Welzijn

Thuis krachttraining tips voor vrouwen

Met deze krachttraining tips voor vrouwen werk je thuis aan een prachtig strak lichaam. Uren doorbrengen in de sportschool is namelijk helemaal niet nodig als je thuis wilt werken aan een fit en gespierd lijf. Geen plek voor een krachtstation? Helemaal niet erg! Er zijn talloze manieren waarop je thuis aan de slag kunt en met een goede set halters en/of gewichten kom je een heel eind. Maar eerst…

Waarvoor is krachttraining voor vrouwen zo goed?

Een krachtige thuis workout voorziet je natuurlijk niet alleen van een strakker en gespierder lichaam. Het versterkt ook de spierkracht. Dat betekent een verbeterde en versnelde stofwisseling en eveneens een fitter gevoel. Krachttraining geeft je als vrouw ook een goede lichaamshouding én mooie rondingen. Denk daarbij maar eens aan je billen, je heupen of je buik.

Thuis workout voor vrouwen? Dé ultieme krachttraining tips

Een krachttraining workout kun je prima thuis doen. Een duur abonnement op de sportschool is echt niet nodig. Hoe je dat doet? We geven je graag van een aantal praktische workout tips. Zo kun je vandaag nog thuis aan de slag met een complete body workout!

1. Investeer in een krachtstation

Een krachtstation? Dit wordt ook wel een power station genoemd. Dit apparaat plaats je bijvoorbeeld eenvoudig in een lege kamer of op zolder. Hoewel ze je voorzien van een alles-in-één fitness-oplossing, nemen ze niet zoveel ruimte in beslag als je misschien denkt. Met een krachtstation of multi gym kun je diverse spiergroepen trainen. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van een pull down bar, een row bar en een mogelijkheid om je biceps en triceps te kunnen trainen. Omdat je een krachtstation voor vrouwen helemaal kunt instellen op lichaamsgewicht en lengte ben je ook thuis zeker van een specifieke en effectieve krachttraining.

2. Gebruik een set goede halters

Het gebruik van halters mag zeker niet ontbreken in dit artikel over een thuis workout voor vrouwen. Een halter is een stang welke aan weerszijden is voorzien van gewichten. Begin je net met krachttraining, dan kies je natuurlijk voor een lager gewicht. Ben je al wat meer ervaren en heb je al wat meer spierkracht ontwikkeld? Dan kun je het gewicht van de halters steeds een stukje opvoeren. Halters zijn onmisbaar als het gaat om krachttraining. Je kunt er namelijk diverse spiergroepen mee trainen zoals je buik, armen en rugspieren, maar ook je benen.

Lees ook: Dames doe eens gek, ga boksen!

3. Doe je oefeningen goed in plaats van snel

Bij krachttraining gaat het om de effectiviteit van de oefening. Hoe beter je de oefening uitvoert, hoe meer resultaat je kunt verwachten. Doe je een krachttraining te snel dan heeft dat een nadelig effect op de spieropbouw. Ook dien je tussen de sets door rust te nemen. Een aantal minuten is voldoende. Hiermee voorkom je blessures en kun je ook thuis rekenen op een doeltreffende training.

4. Zorg voor voldoende eiwitten

De laatste tip over krachttraining thuis voor vrouwen gaat over sportvoeding. Is dat eigenlijk nodig? Als je thuis aan de slag wilt met spiertraining, dan hoef je niet persé na te denken over sportvoeding. Eiwit shakes kunnen je echter wel helpen bij een goede spieropbouw. Daarnaast draagt melkeiwit bij aan het herstel van de spieren na het sporten. De haarscheurtjes die zijn ontstaan door de krachttraining (de spierpijn die je voelt) herstellen sneller waardoor de spieren sterker worden.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button