PretparkWeekend weg

6 leuke kinderactiviteiten in Noord-Limburg

We zijn op uitnodiging van LiefdeVoorLimburg.nl te gast in Noord-Limburg, waar je over het algemeen terecht kunt voor een prachtige nazomer. Helaas zijn de weergoden ons niet zo goed gezind en we hebben te maken met behoorlijk wat regen. Maar dat mag de pret niet drukken :-) Tijdens de buien doen we binnen leuke dingen en als het even droog is ondernemen we een leuke buitenactiviteit. We zetten 6 leuke kinderactiviteiten in Noord-Limburg voor je op een rijtje!

Wandelen met een ezel

Wandelen met een ezel; dat hebben we nog nooit gedaan! Naar deze activiteit wordt door de kinderen dus heel erg uitgekeken :-) Als we aan komen rijden bij Ezelcamping In ’t Niet zien we al een hele groep ezels in een grote weide staan. “Ooooohhh mogen we er zelf eentje uitkiezen?” roepen de kinderen enthousiast. Ze kunnen niet wachten! We maken kennis met Wim, de eigenaar van de camping, terwijl wij onze ogen uitkijken. Er zijn 13 trekkershutten aanwezig, allemaal verschillend en allemaal helemaal te gek. Een wijnvat met veranda, een huisje wat om kan draaien, huisjes die half in een wal gebouwd zijn… super leuk!

Met z’n vieren lopen we naar de wei om een ezel te halen. Wim roept Luca en meteen komen er twee ezels aangerend. De kinderen mogen in de stal Luca poetsen en verzorgen en daarna wordt Luca opgezadeld. We krijgen uitleg over de GPS en Wim vertelt nog wat over het karakter van ezels. En dan kunnen we gaan!

We gaan een wandeling van 4 kilometer lopen en daar zullen we een uur á anderhalf uur over doen, aangezien het tempo van een ezel een stuk lager ligt dan van mensen. We lopen voornamelijk door de bossen, wat heel relaxed is! De kinderen gaan om en om op de rug van Luca, die erg gehoorzaam is en ook niet eens probeert te grazen langs de kant van het pad. Wanneer we op een gegeven moment weer richting huis lopen gooit Luca zijn tempo wat omhoog; hij ruikt thuis denk ik! Onderweg laten we hem even lekker grazen en genieten van het zonnetje.

Er zijn verschillende wandelingen tussen de 4 en 7,5 kilometer en wanneer je de tijd hebt kun je onderweg ook lekker de tijd nemen voor een picknick. Een superleuk uitje tijdens je verblijf in Noord-Limburg!

Uitrazen in Speelpark Klein Zwitserland

Spelen en rondrennen blijven kinderen leuk vinden. Nergens kan dit in Noord-Limburg beter dan in speelpark Klein Zwitserland, een avonturenpark in Tegelen dat is opgedeeld in verschillende delen. Zo vind je hier o.a. Kleuterland, Piratenland, Golf Rush (midgetgolf), Avonturenbos en de Alpenweide met buitenzwembad. Wij bezoeken Klein Zwitserland tussen de buien door en kunnen helaas maar een uurtje genieten van het park voor het weer met bakken uit de hemel komt. Maar wat hebben de kinderen het naar hun zin in het park! Het is ontzettend rustig door het slechte weer en dus kunnen de kinderen overal in, zonder in de rij aan te sluiten. Lange glijbanen, leuke klim- en klauterrekken, kabelbanen en hoge schommels.

Ben je de hele middag of de hele dag in het speelpark aanwezig? Vergeet dan de speurtocht niet! Deze tocht leid je door het avonturenbos waar kinderen allerlei opdrachten kunnen doen om hiermee uiteindelijk een puzzel op te lossen.

Voor de vijfde keer is Speelpark Klein Zwitserland door ANWB leden genomineerd voor de verkiezing van het Leukste uitje van Limburg. Jammer dat wij door het slechte weer niet langer van het speelpark kunnen genieten, volgende keer beter!

Klein Zwitserland in Tegelen - AllinMam.com

Weer wat wijzer worden in het Wereldpaviljoen

Waar we heel benieuwd naar zijn is het Wereldpaviljoen in het kloosterdorp Steyl, een culturele attractie waar kinderen (en volwassenen ook trouwens) van alles kunnen leren over het leven in Nicaragua. In 2014 werd het Wereldpaviljoen geopend in de voormalige kloosterdrukkerij, nadat het paviljoen in 2012 op de Floriade had gestaan.

Het Wereldpaviljoen voelt voor kinderen alsof ze echt op reis gaan! Eerst halen we in het cafe onze paspoorten op, waarna we worden meegenomen naar het vliegtuig, een echte Fokker 50. We nemen plaats in de vliegtuigstoelen en we vliegen in 7 minuten naar Nicaragua. Via het grote beeldscherm zijn we getuige van het opstijgen en het landen en krijgen we een introductievideo te zien over onze eindbestemming. De spanning is van het gezicht van de kinderen af te lezen!

Het Wereldpaviljoen, leuke uitjes in Noord-Limburg - AllinMam.com

En die spanning wordt alleen maar groter wanneer we even later door de douane gaan. De douanier vindt een zakmes bij Ole en zijn tasje en die schrikt zich een hoedje! Dat heeft hij toch helemaal niet meegenomen? Hij belooft plechtig nooit iets geks mee te nemen en beiden krijgen ze een stempel voor het visum in hun paspoort. Ons bezoek aan Nicaragua kan nu echt beginnen!

Het Wereldpaviljoen, leuke uitjes in Noord-Limburg - AllinMam.com

We bevinden ons al snel in Nicaraguaanse dorp San Pedro. Echt een klein dorpje zoals je dat in Nicaragua ook ziet, volgens de douanier die zelf 4 jaar in het land heeft gewoond. We vinden er een bank, het kantoor van de burgemeester, een fabriekje, een markt, een school, een winkeltje, een woonruimte en nog veel meer. We verkennen alle plekjes en laten ons vertellen dat kinderen tijdens schoolreisjes en kinderfeestjes een heel programma aflopen. Op die manier komen ze er echt achter hoe het is om te leven in Nicaragua, door geld te verdienen, dit te wisselen bij de bank, eten te kopen etc. Heel tof in elkaar gezet!

Het Wereldpaviljoen is in de categorie attractieparken uitgekozen tot Beste Dagje Uit in Limburg van 2017 door de landelijke organisatie Beste Dagje Uit. Een aanrader!

Wandelen met een schaapsherder

Terug naar de buitenlucht voor een wandeling met een herder en zijn kudde schapen. En nee niet alleen door uitgestrekte weilanden; we lopen met de kudde schapen gewoon door een woonwijk en over wandelpaden langs de doorgaande weg! Een feestje om te zien hoe de Border Collie de schapen bij elkaar houdt en zich niet af laat leiden door de kinderen om hem heen. De herder vertelt ons een hoop over het verleden, waar de Schaapscompagnieën golden als internationale handelsorganisaties, heel interessant. Voor de kinderen is deze informatie nog wat te hoog gegrepen, die houden zich liever met de schapen zelf bezig. En daar is alle ruimte voor!

Spelen in het speelparadijs van Beringerzand

Wanneer het aan het einde van de dag weer gaat regenen laten we de kinderen lekker uitrazen in speelparadijs van Camping Beringerzand, terwijl wij genieten van een drankje. In het speelparadijs kunnen kinderen naar hartelust klimmen en klauteren. Naast de vele klautertoestellen zijn er ook veel grote blokken waarmee kinderen hun eigen huisje kunnen bouwen.

Speelparadijs Beringerzand - AllinMam.com

Dingen over de natuur leren op het Fladderpad

Educatieve wandelingen met een instrumententasje zijn helemaal hip op het moment; in binnen- en in buitenland! Even geleden schreven we al over de leuke Muntafuner Gagla weg in Montafon (Oostenrijk) en ook in Nederland zijn gelijksoortige wandelingen te maken. Het Fladderpad in Beringe is ook zo’n wandelpad. Kinderen krijgen een tasje mee vol instrumenten. Met de instrumenten kunnen ze allerlei opdrachtjes doen waarvan de antwoorden opgeschreven kunnen worden in een werkboekje. Superleuk! Het Fladderpad is 2,5 kilometer lang en wanneer je alle opdrachten op je gemak uitvoert ben je zo’n 2 uur onderweg. De wandeling begint op Camping Beringerzand, waar ook het instrumententasje op te halen is. De kosten voor een werkboekje bedragen €0,70 cent en voor de tas betaal je een borg van €20,00.

Het Fladderpad in Beringe - AllinMam.com

Kijk op de website van LiefdeVoorLimburg.nl voor nog meer leuke uitjes in Limburg. Pauline van Voormijnkleintje.nl en Sharon van Moeders.nu waren samen met ons in Noord-Limburg maar hadden een ander dagprogramma. Neem zeker even een kijkje op hun websites voor heel veel andere leuke kinderactiviteiten :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button