15x leuke kerstfilm op Netflix 2017 (voor kinderen en volwassenen)

Nog een paar weken en dan is het Kerstmis! Of je nou familie gaat bezoeken, met een foute kersttrui op de bank zit of met vrienden gaat dineren; er is vast tijd om samen met je gezin te genieten van 1 van van de leuke kerstfilms op Netflix. Wij zetten 15 leuke, mooie en/of populaire kerstfilms voor je op een rijtje. Zowel good oldies als flitsend geanimeerde nieuwere films, voor jong én voor ouder).

Pettersson en Findus 2 – 2016 / 81 minuten

Findus kijkt ontzettend uit naar Kerstmis en kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is. Maar als de boerderij van Pettersson helemaal ingesneeuwd raakt lijkt Kerstmis ineens heel ver weg. Ze kunnen de boerderij niet af om boodschappen te doen en dat betekent: geen boodschappen, geen kerstboom én geen cadeau’s. Pettersson laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om Findus tóch die fijne Kerst te bezorgen.

Timmy’s kerstverrassing – 22 minuten

Voor de allerkleinsten onder ons is er een leuke aflevering van Timmy tijd: Timmy’s kerstverrassing. Timmy wordt samen met zijn vriendjes ondergesneeuwd, uitgerekend een dag vóór kerst. Maar ondanks dat zorgen Osbourne en Harriet ervoor dat ze toch helemaal in de kerststemming komen.

De vijf legendes – 2012 / 99 minuten

De kerstman vecht samen met de paashaas, de tandende en anderen tegen een boze geest die druk bezig is alle dromen en onschuldige overtuigingen van kinderen te vernietigen.

HoHoHo Home – 2017 / 45 minuten

De Moefs weten eigenlijk helemaal niet goed wat kerstmis is. Oh laat ze kennismaken met kerstvreugde en alles wat met kerstmis te maken heeft. Helaas loopt alles anders dan gepland en wordt de stad bijna vernietigd door zijn goede bedoelingen.

Caspers griezelkerst – 2000 / 79 minuten

Casper krijgt vlak voor Kerst nog de opdracht om minstens 1 persoon bang te maken, anders krijgt hij op zijn kop van de heerser van de spokenwereld, Kibosh. En dat valt niet mee wanneer je een heel aardig spookje bent waar niemand bang voor is! Een zware opdracht dus voor de schattige Casper.

Het Magische Kristal – 2011 / 75 minuten

De Kerstman heeft het dubbele aantal cadeautjes laten bezorgen bij alle gezinnen, die daar maar al te blij mee zijn. Dit komt door een magisch kristal waarmee de Kerstman dingen én zichzelf kan verdubbelen. Best handig wanneer je in één nacht al die cadeautjes moet bezorgen! Maar zijn assistent Basil heeft hele andere plannen met het magisch kristal; hij steelt het en probeert hiermee de controle te krijgen over de gedachten van kinderen. Kan het worden voorkomen dat Basil dit duivelse plan echt gaat uitvoeren?

Niko 1 – 2008 / 77 minuten en Niko 2 – 2012 / 76 minuten

Niko, een klein rendiertje gaat samen met zijn vrienden Julius (een vliegende eekhoorn) en Wilma (een nerts) op zoek naar zijn vader, die bij de mythische “vliegende brigade” werkt en die hij nog nooit gezien heeft. Julius geeft hem vlieglessen en ondanks zijn hoogtevrees en duizeligheid komen ze een heel eind. Echter worden ze flink tegengewerkt door een wolvenroedel…

In het tweede deel van Niko heeft zijn moeder plannen om te hertrouwen. En dat terwijl Niko zo graag zou zien dat zijn vader en moeder weer bij elkaar zouden komen! Wanneer Jonni, zijn nieuwe stiefbroertje, wordt ontvoerd begint hij samen met vliegende eekhoorn Julius aan een spannend avontuur om Jonni terug te halen.

Prachtig geanimeerde films, een lust voor het oog. Zowel voor de kleinsten onder ons als voor volwassenen.

Santa Pac’s Merry Berry Day – 2016 / 44 minuten

Een korte film van 44 minuten, ideaal voor een rustmomentje tussendoor. Pac vindt Berry Day de mooiste dag van het jaar en dat wil hij graag zou houden. Hij probeert een mysterie van zijn ouders te ontrafelen en probeert een ontvoeringsplan te verijdelen.

Prettige feestdagen vanuit Madagascar – 2005 / 56 minuten

Heel Madagascar is in de feeststemming! Julien ontdekt een nieuw magisch parfum en de kerstman crasht op het eiland… Te bekijken in 3 afleveringen of allemaal achter elkaar (4 opties).

A Christmas Prince – 2017 / 92 minuten

Zin in een avondje zwijmelen? Dan zit je met deze film goed. Way over the top, dat wel, maar daar moet je even doorheen kijken dan :-) Het verhaal gaat over een jonge journaliste die naar het buitenland afreist voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt.

The Spirit of Christmas – 2015 / 91 minuten

Advocate Kate Jordan gaat naar Vermont om de verkoop van een hotel te regelen. Al snel blijkt dat haar taxateur vanwege een ronddwalende geest is vertrokken. Vastbesloten als ze is blijft Kate en ontmoet ze Daniel, een man die beweert 95 jaar geleden te zijn gestorven. De twee sluiten een deal – als ze hem kan helpen de waarheid over zijn dood boven water te krijgen zal hij vertrekken zodat Kate verder kan met de verkoop. Terwijl ze op zoek gaan naar de ware aard van Daniel zijn dood wordt ze verliefd en zal haar leven aanzienlijk veranderen.

Holidaze – 2013 / 86 minuten

Ken je haar nog, Jennie Garth (Kelly) uit 90210? In Holidaze neemt ze de rol van Melody Gerard op zich. Een succesvolle zakenvrouw die ook nog eens avontuurlijk ingesteld is. Ze keert naar haar geboorteplaats terug waar ze wakker wordt in een parallel universum.

I’ll be home for Christmas – 2016 / 88 minuten

Jackie, assistent-officier van justitie, hoopt een zaak af te kunnen ronden en als alleenstaande moeder samen met haar dochter kerst te kunnen vieren. Maar als haar vader ineens opduikt lijkt Kerstmis ineens heel anders te gaan verlopen.

Every Christmas has a story – 2016 / 81 minuten

Een verslaggeefster geeft op televisie toe dat ze een hekel heeft aan Kerstmis, waarna ze een reportage moet maken over een stad die overloopt van kerstsfeer.

Uiteraard zijn dit niet de enige kerstfilms voor kinderen op Netflix; er zijn er veel meer beschikbaar. Helaas kun je geen Disney kerstfilms meer bekijken op Netflix, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven :-)

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Tags