Pretpark

Met kids naar Julianatoren tijdens een weekend in Gelderland

Twee jaar geleden waren we al eens een dagje in Julianatoren, het superleuke familiepretpark in Apeldoorn. Kleinschalig (wanneer je het qua oppervlakte zou vergelijken met Slagharen of de Efteling) en heel leuk voor de wat jongere kinderen. De kinderen, toen 2 en 4 jaar oud, vonden het geweldig en sprongen een gat in de lucht toen we een aantal weken geleden vertelden dat we hier weer een middagje naar toe zouden gaan tijdens een weekend in Gelderland op uitnodiging van Gelderse Streken.

Met de kids naar Julianatoren

Aangezien we een druk programma hebben tijdens het weekend in Gelderland gaan we een middagje naar Julianatoren in plaats van een hele dag. Ik weet van de vorige keer dat dat ook prima is, omdat het niet zo groot is kun je in een middag ook het hele park zien. En daarnaast, de kinderen zijn nu iets ouder en hebben ook zo hun voorkeur waar ze wel in willen en waar niet.

Na een leuke ochtend op de Hoge Veluwe en een heerlijke lunch bij Van der Valk de Cantharel springen we in de auto op weg naar Julianatoren. Het is niet druk als we er aankomen, ondanks dat het zaterdag is én al later op de dag. We kunnen gewoon parkeren op parkeerterrein 1 (dichtbij de ingang), het hoogseizoen en daarmee de ergste drukte lijkt ook hier voorbij (eind september).

We moeten uitkijken dat de kinderen niet meteen alle kanten op rennen en besluiten eerst even in het reuzenrad te klimmen voor een goed overzicht van het park. Achter elkaar horen we “Jaaaa daar wil ik in!” “Nee eerst daar in, dan daarna daar in!” Na twee rondjes hebben ze samen heel het middagprogramma in elkaar gezet en is het tijd om het wensenlijstje af te gaan. Er zijn een aantal attracties die heel doordacht worden overgeslagen; ze zijn te eng (achtbaan, hebben ze 2 jaar geleden beiden in gezeten maar nu willen ze niet) of te kinderachtig.

Het is eigenlijk ideaal dat het niet zo druk is, we hoeven nu niet lang te wachten bij de attracties. Wanneer het wél druk is is het handig om achterin het park te beginnen met de attracties, kregen we als tip van Linda (Mamaliefde), aangezien nagenoeg iedereen meteen in de eerste attracties springt bij de ingang.

Er moet aan het einde van de middag natuurlijk nog even een meet & greet komen met Jul. “Hij is geen spat veranderd” merken de kids nog even op, té grappig toch?

Meer informatie over Julianatoren vind je op www.julianatoren.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button