5x makkelijk en origineel zelf een uitnodiging maken

Elk jaar komt het weer op je pad: een uitnodiging maken voor een feestje. En waarschijnlijk niet 1x. Zeker niet wanneer je kinderen hebt. Uitnodigingen maken kan op veel verschillende manieren. Je kunt natuurlijk standaard uitnodigingen kopen. Of zelf aan de slag gaan en met een kalligrafeerpen een mooie tekst op papier zetten.  Kunstig geknipte versiersels erbij en voila, klaar. Nou ja voila… met een uurtje ben je waarschijnlijk niet klaar op deze manier. Leuk wanneer je van knutselen houdt, maar als het wat sneller klaar moet zijn kan online zelf een uitnodiging maken uitkomst bieden.

Online zelf een uitnodiging maken

Tegenwoordig kun je online op veel plekken zelf je uitnodiging maken. Meestal is er keuze uit diverse “standaard” vormgegeven uitnodigingen, vaak ook in diverse formaten. Je kunt zelf teksten toevoegen en je uitnodiging is zo snel klaar. Een paar dagen na het plaatsen van je bestelling worden de uitnodigingen thuis bezorgd; super handig!

Zelf foto maken, uploaden eigen tekst plaatsen

Geef je uitnodigingen een persoonlijk tintje door een eigen foto te gebruiken. Koop in de feestwinkel wat party -en/of photo booth props, strooi er wat confetti overheen en maak een leuke foto. Tip: nóg persoonlijker wordt het wanneer je er een kleine foto (bijvoorbeeld een polaroid foto) van de jarige tussen legt. Dan ziet elke genodigde meteen wie het feestje geeft. Vergeet niet lege ruimte over te houden op de foto waar je je tekst kwijt kunt.

4x makkelijk maar toch origineel zelf een uitnodiging maken - AllinMam.com

Kinderfeestje? Maak een leuke foto van je kind

Geeft je zoon of dochter een kinderfeestje? Dan is het te gek om er vooraf al een feestje van te maken. Pruik op, een leuke outfit aan en strooien maar met de confetti. Niet vergeten om foto’s te maken, die ga je namelijk gebruiken voor de uitnodiging! Ook hier is het belangrijk dat je ruimte overhoudt voor de tekst. Bedenk vooraf hoeveel tekst je kwijt wilt en of je ook de achterkant van de uitnodiging wilt gebruiken.

4x makkelijk maar toch origineel zelf een uitnodiging maken - AllinMam.com

Stockfoto kopen en tekst in plaatsen

Heb je geen inspiratie voor het maken van een eigen foto? Stocksites (bijvoorbeeld Shutterstock) staan vol met vrolijke foto’s die geschikt zijn voor het maken van een uitnodiging. Koop de foto, upload hem vervolgens in het opmaakprogramma, plaats je tekst en klaar is Kees!

4x makkelijk maar toch origineel zelf een uitnodiging maken - AllinMam.com

BIG TEXT: het kan maar duidelijk zijn

Ben je niet van al die poeha dat kan het natuurlijk ook gewoon simpel. Gebruik een lekker groot lettertype, gebruik wat verschillende kleurtjes en hou het verder rustig. Meteen duidelijk waar het om gaat :-)

4x makkelijk maar toch origineel zelf een uitnodiging maken - AllinMam.com

Verstuur je uitnodiging in een leuk versierde envelop

Als je uitnodigingen klaar zijn en je ze thuis ontvangen hebt is het leuk om ze op een leuke manier te versturen. Wanneer je niet zo van de knutsel bent hoef je natuurlijk niet het onderste uit de kan te halen; zelfs een gekleurde envelop kan al veel doen. Doe confetti in de envelop, plak er leuke stickertjes op of voeg een party prop toe. Eigenlijk is alles wat je extra in een envelop doet leuk en feestelijk. Veel plezier met het vieren van het feestje!

4x makkelijk maar toch origineel zelf een uitnodiging maken - AllinMam.com

*Foto’s via Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close