Schoenen voor kinderen met grote voeten

Er komt een tijd dat je kinderen overgaan van kinderschoenen naar volwassen schoenen. Die overgang kan soms best lastig zijn. Voor jongens is dit vaker het geval dan voor meisjes. Meisjes “rollen” wat makkelijker van kinderschoenen in damesschoenen. Hoe zorg je ervoor dat die overgang voor jongens ook soepel verloopt?

Kinderen met grote voeten

Sommige kinderen hebben op jonge leeftijd al vrij grote voeten. Dit wil niet zeggen dat ze continue door blijven groeien en uiteindelijk eindigen met een zeer grote maat. Niet alle kinderen groeien gelijkmatig. Zo hebben meisjes over het algemeen vanaf hun twaalfde een groeispurt. Zij komen gemiddeld terecht bij schoenmaat 39. Bij jongens komt die groeispurt later, vanaf 13 of 14 jaar oud. Als de groeispurt over is kunnen de voeten nog wat doorgroeien; jongens zijn dus ouder op het moment dat zij hun definitieve schoenmaat weten.

Kinderschoenen checken

Het is belangrijk om goed te blijven checken of schoenen goed zitten. Doordat bij kinderen de zenuwuiteinden in de tenen nog niet goed ontwikkeld zijn voelen ze het niet goed als schoenen te krap worden. Een logisch gevolg is dat de tenen krom gaan staan tijdens het dragen van te krappe schoenen. Ze kunnen last krijgen van ingegroeide nagels, van likdoorns en de tenen kunnen zelfs vergroeien. Maar ook pijnlijke benen en enkels kunnen een gevolg zijn van te krappe schoenen. Blijven checken dus of de maat goed is.

Wat als je kind al vroeg een volwassen maat heeft?

Vooral bij jongens komt het voor dat ze al op jonge leeftijd zeer grote voeten hebben. Lastig, want je kind speelt bij wijze van spreke nog met speelgoed en moet wel al schoenen dragen uit de herencollectie! Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer kindermerken die grotere maat schoenen in het assortiment hebben. Ideaal voor kinderen met grote voeten. Kun je het in de assortimenten van die kindermerken niet meer kunnen vinden? Australian herenschoenen kunnen al snel gedragen kunnen worden door jongens in de pubertijd. Leuke sneakers in verschillende kleuren, goed passend bij de kleding die jongens op die leeftijd dragen. Wat meer ingetogen kleuren, niet meer zo fel! Ook sneakers van de bekende sportmerken zijn populair in de overgang van kinderschoenen naar herenschoenen.

*Uitgelichte foto grote voeten door cunaplus | Shutterstock

Back to top button