30x leuke kerstfilm op Netflix 2020 (voor kinderen en volwassenen)

Nog een paar weken en dan is het Kerstmis! Of je nou familie gaat bezoeken, met een foute kersttrui en zelfgebakken kerst koekjes op de bank zit of met vrienden gaat dineren; er is vast tijd om samen met je gezin te genieten van 1 van van de leuke kerstfilms op Netflix. Wij zetten meer dan 20 leuke, mooie en/of populaire kerstfilms voor je op een rijtje. Zowel good oldies als flitsend geanimeerde nieuwere films, voor jong én voor ouder. Lange kerstfilms maar ook korte kerstfilms, die fijn zijn om drukke kinderen weer even rustig te krijgen. Voor welke kerstfilm op Netflix ga jij?

A Christmas Prince (Netflix original) – 2017 / 92 minuten

Zin in een avondje zwijmelen? Dan zit je met deze film goed. Way over the top, dat wel, maar daar moet je even doorheen kijken! Het verhaal gaat over journaliste Amber die naar het buitenland afreist voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt.

A Christmas Prince The Royal Baby – 2019 / 85 minuten

Amber en Richard, prins van Aldovië, zijn inmiddels getrouwd en verwachten hun eerste kindje rond kerstmis. Uiteraard gaat er van alles mis en moet er eerst een mysterie worden opgelost voor de baby gezond en wel ter wereld kan komen. Heb je de bruiloft van Amber en Richard gemist? Die kun je dan ook nog bekijken: A Christmas Prince The Royal Wedding.

Operation Christmas Drop – 2020 / 96 minuten

Erica wordt naar een vliegbasis op een tropische bestemming gestuurd om eens goed te onderzoeken wat voor kersttraditie dat nu precies is, waar ze zich elk jaar mee bezig houden. Terwijl ze er steeds meer achter komt dat de goede doelen actie niet betaald wordt met belastinggeld valt ze voor piloot die de actie heeft opgezet.

Holidate – 2020 / 104 minuten

Een heerlijke feel good film: Holidate. Twee mensen, beiden vrijgezel, spreken af elkaars holidate zijn. Zo schuiven ze met de feestdagen niet alleen aan tafel aan én hebben ze het ook nog eens gezellig. De film is lekker flauw maar kijkt heerlijk weg!

Christmas Made To Order – 2018 / 84 minuten

Steve is architect en workaholic. Gretchen probeert haar bedrijf in feestdecoraties van de grond te krijgen. Als Steve Gretchen vlak voor kerst inhuurt om zijn huis te versieren ontstaat er tussen de twee meer dan een zakelijke relatie. Een leuke feel good movie!

My Christmas Inn – 2018 / 87 minuten

Jen is succesvol in de reclamewereld en staat op het punt om promotie te maken. Dan krijgt ze bericht dat ze een herberg in Alaska heeft geërfd van haar tante. Ze vertrekt voor zeer korte tijd naar een uithoek in Alaska om de herberg te verkopen, maar er weer vertrekken lijkt lastiger te zijn dan ze vooraf had gedacht.

The Knight before Christmas – 2019 / 92 minuten

Brooke loopt figurant Cole tegen het lijf op een kerstmarkt, die beweert een ridder te zijn uit de 14e eeuw. Alhoewel ze eerst denkt dat het komt door de klap die hij heeft gekregen toen ze hem aan reed gaat ze steeds meer in zijn verhaal geloven. Een simpel verhaal maar vermakelijk met leuke personages!

The Holiday Calendar (Netflix original) – 2018 / 95 minuten

Een getalenteerde fotografe erft een antieke adventskalender. Deze adventskalender lijkt de toekomst te kunnen voorspellen. Zou de kalender haar weg kunnen krijgen bij haar uitzichtloze baan en haar de weg naar de liefde kunnen wijzen?

The Princess Switch (Netflix original) – 2018 / 101 minuten

Stacy is een doodnormaal meisje, Margaret staat op het punt om met een prins te trouwen. Ze lopen elkaar tegen het lijf en besluiten een paar dagen van leven te ruilen. Hoe leuk is het immers voor Stacy om zich een paar dagen in weelde te begeven? En hoe leuk is het voor Margaret nog even een paar dagen van een “normaal” leven te genieten? Als je na deze film nog niet klaar bent met Margaret en Stacy kun je het tweede deel van The Princess Switch deze winter ook bekijken: The Princess Switch 2: Switched Again. In deze film komt er een derde look alike bij, Fiona. In november 2021 kunnen we zelfs nog een derde deel in de reeks verwachten.

Christmas with a view – 2018 / 91 minuten

De befaamde Shane Roarke wordt tot nieuwe chefkok van Thunder Mountain Ski Resort benoemd. Clara houdt zich echter meer bezig met haar poging een nieuw restaurant te openen in de stad. Maar haar pad blijft het pad van Shane kruisen. Zal hun gedeelde kookpassie hen samenbrengen of staat er teveel tussen hen in?

Christmas Inheritance – 2017 / 104 minuten

Het is de bedoeling dat Ellen het bedrijf van haar vader over gaat nemen. Maar die stelt als voorwaarde dat ze eerst de plek gaat bezoeken waar hij vandaan komt: Snow Falls. Op deze plek moet ze er achter komen hoe belangrijk het is om voor anderen klaar te staan en hard te werken.

A Cinderella Story Christmas Wish – 2019 / 86 minuten

Een meisje met gemene stiefzussen en een moeder die alleen maar met zichzelf bezig is maakt tijdens de kerstperiode bijzondere dingen mee. Ze werkt tussen haar belevenissen door bij een kerstbomenverkoper als elf.

A Wish for Christmas – 2016 / 84 minuten

Sara vraagt of de kerstman haar moed kan geven om voor zichzelf op te komen, nadat haar baas een goed idee van haar steelt. De kerstman zorgt voor 48 uur lang magie, maar gaat dat genoeg zijn?

I’ll be home for Christmas – 2016 / 88 minuten

Jackie, assistent-officier van justitie, hoopt een zaak af te kunnen ronden en als alleenstaande moeder samen met haar dochter kerst te kunnen vieren. Maar als haar vader ineens opduikt lijkt Kerstmis ineens heel anders te gaan verlopen.

Let it snow – 2019 / 93 minuten

Julie valt voor een bekende popster, Dorrie is verliefd op een populair meisje van school. Een film met diverse verhaallijnen, waarbij de mensen allemaal weer een connectie hebben. Feel good!

Three days of Christmas – 2019 / 3x ca. 60 minuten

Netflix komt dit jaar ook met een kerstserie: Three days of Christmas. Drie afleveringen van ca. een uur nemen je mee in het leven van een familie die diverse familiedrama’s doormaken. De drie verschillende afleveringen spelen zich af in verschillende tijden.

Jingle Jangle: A Christmas Journey – 2020 / 120 minuten

Dé familie kerstfilm van 2020: Jingle Jangle A Christmas Journey. Speelgoedmaker Jangle wordt verraden door een van zijn leerlingen en hij wordt bestolen. Hij krijgt weer hoop wanneer zijn kleindochter in zijn leven komt. Een film vol mooie verhalen en gezellige liedjes! Nederlands ingesproken.

Santa & Co – 2017 / 100 minuten

De elfen van de Kerstman worden ziek en het lijkt er op dat de cadeaus niet op tijd klaar zullen zijn. De Kerstman moet in zeer korte tijd een geneesmiddel zien te vinden, maar wordt door meerdere gebeurtenissen in de weg gezeten. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.

Puppy Star Kerstmis – 2018 / 90 minuten

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Als ze op de Noordpool terecht komen, gaan ze er alles aan doen om de feestdagen te redden. Nederlands ingesproken. Tip: Check ook meteen de andere afleveringen van Pup Star, super leuk voor de kids!

The Christmas Chronicles (Netflix original) – 2018 / 104 minuten

Een broer en zus laten per ongeluk de arreslee van de Kerstman crashen. Een nacht lang doen ze hun best om Kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. Nederlands ingesproken. Zit je er lekker in, in de chronicles? Dan is er dit jaar ook een deel 2 van The Christmas Chronicles.

48 Christmas Wishes – 2017 / 84 minuten

Brieven aan de Kerstman zijn kwijt en dat is een ramp! Ze komen namelijk allemaal van de bewoners uit hetzelfde stadje. Twee elven zetten alles op alles om de brieven weer te vinden en ze te bezorgen bij de Kerstman. Dit gaat echter niet zo makkelijk, aangezien ze zich onder de normale mensen in de stad begeven.

Prettige feestdagen vanuit Madagascar – 2005 / 56 minuten

Heel Madagascar is in de feeststemming! Julien ontdekt een nieuw magisch parfum en de kerstman crasht op het eiland… Te bekijken in 3 afleveringen of allemaal achter elkaar (4 opties).

De vijf legendes – 2012 / 99 minuten

De kerstman vecht samen met de paashaas, de tandende en anderen tegen een boze geest die druk bezig is alle dromen en onschuldige overtuigingen van kinderen te vernietigen. Nederlands gesproken.

Pettersson en Findus 2 – 2016 / 81 minuten

Findus kijkt ontzettend uit naar Kerstmis en kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is. Maar als de boerderij van Pettersson helemaal ingesneeuwd raakt lijkt Kerstmis ineens heel ver weg. Ze kunnen de boerderij niet af om boodschappen te doen en dat betekent: geen boodschappen, geen kerstboom én geen cadeau’s. Pettersson laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om Findus tóch die fijne Kerst te bezorgen.

Vrije Teugels Kerstgehinnik (Netflix original) – 2018 / 57 minuten

Familiegeheimen, een bal, nieuwe werkgevers en kapotte kerstversiering… Er kan veel gebeuren in 57 minuten! Leuk voor de trouwe volgers van 3 seizoenen Vrije Teugels, maar deze aflevering is ook leuk om zo maar tussendoor te kijken. Nederlands gesproken.

Super Monsters en de Wensster – 2018 / 27 minuten

Deze leuke en vooral korte kerstfilm voor kinderen gaat over Lobo. De ouders van Lobo zijn grappige monsters en hebben hun kinderen kinderen speciale krachten meegegeven. Dat valt nog niet mee om die te ontdekken én te bedwingen! In deze korte kerstfilm voor kinderen komt het nichtje van Lobo onverwacht langs en raken ze in de ban van een echte wensster. Nederlands gesproken.

Super Monsters redden kerstmis – 2019 / 24 minuten

Tijdens kerstmis in Paddenburg gaat er van alles mis! Eén van de belangrijkste dingen die er moeten gebeuren: het vermiste rendier van de kerstman terug vinden. Super Monsters doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Nederlands gesproken.

Angela’s Christmas – 2018 / 30 minuten

Een leuke korte film voor de familie. Even een half uurtje de kinderen tot rust brengen met Angela, die tijdens een bezoek aan de kerk een heel goed idee krijgt en dit gaat uitvoeren. Nederlands gesproken.

Spirit Samen Vrij: Kerst Spirit – 2019 / 45 minuten

Een vallende rotsblok en veel sneeuw zorgen ervoor dat Lucky er haar vrienden worden opgehouden op weg naar huis, waar zij kerst willen vieren met familie en vrienden. Nederlands gesproken.

HoHoHo Home (Netflix original) – 2017 / 45 minuten

De Moefs weten eigenlijk helemaal niet goed wat kerstmis is. Oh laat ze kennismaken met kerstvreugde en alles wat met kerstmis te maken heeft. Helaas loopt alles anders dan gepland en wordt de stad bijna vernietigd door zijn goede bedoelingen. Nederlands gesproken.

Santa Pac’s Merry Berry Day – 2016 / 44 minuten

Een korte film van 44 minuten, ideaal voor een rustmomentje tussendoor. Pac vindt Berry Day de mooiste dag van het jaar en dat wil hij graag zou houden. Hij probeert een mysterie van zijn ouders te ontrafelen en probeert een ontvoeringsplan te verijdelen. Nederlands gesproken.

Uiteraard zijn dit niet de enige kerstfilms op Netflix; er zijn er veel meer beschikbaar! Helaas kun je met de kinderen geen Disney kerstfilms meer bekijken op Netflix, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven :-)

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button