Gezonde voeding

Tips voor gezonde en lekkere maaltijdvervangende shakes

Zelf maaltijdshakes maken is gezond én leuk om te doen. Je kunt eindeloos variëren met allerlei ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld groenten, fruit en havermout. Je kunt zelfs extra eiwitten toevoegen aan jouw zelfgemaakte (maaltijdvervangende) shakes. heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan voorzien wij je graag van een aantal tips. Daarmee maak je zelf de lekkerste shakes. Bijvoorbeeld als gezond tussendoortje, na het sporten of als maaltijdvervanger.

Maaltijdshakes of shakes met eiwitten?

Er zijn heel veel verschillende soorten shakes. Welke shake je maakt is afhankelijk van jouw doel. Een shake is een verantwoord en lekker tussendoortje, maar helpt je ook bij gewichtsverlies. Als je wilt afvallen met shakes kun je het beste kiezen voor maaltijdshakes. Online vind je een heel divers aanbod van lekkere en gezonde shakes om je te helpen bij het afvallen. Deze maaltijdshakes bevatten hoogwaardige ingrediënten en belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Een maaltijdvervangende shake voorziet je langer van een verzadigd gevoel. De kans dat je tussen de maaltijden door naar een ongezonde snack grijpt is hierdoor vele malen kleiner.

5 tips! Zelf lekkere maaltijdvervangende shakes maken

Een zelfgemaakte maaltijdshake kun je af en toe prima gebruiken als maaltijdvervanger. Shakes met eiwitten ondersteunen je voor, tijdens en na sportieve prestaties. Het toevoegen van extra eiwitten heeft zo zijn voordelen. Deze voedingsstoffen zorgen voor spieropbouw én behoud. Hieronder een aantal tips voor het maken van shakes.

Combineren met fruit, groenten en havermout

De basis van een maaltijdvervangende shake of eiwitshake bestaat uit water of magere melk. Dit kun je perfect combineren met fruit, groenten én havermout. Havermout bevat veel vezels en zorgen ervoor dat je het hongergevoel nog langer kunt uitstellen. Zeker wanneer je havermout toevoegt aan groenten- en fruitshakes, voorzien ze je de hele dag van een gevuld gevoel. Dit vermindert de trek in snacks of zoetigheid. Perfect als je kilo’s wilt verliezen!

Tips voor gezonde maaltijdvervangende shakes - AllinMam.com

Extra eiwitten toevoegen voor het opbouwen van spiermassa

Ben je een fanatieke sporter en wil je werken aan spieropbouw en spiermassa? Voeg dat extra eiwitten toe aan jouw zelfgemaakte shakes. Eiwit zorgen voor spierherstel na lichamelijke inspanning, maar draagt ook bij aan spieropbouw en spiermassa.

Lees ook: Thuis krachttraining tips voor vrouwen

Maaltijd overslaan met een gezonde maaltijdshake

Zelf shakes maken van bijvoorbeeld rood fruit of spinazie, helpt je ook in jouw strijd tegen de kilo’s. Drink daarbij bij voorkeur shakes op basis van groene groenten. Fruit bevat van nature veel suikers die het afvallen moeizamer kunnen maken. Lekker variëren kan ook. Bijvoorbeeld door het maken van een groene maaltijdshake met mango, spinazie, gember en munt.

Shakes gebruiken om te detoxen

Detoxen of ontgiften is voor iedereen een aanrader. Zeker wanneer je zelf een detox shake maakt. Daarmee help je jouw lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. Een detox shake past heel goed in een gezond en verantwoord eetpatroon. De perfecte start voor een dieet!

Lees ook: Alles resetten met een detox kuur

Zelfgemaakte shakes bewaren en invriezen

Wist je dat je (maaltijdvervangende) shakes heel goed kunt bewaren? Bijvoorbeeld door wat extra potjes te vullen en deze te bewaren in de vriezer. Heb je even geen tijd om in de keuken te staan? Dan hoef je jouw ingevroren maaltijdshake alleen maar te ontdooien. Handig tijdens de lunch op jouw werk, maar ook als je thuis altijd een lekkere shake voorhanden wilt hebben.

Met welke apparaten kun je thuis shakes maken?

Er zijn verschillende apparaten waarmee je thuis een shake kunt maken. De meest bekende en makkelijkste optie is de blender. Dit kan een los apparaat zijn, maar ook een keukenmachine of staafmixer kan voorzien zijn van een koppelstuk. Je kunt ook een sapcentrifuge of slowjuicer gebruiken. Deze apparaten zijn geschikt voor het raspen of persen van fruit en groenten, maar blenden niet. Juist iets waar “shakes” wél bekend om staan. Door de ingrediënten te blenden, verkrijg je een zachte en romige structuur. Een blender of staafmixer is dus eigenlijk het meest geschikt als je zelf maaltijdshakes wilt maken van groenten, fruit en havermout. Ook het toevoegen en mengen van eiwitten gaat met een blender een stuk eenvoudiger. Zo maak je in een handomdraai de lekkerste
shakes!

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button