van 44 minuten, ideaal voor een rustmomentje tussendoor. Pac vindt Berry Day de mooiste dag van het jaar en dat wil hij graag zou houden. Hij probeert een mysterie van zijn ouders te ontrafelen en probeert een ontvoeringsplan te verijdelen. Nederlands gesproken.

Uiteraard zijn dit niet de enige kerstfilms op Netflix; er zijn er veel meer beschikbaar! Helaas kun je met de kinderen geen Disney kerstfilms meer bekijken op Netflix, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven. Dus trek die foute kersttrui aan en zet een schaal met zelfgebakken kerst koekjes op schoot. Veel plezier met kijken!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button