Welzijn

6 voordelen van een verkoelend kussen

Een verkoelend kussen voorziet je van veel voordelen. Zoals de naam al doet vermoeden hebben deze koele kussens een koelende werking. Dat is vooral fijn wanneer je last hebt van nachtelijk zweten of comfortabel wilt slapen tijdens de warme zomernachten. Maar een verkoelend kussen kent nog meer voordelen. Daarnaast zijn er diverse soorten koele kussens leverbaar, in verschillende soorten. Een artikel vol met tips en voordelen van verkoelende kussens.

Verschillende soorten koele kussens

Kussens met verkoelende gel zijn leverbaar in verschillende soorten. Ze zorgen voor een uitstekende ondersteuning van ons lichaam. Bijvoorbeeld tijdens onze nachtrust, tijdens het reizen én als we thuiswerken. Er zijn diverse soorten kussens met cooling gel. Elk kussen heeft zijn eigen unieke vorm en werking:

Hoofdkussen: deze koele kussens zijn geschikt om mee te slapen. Ze zijn voorzien van verkoelende gel waardoor je altijd kunt genieten van een aangename nachtrust. Daarnaast zorgen deze hoofdkussens voor een optimale ondersteuning van de nek en van de schouders.

Kniekussen: een cooling kussen voor de knieën vermindert de druk op jouw gewrichten. Naast de optimale drukverdeling profiteer je ook van aangenaam koele en droge nachten.

6 voordelen van een verkoelend kussen - AllinMam.com

Voordelen van een verkoelend kussen

De voordelen van verkoelende kussens hebben betrekking op jouw nachtrust én de lichamelijke gezondheid. Daarnaast profiteer je ook van heerlijk koele nachten. We hebben de belangrijkste voordelen van verkoelende kussens voor je op een rij gezet.

1. Aangenaam koel slapen

De verkoelende werking is één van de fijnste voordelen van deze kussens. Er is namelijk niets zo vervelend als een verstoorde nachtrust door een warm lichaam. Bijvoorbeeld door een hoge buitentemperatuur of omdat je hinder ondervindt van nachtelijk zweten. De verkoelende gel in het hoofdkussen zorgt ervoor dat je tijdens het slapen aangenaam fris blijft. Je wordt dus niet wakker door overmatig transpireren of overtollige lichaamswarmte.

2. Optimale drukverdeling en ondersteuning

Traagschuim kussens en de comfortabele cooling laag zorgen voor een optimale drukverdeling en ondersteuning. Een koel kussen is ook geschikt voor mensen die pijn ondervinden door gewrichtsklachten. Zowel de rug, nek, knieën als de schouders worden ondersteund. In combinatie met de verkoelende werking geniet je van een fijne nachtrust.

3. Vermindert nek-, rug- en schouderklachten

Je kiest ook voor een koelend kussen als je nek- en schouderklachten wilt voorkomen of verminderen. Bijvoorbeeld door toedoen van stijve spieren, een verkeerde lichaamshouding, RSI klachten of andere spier-gerelateerde pijnklachten. In veel gevallen zijn deze hoofdkussens of kniekussens namelijk ook orthopedisch gevormd.

4. Anti-allergisch en ademend

Verkoelende kussens zijn voorzien van een mesh bovenlaag. Dat voelt niet alleen aangenaam voor je huid, maar zorgt ook nog eens voor een anti-allergische werking. De mesh bovenzijde van een kussen met cooling gel is ademend. Dus ook wanneer je last hebt van nachtelijk transpireren of gewoonweg snel zweet, blijf je gedurende de nacht aangenaam droog.

5. Geschikt voor zij-, rug- en buikslapers

Een verkoelend hoofdkussen is geschikt voor alle soorten slapers. Dat komt door de unieke orthopedische vorm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verkoelende effect of de ondersteuning wanneer jouw slaaphouding gedurende de nacht veranderd. Welke pose je tijdens jouw nachtrust ook aanneemt, jouw nek en schouders worden altijd optimaal ondersteund. Daarnaast hou je jouw hoofd comfortabel koel en droog.

6. Ideaal om nachtzweren te verminderen of voor warme nachten

Wist je dat je s’ nachts tot wel 1 liter vocht kunt verliezen? Het overgrote deel verliezen we via onze huid. Wanneer we transpireren kan dit een negatieve invloed hebben op onze nachtrust. Een nat hoofd voelt nou eenmaal niet prettig aan. Een kussen met koelende gel is ademend waardoor je aangenaam droog blijft. Ook als je transpireert door een hoge buitentemperatuur of last hebt van nachtelijk zweten door de overgang. Ons lichaam verandert meerdere keren per nacht van temperatuur. Dat kan de nachtrust aanzienlijk verstoren. Met een koelend kussen blijf je tijdens elke fase van de slaap fris en koel.

Mijn ervaring met een Best Life Denali Cooling Gel kussen

Zelf slaap ik nu een tijdje op het Denali Cooling Gel hoofdkussen van Best Life. Vooral tijdens warme nachten lig ik (als zijslaper) heerlijk op dit koele hoofdkussen. Maar ook bij hoofdpijn is de koeling die je in je nek voelt fijn, alsof je een koele doek in je nek hebt liggen. Echt hete nachten heb ik nog niet meegemaakt met dit koelende kussen. Maar ik denk zo maar eens dat ik dan ook heel blij ga zijn met dit kussen!

Best Life Denali cooling kussen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€66,95)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:12

Hoofdkussen Cooling Royal Supreme

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,90)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:12

Sleep Comfy cooling design kussen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€41,95)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:12

Y-not koelgelkussen met bamboe hoes

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:12

InnovaGoods Visco-Elastisch Gelkussen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:12
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button