Lifestyle

6 voordelen die ik ervaar sinds installatie waterontharder

Het is nu ruim 2 maanden geleden dat bij ons een Aquacell waterontharder werd geïnstalleerd. Eerder schreef ik al over hoe lekker het was om terug te komen van vakantie en te ervaren wat zacht water eigenlijk met je doet en ik wil nu een aantal voordelen op een rijtje zetten die wij hier in huis ervaren sinds er zacht water door onze waterleidingen stroomt.

1. We gebruiken minder wasmiddel en zeep

We hadden voor de installatie al van verschillende mensen gehoord dat je minder zeep en wasmiddel nodig hebt wanneer je een waterontharder hebt, maar ook echt minder gebruiken is een tweede. Je bent zó gewend aan bepaalde hoeveelheden die je gebruikt! Je kent het wel, altijd dezelfde hoeveelheid shampoo op je hand. Hoe gek voelt het wanneer je ineens, heel bewust, maar de helft van de normale hoeveelheid op je hand gooit? En toch doe ik het nu, elke keer wanneer ik mijn haar was. Omdat ik weet dat ik minder nodig heb maar ook omdat het anders schuimt als een dolle!

Hetzelfde geldt voor afwasmiddel en voor wasmiddel in de wasmachine. Ik gebruik hiervoor nu de helft of zelfs minder dan wat er op de fles staat aangegeven en dat blijkt gewoon genoeg. Een aantal keren heb ik ook zonder wasverzachter gewassen want dat heb je niet meer nodig voor het “zachter maken” van je kleding. Maar ik ben het toch weer gaan gebruiken, een klein beetje, omdat het zo lekker ruikt :-)

2. Geen kalkaanslag meer op kranen en in apparaten

Wat een feest; geen kalkaanslag meer. Maar dan ook echt helemaal niet meer! Ik maak natuurlijk de douche nog steeds schoon maar dat is echt om zeepresten te verwijderen en omdat het dan gewoon lekker ruikt. Voor de kalkaanslag hoef ik het niet te doen. Ik hoef geen zeefjes van kranen meer los te draaien om kalkaanslag eruit te spoelen en ik hoef de houdertjes niet meer in azijn te leggen om schoon te krijgen. De kranen zijn gewoon schoon en blijven schoon.

Qua apparaten heb ik geen ervaring, we drinken allebei geen koffie (althans niet thuis) en een waterkoker hebben we niet. Maar ik kan me zo maar voorstellen hoe dat er uit zou zien van binnen, als ik al zie hoe de kranen zijn opgeknapt.

3. Geen droge huid meer

Waar ik enorm veel verschil merk is mijn huid. Ik wist nooit hoe snel ik mijn gezicht in moest smeren wanneer ik onder de douche vandaan kwam; het trok aan alle kanten. Nu vergeet ik het zelfs wel eens… En mijn benen waren altijd heel erg droog, die riepen er echt om ingesmeerd te worden met bodylotion. Niet meer nodig! Ik ben wel benieuwd naar hoe dat is wanneer het straks kouder wordt, want in de winter met lange broeken zijn mijn benen altijd nog veel droger dan in de zomer. Hetzelfde geldt voor mijn handen; ik smeer die nu veel minder in dan ik eerst deed. Vaak greep ik meteen naar de handcrème wanneer ik met mijn handen in het water had gezeten en nu smeer ik 1x per dag mijn handen in; voor ik ga slapen.

En misschien wel het belangrijkste wat betreft mijn huid; ik heb nauwelijks last meer van Netelroos! Ik neem nu ongeveer 1x in de 5 dagen een Cetirizine tabletje en dat is op het moment dat ik kriebel krijg in mijn handpalmen (ja ik weet het, klinkt gek), voor mij de laatste tijd het voorteken van een “Netelroos-aanval”. Ik ben benieuwd of ik straks helemaal zonder kan??

4. Mijn haar is in betere conditie

Hard water is ook keihard voor je haar, dat merk ik nu goed. Het is minder droog, pluist minder en ik kan het veel beter doorkammen na het wassen. Het went snel dus dan sta je er niet bij stil, maar wanneer je dan een weekend weg bent en ergens anders onder de douche staat denk je weer “o ja…”

5. Ik vind het water lekkerder om te drinken

Ik drink eigenlijk voornamelijk water en dat is nu pure verwennerij. In een restaurant vond ik het altijd al lekker wanneer ze Evian water serveerden, naar mijn idee was dat heel zacht water. Nou er komt nu Evian bij mij uit de kraan! De man vindt het water ook lekkerder smaken, dochter ook en zoon moest even wennen maar hij vraagt nog steeds om water in plaats van limonade.

6. Mijn plantjes zien er mooier uit

Ik weet niet hoeveel invloed zacht water heeft op planten en bloemen maar ik vind ze er beter uitzien. De bladeren glimmen meer en het lijkt of ze harder groeien.

Ben jij bekend met een waterontharder en zo ja, welke voordelen ervaar jij?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button