Schoolkinderen

Top 5 buitenspeelgoed: wat is het meest populair?

Hoewel iPad, Playstation en mobieltjes erg populair zijn bij kinderen, is buiten spelen vandaag de dag ook nog steeds iets wat ze graag doen. Benieuwd naar welk buitenspeelgoed vandaag de dag veel bij de speelgoedwinkel wordt verkocht? Check dan deze buitenspeelgoed top 5.

1. Trampoline

De eerste plaats in deze top vijf is weggelegd voor de trampoline. Deze kom je in veel achtertuinen tegen en kinderen kunnen hier hun energie prima op kwijt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus ook voor jullie achtertuin is er vast wel eentje te vinden. Ga je een trampoline kopen, kies er dan eentje met een net, wel zo veilig. Wat ook niet onbelangrijk is: instrueer ouder kinderen dat ze voorzichtig moeten zijn wanneer er kleine kinderen meespringen op de trampoline. Door het verschil in gewicht worden kleine kinderen al snel gelanceerd.

2. Zandbak

Op plek twee vinden we de zandbak. Wie heeft er vroeger niet in gespeeld? Zandtaartjes bakken, zandsmurrie maken en met autootjes in het zand crossen…… er is zo ontzettend veel zandbak speelgoed te koop. Een zandbak brengt je even terug naar je eigen jeugd. Wat voor de trampoline geldt, dat geldt ook voor de zandbak. Ook deze is namelijk in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Welke zandbak je ook kiest, zorg ervoor dat je deze na het spelen af kunt dekken. Niet alleen kinderen vinden een zandbak heel leuk, katten ook!

3. Skelter en loopfiets

We zijn alweer toe aan de derde plaats en hier vinden we de loopfiets en de skelter. De kleinere kids vinden het super om lekker in de tuin rond te rijden op hun loopfiets. Al snel zijn ze vaardig genoeg om op deze fietsjes de buurt te verkennen en zo wordt hun wereld spelenderwijs groter. Veel kinderen die op loopfietsjes rond rijden stappen in 1x over op gewone fietsjes, zonder zijwieltjes. Super goed voor het evenwicht! In België wordt het gebruik van zijwieltjes zelf afgeraden. Oudere kinderen die het stadium van loopfietsjes voorbij zijn leven zich uit met skelters, waarbij hun fantasie vaak geen grenzen kent.

4. Voetbal

En wat te denken van de ‘good old voetbal’, die we op de vierde plaats tegenkomen. Een bal is voor alle leeftijden super leuk buitenspeelgoed. Vergeet hierbij niet dat je hier zoveel meer mee kunt dan alleen maar voetballen. Er zijn van allerlei balspelletjes te bedenken en als je hier niet zo creatief in bent, dan duik je gewoon even het wereldwijde web op. Maar, speel met de bal met handen en voeten. Naar het koppen van de bal bij kinderen wordt momenteel onderzoek gedaan.

5. Schommel en glijbaan

Plek vijf, die is weggelegd voor de schommel en de glijbaan. Dit buitenspeelgoed staat garant voor uren speelplezier. Ze zijn zowel los als in combi met elkaar verkrijgbaar. Ook als je een wat kleinere tuin hebt zijn er mogelijkheden om een schommel of glijbaan neer te zetten, dus laat je hier niet door afschrikken. Heb je wel veel ruimte in je tuin? Dan zijn er prachtige toestellen te koop waarin glijden, schommelen én klimmen gecombineerd worden.

*Uitgelichte foto meisje op schommel door MNStudio | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button