15x leuke kerstfilm op Netflix 2018 (voor kinderen en volwassenen)

Nog een paar weken en dan is het Kerstmis! Of je nou familie gaat bezoeken, met een foute kersttrui en zelfgebakken kerst koekjes op de bank zit of met vrienden gaat dineren; er is vast tijd om samen met je gezin te genieten van 1 van van de leuke kerstfilms op Netflix. Wij zetten 15 leuke, mooie en/of populaire kerstfilms voor je op een rijtje. Zowel good oldies als flitsend geanimeerde nieuwere films, voor jong én voor ouder. Voor welke kerstfilm op Netflix ga jij?

The Holiday Calendar (Netflix original) – 2018 / 95 minuten

Een getalenteerde fotografe erft een antieke adventskalender. Deze adventskalender lijkt de toekomst te kunnen voorspellen. Zou de kalender haar weg kunnen krijgen bij haar uitzichtloze baan en haar de weg naar de liefde kunnen wijzen?

48 Christmas Wishes – 2017 / 84 minuten

Brieven aan de Kerstman zijn kwijt en dat is een ramp! Ze komen namelijk allemaal van de bewoners uit hetzelfde stadje. Twee elven zetten alles op alles om de brieven weer te vinden en ze te bezorgen bij de Kerstman. Dit gaat echter niet zo makkelijk, aangezien ze zich onder de normale mensen in de stad begeven.

The Princess Switch (Netflix original) – 2018 / 101 minuten

Stacy is een doodnormaal meisje, Margaret staat op het punt om met een prins te trouwen. Ze lopen elkaar tegen het lijf en besluiten een paar dagen van leven te ruilen. Hoe leuk is het immers voor Stacy om zich een paar dagen in weelde te begeven? En hoe leuk is het voor Margaret nog even een paar dagen van een “normaal” leven te genieten?

Super Monsters en de Wensster – 2018 / 27 minuten

Deze leuke en vooral korte kerstfilm voor kinderen gaat over Lobo. De ouders van Lobo zijn grappige monsters en hebben hun kinderen kinderen speciale krachten meegegeven. Dat valt nog niet mee om die te ontdekken én te bedwingen! In deze korte kerstfilm voor kinderen komt het nichtje van Lobo onverwacht langs en raken ze in de ban van een echte wensster.

Puppy Star Kerstmis – 2018 / 90 minuten

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Als ze op de Noordpool terecht komen, gaan ze er alles aan doen om de feestdagen te redden. Nederlands ingesproken. Tip: Check ook meteen de andere afleveringen van Pup Star, super leuk voor de kids!

The Christmas Chronicles (Netflix original) – 2018 / 104 minuten

Een broer en zus laten per ongeluk de arreslee van de Kerstman crashen. Een nacht lang doen ze hun best om Kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. Nederlands ingesproken.

Christmas with a view – 2018 / 91 minuten

De befaamde Shane Roarke wordt tot nieuwe chefkok van Thunder Mountain Ski Resort benoemd. Clara houdt zich echter meer bezig met haar poging een nieuw restaurant te openen in de stad. Maar haar pad blijft het pad van Shane kruisen. Zal hun gedeelde kookpassie hen samenbrengen of staat er teveel tussen hen in?

Prettige feestdagen vanuit Madagascar – 2005 / 56 minuten

Heel Madagascar is in de feeststemming! Julien ontdekt een nieuw magisch parfum en de kerstman crasht op het eiland… Te bekijken in 3 afleveringen of allemaal achter elkaar (4 opties).

De vijf legendes – 2012 / 99 minuten

De kerstman vecht samen met de paashaas, de tandende en anderen tegen een boze geest die druk bezig is alle dromen en onschuldige overtuigingen van kinderen te vernietigen. Nederlands gesproken.

Niko 1 – 2008 / 77 minuten

Niko, een klein rendiertje gaat samen met zijn vrienden Julius (een vliegende eekhoorn) en Wilma (een nerts) op zoek naar zijn vader, die bij de mythische “vliegende brigade” werkt en die hij nog nooit gezien heeft. Julius geeft hem vlieglessen en ondanks zijn hoogtevrees en duizeligheid komen ze een heel eind. Echter worden ze flink tegengewerkt door een wolvenroedel… Prachtig geanimeerde film, een lust voor het oog. Zowel voor de kleinsten onder ons als voor volwassenen. Nederlands gesproken.

Deck the Halls – 2006 / 92 minuten

Vader Steve is dol op Kerstmis. Alles in zijn leven loopt van een leien dakje en is goed geregeld. Zijn buurman is precies het tegenovergestelde. Buddy is chaotisch en heeft grootse dromen. Zijn nieuwste droom is kerstverlichting die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. Een nachtmerrie voor de goed georganiseerde Steve!

HoHoHo Home (Netflix original) – 2017 / 45 minuten

De Moefs weten eigenlijk helemaal niet goed wat kerstmis is. Oh laat ze kennismaken met kerstvreugde en alles wat met kerstmis te maken heeft. Helaas loopt alles anders dan gepland en wordt de stad bijna vernietigd door zijn goede bedoelingen. Nederlands gesproken.

A Christmas Prince (Netflix original) – 2017 / 92 minuten

Zin in een avondje zwijmelen? Dan zit je met deze film goed. Way over the top, dat wel, maar daar moet je even doorheen kijken dan :-) Het verhaal gaat over een jonge journaliste die naar het buitenland afreist voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt.

The Spirit of Christmas – 2015 / 91 minuten

Advocate Kate Jordan gaat naar Vermont om de verkoop van een hotel te regelen. Al snel blijkt dat haar taxateur vanwege een ronddwalende geest is vertrokken. Vastbesloten als ze is blijft Kate en ontmoet ze Daniel, een man die beweert 95 jaar geleden te zijn gestorven. De twee sluiten een deal – als ze hem kan helpen de waarheid over zijn dood boven water te krijgen zal hij vertrekken zodat Kate verder kan met de verkoop. Terwijl ze op zoek gaan naar de ware aard van Daniel zijn dood wordt ze verliefd en zal haar leven aanzienlijk veranderen.

Santa Pac’s Merry Berry Day – 2016 / 44 minuten

Een korte film van 44 minuten, ideaal voor een rustmomentje tussendoor. Pac vindt Berry Day de mooiste dag van het jaar en dat wil hij graag zou houden. Hij probeert een mysterie van zijn ouders te ontrafelen en probeert een ontvoeringsplan te verijdelen. Nederlands gesproken.

Pettersson en Findus 2 – 2016 / 81 minuten

Findus kijkt ontzettend uit naar Kerstmis en kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is. Maar als de boerderij van Pettersson helemaal ingesneeuwd raakt lijkt Kerstmis ineens heel ver weg. Ze kunnen de boerderij niet af om boodschappen te doen en dat betekent: geen boodschappen, geen kerstboom én geen cadeau’s. Pettersson laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om Findus tóch die fijne Kerst te bezorgen.

I’ll be home for Christmas – 2016 / 88 minuten

Jackie, assistent-officier van justitie, hoopt een zaak af te kunnen ronden en als alleenstaande moeder samen met haar dochter kerst te kunnen vieren. Maar als haar vader ineens opduikt lijkt Kerstmis ineens heel anders te gaan verlopen.

Uiteraard zijn dit niet de enige kerstfilms op Netflix; er zijn er veel meer beschikbaar! Helaas kun je met de kinderen geen Disney kerstfilms meer bekijken op Netflix, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven :-)

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Tags
Back to top button