Moederdag

Moederdag geheimen; lastiger geheim houden dan je denkt

De kids moeten dit jaar veel geduld hebben als het gaat over moederdag… 8 mei is hier precies aan het einde is van 2 weken schoolvakantie en dat betekent dat de op school gemaakte moederdag cadeaus al bijna 2 weken hier in huis liggen. Het is ontzettend lastig voor de kids om voor mij geheim te houden waar ze het hebben verstopt; niet alleen omdat ik natuurlijk overal in huis kom maar vooral omdat het eigenlijk heel erg leuk is om een geheimpje te verklappen… Het gaat ongeveer zo:

Madee: “Mama, wij hebben cadeautjes voor jou verstopt”
Ole: “Ja Madee maar dat mag mama niet weten hoor!”
Madee: “Waarom mag mama niet weten dat dat in papa’s kast ligt Ole?”
Ole: “Nou Madee!! Nu is het geen verrassing meer! Je hebt het nu verklapt!”
Madee: “Maar mama, je kunt het nu toch gewoon vergeten? Dan weet je het niet meer”

Ik verdenk ze ervan de cadeaus na bovenstaande of soortgelijke conversatie weer te pakken en ergens anders verstoppen want ik heb al verschillende plekjes voorbij horen komen. En hoe goed ik ook mijn best doe om ze af te leiden wanneer het gesprek weer over de cadeaus gaat, het lukt ze maar niet om het ook echt geheim te houden. Té cute vind ik zelf maar ik merk dat het hen zelf frustreert; een geheim bewaren is ontzettend spannend en het is natuurlijk hartstikke leuk om toch een tipje van de sluier op te lichten.

Hoe gaan jullie kinderen om met het verstoppen van cadeaus? Klinkt dit herkenbaar?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button