Welzijn

Optimaliseer je slaap met een kwalitatief bed

Slapen, dat doe je ongeveer acht uur per dag, een derde deel van je leven. Als je beseft hoeveel tijd je in bed doorbrengt, dan weet je hoe belangrijk een kwalitatief bed is. Een goed bed zorgt voor de juiste ondersteuning zodat je elke dag weer fris en uitgerust opstaat.

Een nieuw bed kopen

De levensduur van een bed is ongeveer twintig jaar. Een bed kopen doe je dus maar een paar keer in je leven. Dan is het wel belangrijk om voor een kwalitatief goed bed te kiezen. Met een nieuw bed van Emob verhoog je de slaapkwaliteit. Het biedt de juiste ondersteuning waardoor je nek- en rugklachten kunt voorkomen. Draaien en woelen is dan verleden tijd, want in een bed van Emob slaap je dieper en rustiger.

Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

Tijdens de slaap herstelt je lichaam zodat je nieuwe energie opdoet voor de komende dag. Zowel lichamelijk als geestelijk voel je je beter en energieker. Je ervaart namelijk minder stress en het bevordert de stofwisseling. Met een goede nachtrust voorkom je ook het ontstaan van chronische ziekten en aandoeningen.

Waarom moeten de matras en bedbodem van goede kwaliteit zijn?

Wat is belangrijker, de matras of de bedbodem? Het antwoord is: allebei! De matras én de bedbodem moeten van goede kwaliteit zijn. Zowel de matras als de bedbodem moeten het lichaam op de juiste plekken ondersteunen. Zo hebben de breedste delen, de schouders en heupen, van het lichaam de minste tegendruk nodig. Op deze plekken moet de matras door kunnen zakken. De rest van het lichaam heeft daarentegen wel ondersteuning nodig. Bedbodems en matrassen van goede kwaliteit geven het lichaam de juiste ondersteuning waardoor je wakker wordt zonder rug- en nekklachten.

Waar moet een goede bedbodem aan voldoen?

Ga je een bed kopen? Kijk dan of de bedbodem voldoet aan de volgende eisen:

  • Heeft de bedbodem comfortzones? Hiermee stel je de mate van ondersteuning zelf in.
  • Let bij een lattenbodem op de hoeveelheid latten. Meer latten betekent meer comfort.
  • Lees je graag in bed? Dan is een verstelbare bedbodem de beste keuze.

Waar moet een goede matras aan voldoen?

Ook de matras moet aan een aantal eisen voldoen zoals:

  • Het moet de juiste ondersteuning geven, afgestemd op jouw lichaam.
  • De vocht- en warmteregulatie moet goed zijn. Zo moet een matras in de zomer koel aanvoelen en in de winter warm.
  • De matras moet duurzaam zijn.
  • Een matras moet comfortabel zijn.
Back to top button