Kerstmis

10x idee voor origineel kerstcadeau inpakken

Elk jaar is het weer zoeken naar een leuke manier om je kerstcadeau’s in te pakken. Want alleen een inpakpapiertje… zeg nou zelf, dat is best een beetje saai toch? Net als op andere gebieden zie je ook op het gebied van cadeau’s inpakken steeds weer andere trends. Maar eigenlijk zijn alle manieren van inpakken waar een beetje extra aandacht aan is besteed leuk. Je zult dan ook niet snel te horen krijgen dat iets “gedateerd” is of “niet meer van nu” is wanneer je extra tijd hebt gestoken in het verpakken.

Lees ook: Dit zijn de kerst trends van 2022

10x origineel kerstcadeau inpakken

Tja, wat is origineel? Volg je de trends (kersttrends in dit geval) of ga je gewoon lekker je eigen weg? Doe je inspiratie op op Pinterest of kijk je naar de manier hoe kerstcadeau’s in de luxere winkels worden ingepakt? Wij laten je een aantal manieren zien om origineel een kerstcadeau in te pakken. En dan zoeken we het vooral in de accessoires, de kleine dingetjes waarmee je een ingepakt cadeau helemaal af maakt.

Lees ook: 10x DIY idee thema kerst knutselen

Kerstcadeau inpakken met houten figuurtjes

Laseren is helemaal hip! Je ziet dan ook veel gelaserde figuurtjes in de winkels. Leuke houten hangers of figuurtjes van kunststof die je in de kerstboom kunt ophangen of neer kunt zetten op de schouw. De kersthangers kun je heel eenvoudig ook op leuke manier gebruiken bij het inpakken van je kerstcadeau. Leg hem op je kerstcadeau en bindt er een leuk lint omheen. Eventueel wat groen erbij steken en klaar!

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com
Houten kersthangers

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:21

Knip figuren van papier

Online (Pinterest) zijn ontzettend veel tutorials en voorbeelden te vinden voor het knippen van papier. Leuk om op de ramen te plakken in deze tijd van het jaar of om kerstkaarten mee te maken, maar ook heel leuk om te gebruiken voor het origineel inpakken van je kerstcadeau. Knip een leuk figuur, zorg dat er 2 gaatjes in zitten, haal een touwtje of lint er doorheen en maak het op deze manier vast aan je kerstcadeau.

Lees ook: 28x leuke kerstfilm op Netflix

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com

Touw en natuurlijke materialen

Natuurlijke dingen zijn nog steeds helemaal in! Gebruik bruin papier met fel/hard gekeurde accessoires of gekleurd papier met touw er omheen gewikkeld. Zit er altijd leuk uit, zeker met een kaartje er aan.

Lees ook: 8x zelf adventskalender maken 

Cadeaukaartjes aan je kerstcadeau bevestigd

Je kunt natuurlijk op een simpele manier een naam op je kerstcadeau schrijven of er een simpel kaartje aanhangen, maar cadeaukaartjes zijn eigenlijk veel leuker. Bij Webprint kun je van alles maken wat je met Kerstmis nodig hebt aan kaartjes. Van kerstkaarten tot (tafel)naamkaartjes, van stickers en etiketten tot fotocadeaus. Kijk ook eens naar de accolade fotokaarten, ook onwijs leuk om aan je kerstcadeau vast te maken. Van een kerstcadeau een heel persoonlijk cadeau maken kan op vele manieren, voor inspiratie kun je terecht op een speciale pagina van Webprint.

Knijpertjes

Verkrijgbaar bij

bol.com (€5,05)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:21

Hang een 3d hanger aan je kerstcadeau

Laat een 3d sleutelhanger maken met eigen tekst. Je kunt kiezen voor 1 of 2 regels tekst én voor de kleur. Leuk om “merry christmas” of “happy new year” te laten printen en dit aan je kerstcadeau te hangen. Of print de naam van de persoon voor wie het cadeau bestemd is in 3d, ook een idee!

Creatief met vilt

Vilt leen zich, net als papier, heel goed voor knippen. Knip leuke figuurtjes en plak ze op het kerstcadeau. Ook leuk: knip dezelfde figuurtjes in meerdere groottes én in meerdere kleuren. Wanneer je ze daarna op elkaar plakt krijg je meer diepte. Kerstboompjes, sneeuwvlokken, sneeuwmannetjes… alles is leuk!

Lees ook: Gezellig de kersttafel dekken? Maak het persoonlijk

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com

Vilten kersthangers op je kerstcadeau

Nog steeds zie je veel vilten kersthangers voor in de kerstboom. Knip het touwtje er af voor je de hanger gebruikt voor je kerstcadeau, of laat het touwtje zitten zodat degene voor wie jouw kerstcadeau is de kersthanger straks in de kerstboom kan hangen.

Lees ook: Elf On The Shelf, haal deze leuke Amerikaanse kerst traditie in huis

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com

Back to nature, ook op je kerstcadeau

Hierboven hadden we het al over bruin papier en touw voor het inpakken van kerstcadeau’s. Hoe leuk is het wanneer je in het “natuurlijke” blijft? Gebruik gedroogd fruit, kaneelstokjes en takjes groen om je pakje af te maken. Vergeet niet een leuk naamkaartje aan het cadeau te hangen :-)

Lees ook: Ken jij deze 11 wereldwijde kersttradities al?

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com

Gebruik eikeltjes, besjes en blaadjes

Gebruik eikeltjes, besjes, blaadjes en takjes. De spulletjes die je gebruikt voor het maken van een kerststuk zijn ook heel leuk om te gebruiken bij het inpakken van je kerstcadeau! Vooral met bruin papier en met touw is de combinatie heel mooi. Schelpen zijn trouwens een leuke toevoeging!

Lees ook: 8x idee voor kinderen bij het kerstdiner

Gebruik lint, veel en verschillend lint

Lint is eigenlijk onmisbaar bij het origineel inpakken van een kerstcadeau. En dan scharen we touw voor het gemak ook even onder het kopje lint :-) Lint vind je in allerlei soorten, gemaakt van allerlei soorten materialen. Zo kun je bij Bol.com dit leuke sierlint met rendieren vinden, of dit leuke metallic sierlint. HEMA heeft ook mooie sierlinten voor kerst in het assortiment.

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com
Set kerst inpakpapier

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:21

Zelf je cadeaupapier ontwerpen en printen

Heb je een klein kerstcadeau én een goede (A3) printer? Dan kun je met de Shutterstock editor je eigen cadeaupapier ontwerpen. Op heel makkelijke manier kun je een foto uploaden en de grootte van het bestand bepalen. Je kunt teksten en sjablonen toevoegen, kleurtjes en bijvoorbeeld kleinere foto’s. Voor een uitgebreide handleiding van het programma kun je hier terecht. Ook leuk voor het versturen van een digitale kerstgroet!

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button