Pretpark

Genieten van shows en attracties in Avonturenpark Hellendoorn

Zomervakantie! De kinderen hebben er lang naar uit gekeken. ’s Morgens lekker uitslapen, wat langer op de iPad, niets moeten… behalve dan leuke dingen doen! En leuke dingen doen we :-) We moeten nog even wachten voor we naar onze vakantiebestemming in Denemarken vertrekken. Daarom plannen we al wat leuke uitjes tussen onze werkdagen door. Eén van die uitjes is een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn, waar sinds kort de nieuwe show Drakenridders te zien is. Het is prachtig zomerweer dus luchtige kleding aan, zonnebrand en water mee en hup richting Hellendoorn!

Avonturenpark Hellendoorn

Zelf ben ik nooit eerder in Avonturenpark Hellendoorn geweest. Dat geldt ook voor mijn man en dus ook voor de kinderen. Ik heb er wel een idee bij, vooral in de zomervakantie. Veel mensen, veel chaos, druktes op de parkeerplaats en bij de ingang. Maar niets van dit alles is aan de orde. We komen aan net na openingstijd, het is rustig op de parkeerplaats en we kunnen dicht bij de ingang parkeren. Ook bij de entree geen massa’s met mensen, we pikken de toegangskaarten op en kunnen meteen doorlopen. Wie had dat gedacht, op een mooie zomerdag middenin de vakantie?

Tip: Koop meteen bij de kassa een uitrijmunt van €7,00. Dan heb je daar geen omkijken meer naar!

Shows en attracties in Avonturenpark Hellendoorn

Meteen bij de ingang wordt bij de ingang de lengte van de kinderen opgemeten door een medewerker. Vervolgens krijgen de kinderen een gekleurd polsbandje om waardoor er bij elke attractie gemakkelijk te zien is of ze er in mogen. Super handig! Bij elke attractie staat een bord bij de ingang waar duidelijk op vermeld staat welke kleuren polsbandjes in de attractie mogen.

Lees ook: een weekend naar Duinrell

Je vindt in het avonturenpark maar liefst 30 verschillende attracties en shows. Achtbanen, draaimolens, waterattracties, treintjes, glijbanen, speeltoestellen en veel meer. Voor elke leeftijd is er wel iets te vinden. Onze kinderen zijn niet heel erg van de spannende dingen dus we stappen samen in de Tornado (achtbaan). De kinderen staan met handen voor hun ogen naast het hek terwijl wij ondersteboven voorbij razen. Hoe enthousiast we er ook uit komen, ze zien het niet zitten om er zelf in te gaan. Een over de kop dingetje… Dat geldt niet voor de Rioolrat, een andere achtbaan die niet over de kop gaat maar wel in het pikkedonker door rioolbuizen schiet. Mijn zoon vindt het geweldig! De Sungai Kalimantan is ook zo’n topper waar we meerdere keren in stappen. Het is zelfs zo rustig dat we er gewoon in kunnen blijven zitten voor een nieuw rondje!

Tip: Laat bij de ingang de lengte van je kinderen opmeten zodat ze een gekleurd polsbandje krijgen.

Nieuwe zomershow: Drakenridders

Even uitrusten doen we op 1 van de vele bankjes bij de nieuwe show Drakenridders. Stunt ridders duiken van enorme hoogte het water in op zoek naar een gouden kroon die ze zijn verloren in de wereld van Hellendra, de draak van Hellendoorn. De show is grappig én heel spannend, want gaat dat wel goed wanneer die ridders van zo’n grote hoogte het water in springen? De kinderen zitten in ieder geval met open mond te kijken naar de stunts en zijn blij wanneer alle ridders de sprongen overleven.

Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen bij het Drakennest zelf, een duizelingwekkende attractie voor mensen met een sterke maag. Alleen van het kijken naar de attractie word je al behoorlijk dizzy!

Tip: De tribune is in de volle zon, neem een hoedje voor de kinderen mee en voldoende water.

Genieten van shows en attracties in Avonturenpark Hellendoorn - AllinMam.com

Aquaventura Slidepark in Hellendoorn

Op zo’n warme dag kun je in Avonturenpark Hellendoorn afkoelen in het 5000 m2 grote Aquaventura Slidepark. Maar liefst 11 spectaculaire waterglijbanen wachten hier op je. Er is geen zwembad; elke glijbaan komt uit in een lange waterbak. De ene glijbaan is nog hoger, nog steiler of nog sneller dan de ander. Bij een aantal glijbanen maak je gebruik van luchtbanden voor een nog leukere ervaring.

Wat echt een pluspunt van het slidepark is: je kunt er alleen in wanneer je bezoeker bent van het avonturenpark. Dit zorgt er voor dat het niet te druk is op de glijbanen, geen enorme wachtrijen dus. Wanneer je je wilt uitleven in het waterpark van Hellendoorn moet je een een kaartje kopen van €3,00. De entree is dus niet inbegrepen bij de entree voor het avonturenpark.

Voor de allerkleinste kinderen is er een leuk waterparkje met kleine speeltoestellen, glijbaantjes, fonteintjes en meer. Langs de glijbanen staan ligbedden en stoelen opgesteld die tegen een klein bedrag te huur zijn. Er zijn 2 kleine horecagelegenheden waar snacks en drankjes gekocht kunnen worden. Een heerlijke plek om te vertoeven wanneer het warm weer is!

Mocht je waardevolle spullen willen opbergen dan kan dit bij de ingang van het park, waar kluisjes te huur zijn. Hou er rekening mee dat je hiervoor muntgeld nodig hebt (€4,00 voor een klein kluisje en €7,00 voor een grote).

Tip: Neem met warm weer zwemkleding mee!

Openingstijden Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn hanteert flexibele openingstijden. Dat betekent dat ze vooraf al voor bepaalde dagen hebben vastgezet dat het park langer open is (bijvoorbeeld in de zomervakantie) maar dat ze altijd kijken naar de hoeveelheid bezoekers en de weersomstandigheden. Zo kan het zo maar zijn dat op een onverwacht mooie dag met veel bezoekers het park langer open is. Of andersom natuurlijk, dat het met slecht weer eerder sluit.

Meer informatie over dit leuke avonturenpark, over de atttracties, over de openingstijden en meer vind je op de website van het park.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button