Pretpark

Een dagje naar Julianatoren

Wekenlang hebben Ole en Madee er naar uit gekeken; een dagje naar Julianatoren. Voor Vakantieveilingen.nl mochten we een dagje doorbrengen in dit leuke, knusse pretpark. Het is prachtig weer vandaag dus dat treffen we al enorm. ’s Morgens gaan dan ook de korte broeken, rokjes en slippertjes aan; smeren we broodjes voor in de auto, nemen wat te drinken mee en springen in de auto. Ole verheugt zich vooral op 1 bepaalde attractie en heeft het onderweg nergens anders over. Een klasgenootje van hem vertelde dat hij in Julianatoren in de achtbaan was geweest en aan Ole nu de eer om hier ook een ritje in te maken natuurlijk! Als we aankomen bij het park is het nog heerlijk rustig; je merkt goed dat de scholen weer begonnen zijn en in het park krioelt het van de kleine kinderen. En buggy’s, niet te vergeten.

Een dagje naar Julianatoren

We beginnen rustig, papa stapt samen met Ole in Jul’s Dino toer. Ondanks het feit dat het in het park rustig is moeten ze hier best lang wachten voor ze eindelijk in een autootje kunnen stappen maar de rit is het waard; onderweg komen ze tientallen dino’s tegen die bewegen en zelfs geluiden maken. Er komen kleine dino’s uit een ei, er is een tunnel en je rijdt een heel stuk onder de muizenfietsbaan door. Leuk, maar Ole vind het toch al tijd voor iets meer uitdaging.

Met z’n viertjes gaan we in het reuzenrad, hebben we meteen een mooi overzicht over het hele park. Hoogte is niet mama’s sterkste kant, helemaal met de kinderen draait mijn maag wel een paar keer rond als ik boven in dat bakje zit. Maar, ik hou me goed hoor en na twee rondes stappen we uit en rennen achter Ole en Madee aan die de plattegrond vanuit de lucht in hun hoofd geprint hebben en nu precies weten waar ze naartoe willen.

julianatoren

De paardenbaan is toch wel favoriet in de ochtend; meerdere malen hobbelen ze op de paardjes langs de cowboys en indianen. Het is heerlijk rustig dus wanneer ze van het ene paardje afstappen kunnen ze meteen op de volgende weer opstappen. Zo hebben ze alle kleuren paardjes inmiddels wel gehad en we gaan door naar de vliegende olifantjes, botsautootjes, helivlucht, muizenfietsbaan, dansende autootjes, ouderwetse draaimolen en de grote glijbaan waar we met een enorme snelheid op matjes vanaf glijden. Te veel om op te noemen!

julianatoren

Na het eten van een broodje is het tijd voor… Jul’s Rollerskates oftewel; de achtbaan. “Ik wil met papa! Nee ik wil met mama! Of nee… eerst met mama en daarna met papa!” Goed, Ole besluit dat hij wel ziet wie er als eerste met hem mee gaat in de achtbaan, maar dat hij gaat staat vast. Tenminste… op de weg er naartoe lijkt hij even te twijfelen maar he, zijn klasgenootje is er ook in geweest dus hij kan toch niet achterblijven? We wachten een paar minuten en stappen in. Ik ben zó benieuwd hoe hij dit gaat vinden! Het beginstuk is “easy”, niets aan de hand wanneer het gevaarte omhoog rijdt. Maar dan… met een enorme snelheid gieren we naar beneden, meteen schuin de bocht door. Ik heb mijn arm om Ole heen geslagen en voel dat hij best gespannen zit.

julianatoren

Nog een paar bochten en voor we het weten staan we weer aan het begin en denk ik dat we zo uit kunnen stappen. Maar nee, hij gaat gewoon nog een keer. “Dit is wel vet cool mam” hoor ik naast me. Wanneer we weer vanaf het hoogste punt naar beneden speren hoor ik ineens hilarisch gelach naast me, geweldig, hij vindt het echt mooi! We zwaaien naar papa en Madee, zo goed als dat gaat en als we uitstappen rent Ole naar de uitgang waar we worden opgewacht. “Nu wil ik met jou pap!” Maar papa wil met Madee, die enthousiast toestemt en daarna mag Ole weer. Voor we het weten staan ze alweer bij de trap, Madee wel een beetje wit weg getrokken maar wat is ze stoer! “Wel klein beetje spannend” zegt ze wanneer ik vraag hoe ze het vond. De hele middag wordt bijna nergens anders over gesproken dan over de achtbaan.

julianatoren

Aan het einde van de middag proberen we nog snél even in de attracties te gaan waar we eerder niet aan toe gekomen zijn. De vriendelijke meneer achter de knoppen vertelt ons dat het vandaag heerlijk rustig is. Op een rustige dag als vandaag zijn er ca. 1000 bezoekers in het park maar in de vakantie zijn dagen met 7000 bezoekers meer regel dan uitzondering. Ik zelf moet er niet aan denken, een uur wachten voor je kind de draaimolen in kan. Aangezien Julianatoren juist zo leuk is voor de allerkleinste kids zou ik adviseren wanneer je kindjes nog niet leerplichtig zijn buiten de schoolvakanties het park eens te bezoeken, dan genieten zowel ouders als kinderen meer. De kinderen omdat ze dan meteen overal in kunnen en vrolijk blijven, de ouders omdat de kinderen niet onhandelbaar worden door het vele geduld wat ze moeten opbrengen:-)

julianatoren

Praktische informatie Julianatoren

Julianatoren beschikt over meerdere grote parkeerplaatsen, waar bussen vandaan rijden naar de entree van het park. Het is een heel overzichtelijk park, ideaal! Ook al is het niet groot er zijn diverse plekken voor een hapje en drankje. Zo kun je in het zelfbedieningsrestaurant terecht voor frietjes en snacks, is er een Thaise toko achterin het park en kun je voor in het park terecht voor Italiaans ijs, poffertjes, vers gebakken wafels, popcorn en nog veel meer. Toiletten en verschoonruimtes voor kleintjes zijn ruim aanwezig en zien er keurig uit. Alles in kleur en afgestemd op kinderen! Kaartjes zijn te koop aan de kassa of online, maar het meest voordeligst kun je ze kopen via Vakantieveilingen.nl waar dagelijks meerdere keren toegangsbewijzen voor het hele gezin worden geveild.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button