Mindset

Goed voornemen: 3 zelfliefde tips om het nieuwe jaar mee te starten

Het einde van het jaar nadert gestaag en veel decembertradities zijn achter de rug. Nu rest nog als klap op de vuurpijl: Oud & Nieuw! En de jaarwisseling is een goed moment voor bezinning over wat achter je ligt en waar je naartoe wilt werken. Eerder schreven we al over waarom doelen stellen in je leven, ook privé, erg belangrijk is.

3 zelfliefde tips

Maar naast doelen stellen is het ook belangrijk om juist ruimte voor jezelf te creëren waarin je niet alleen dingen moet maar ook mag en waarin je goed bent zoals je bent. Zeker als moeder is het cruciaal om je eigen behoeften niet te vergeten. Voer zelfliefde als goede voornemen in! Hierbij 3 zelfliefde tips voor in het nieuwe jaar.

Hou een dagboek bij

Een dagboek bijhouden is een fantastische manier om jezelf beter te leren kennen, te ontdekken wat je nodig hebt én gewoontes te herkennen – zodat je ze kunt accepteren of op positieve manier kunt aanpakken. Bovendien is het een mooi document voor het vastleggen van je herinneringen op jouw manier. Dit kan natuurlijk gemakkelijk met een digitale app maar het is tegenwoordig ook helemaal hip om papier te gebruiken, bijvoorbeeld de boekjes van Moleskine.

Wil je naast een dagboek ook alle to dolijstjes en creatieve uitspattingen op één plek verzamelen? Dan is een Bullet Journal een heel flexibel systeem, dat je volledig op je eigen manier kunt indelen en vormgeven. Hierbij kies je zelf welke BuJo-elementen je opneemt in jouw persoonlijke versie. Voor creatieve inspiratie zoek je online op #BuJo. Maar raak vooral niet overweldigd: een eenvoudige versie werkt net zo goed!

Goed voornemen: 3 zelfliefde tips om 2018 mee te starten - AllinMam.com

Vind jouw persoonlijke stijl

Zelfliefde betekent op elk moment jezelf kunnen toejuichen, ondersteunen en aanmoedigen. Maar naast mentale zelfliefde, is het ook belangrijk om fysiek jezelf te verzorgen en waarderen. Dit gaat niet alleen om het accepteren van hoe je figuur er op dit moment uitziet, maar vooral om het vieren van je lichaam en jezelf. Dat doe je door bijvoorbeeld gezond (maar ook lekker!) te eten, voldoende aan beweging te doen en de moeite te nemen om je eigen stijl te ontwikkelen. Daarmee breng je jouw persoonlijkheid tot uitdrukking en genereer je meer zelfvertrouwen, zodat je je in verschillende situaties lekkerder in je vel voelt.

Goed voornemen: 3 zelfliefde tips om 2018 mee te starten - AllinMam.com

En mocht je nu worstelen met het vinden van leuke kleding, bijvoorbeeld omdat je een niet-standaard figuur hebt, dan is het ook zelfliefde om te zorgen dat je geschikte oplossingen vindt. Voor een maatje meer kun je bijvoorbeeld heel diverse stijlen vinden in specialistische winkels, zoals in deze online shop. En in plaats van bij de kinderafdeling te shoppen, zorg je met een petit maatje dat je leuke volwassen looks weet samen te stellen. Je bent het waard en dat mag je ook wel laten blijken aan jezelf.

Goed voornemen: 3 zelfliefde tips om 2018 mee te starten - AllinMam.com

Maak er een feestje van!

Tot slot, als 3e zelfliefde tip: maak een feestje van het nieuwe jaar. Dit klinkt misschien als lege tegeltjeswijsheid, maar ga eens voor jezelf na: wanneer is het voor jou een feestje? Waarvan word je nu écht vrolijk? En waar in je dagelijks leven zou je dat nog meer kunnen inbouwen? Hou je bijvoorbeeld van dansen en muziek? Voortaan sta jij te swingen tijdens de afwas en het strijken en in je auto zing je de sterren van de hemel. Word je blij van filosofische discussies? Tijd om een paar goede podcasts te downloaden en deze onderweg of tijdens je vervelendste klusjes op te zetten. Kom je nooit meer toe aan lezen? Draag altijd een boek in je tas en je ergert je niet meer zo aan vertraagde treinen en vastzittende liften. Zorg dat je ontdekt wat het leven voor jou een feestje maakt en bouw het in waar je dat kunt. Happy New Year!

Behoefte aan nog meer tips? Lees dan dit artikel vol met zelfliefde tips voor moeders!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button