Musea

Museum tip: ZieZo Marokko in het Tropenmuseum

Sinds twee jaar hebben zoonlief en ik een museumjaarkaart. We gaan museum in, museum uit en soms rennen we er letterlijk en figuurlijk doorheen omdat er soms voor kinderen echt niks aan is. Maar niet in het Tropenmuseum!

ZieZo Marokko in het Tropenmuseum

In Tropenmuseum Junior staat in het weekend of in de vakantie een vliegtuig voor je klaar. Stap in en doe de riemen vast: op naar Marokko! Er worden 2 reizen aangeboden en in beide gevallen maak je een spannende reis door de medina – een doolhof van straatjes – en maak je een busreis dwars door Marokko. Je gaat aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode en/of keukengeheimen. Je speelt aan de hand van je eigen paspoort een spel dat eindigt met een vraag, waarmee je een prijs kan winnen.

Tropenmuseum ZieZo Marokko

Wat vinden wij van ZieZo Marokko in het Tropenmuseum?

Ik ga met een vriendin en onze kids, twee jongens van 8 en  9 en een meisje van 6 jaar. De tentoonstelling is erg leuk opgezet! Je checkt eerst in bij de check-in balie en hier ontvang je je eigen paspoort met daarin onder andere de opdrachten. Je stapt in het vliegtuig naar Marokko en zo kom je in de medina. In de medina zijn straatjes met daarin nisjes met spullen zoals serviesgoed, een koran of klederdracht. Ook zijn er woningen te bekijken en zie je hoe een kinderkamer en bijvoorbeeld een kledingwinkel er in Marokko uitzien. Je volgt de plattegrond uit je paspoort en navigeert zo door de medina heen. Spelenderwijs leer je over het leven in Marokko.

De luisteropdrachten bij de nisjes zijn voor onze kinderen best een geduldigheidstest, want het verhaal wat vertelt wordt duurt net te lang voor hun leeftijdscategorie. Maar er zit een prijsvraag aan vast en de antwoorden worden gegeven in de informatie die ze te horen krijgen dus goed luisteren; zelfs onze kinderen lukt het! Daarnaast wordt er Marokkaanse thee gedronken welke ze verrassend genoeg heerlijk vinden en kun je aan kruiden ruiken om een geurentest te doen. Een ezeltje bepakken, mozaïeken in een prachtige zaal vol mozaïek en giechelend worden er Marokkaanse fez-hoedjes en hijab-hoofddoeken gepast. En ondertussen wordt er natuurlijk driftig geplakt en gespeurd in hun paspoorten.

Voor de tentoonstelling moet een toeslag worden betaald als je geen museumjaarkaart hebt. Hou daar rekening mee! Maar het is een absolute aanrader om met kinderen te gaan bekijken en beleven. Zeer interactief en je bent zeker anderhalf uur bezig met de kinderen. Daarna kun je nog ronddwalen in het Tropenmuseum waar de vaste collectie te bewonderen valt. Wat voor kinderen ook interessant is, maar voor onze kinderen is het net even teveel om nog te doen na de ZieZo Marokko. We gaan vol indrukken weer naar huis!

Meer informatie over ZieZo Marokko in het Tropenmuseum

Kijk voor meer informatie over Ziezo Marokko, openingstijden en entreeprijzen op de site van Tropenmuseum.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button