Europa

Met kinderen op vakantie naar Pfunds in Tiroler Oberland

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor het gezin in Oostenrijk? Blijf dan lezen! Pfunds in Tiroler Oberland is namelijk een prachtige, rustige bestemming waar je met je gezin leuke activiteiten kunt ondernemen. Is het mooi weer dan is er van alles te doen in de natuur, bij slecht weer kun je de auto pakken en naar leuke plekken in de buurt rijden.

Pfunds in Tiroler Oberland

De meeste mensen zullen Tiroler Oberland kennen van de bekende wintersportplaatsen Serfaus, Fiss en Fendels. Deze wintersportplaatsen worden niet alleen in de winter druk bezocht, ook in de zomer is dit de vakantiebestemming voor veel gezinnen. Wij zoeken met het gezin liever de iets rustigere plekken op en verblijven in Pfunds. Pfunds ligt op een hoogte van 970 meter en kent stabiel zomerweer met relatief weinig neerslag. Perfect voor een zomervakantie met het gezin dus!

Overnachten in Hotel Edelweiss

Wij verblijven in Hotel Edelweiss op basis van half pension. Een echt Oostenrijks hotel met fijne kamers en lekkere gerechten op het menu. Onze familiekamer is ruim met een aparte, aansluitende kamer voor de kinderen. Elke ochtend geven we aan wat we die avond graag willen eten. Heerlijk om zo aan te schuiven ’s avonds, na een leuke en drukke dag.

Check beschikbaarheid en prijzen bij Hotel Edelweiss

Wat kun je allemaal doen in (de buurt van) Pfunds?

Vanuit Pfunds kun je een hoop leuke dingen ondernemen. Je bent binnen mum van tijd in een naastgelegen dal en ook zit je zo in Italië. Hieronder zetten we een aantal dingen voor je op een rijtje.

Altfinstermünz bezoeken

Altfinstermünz (of Finstermünz Fortress) ligt aan de rivier de Inn. Vroeger was dit lange tijd de grensovergang tussen Zwitserland en Oostenrijk. Eeuwenlang werd er op deze plek dan ook tol geheven. De basis van het fort werd al in de tijd van de Romeinen gelegd; de beroemde route Via Claudia liep immers langs deze plek. Er zijn tours met Nederlandse audio guides beschikbaar, maar er zijn ook gidsen die je rond kunnen leiden. Een leuk plekje om (met mooi weer) te lunchen is op het terras van Klausenschenke, het restaurant op het terrein.

Met kinderen op vakantie naar Pfunds in Tiroler Oberland - AllinMam.com

Raften op de Inn

Wat je eigenlijk niet mag missen als je in Pfunds bent is raften op de rivier Inn. Onze raft tour wordt verzorgd door H2O Adventure, gevestigd in Ried im Oberinntal. Uiteraard zijn er verschillende tours te boeken. Wij doen de familie tour, die is aangepast voor jonge kinderen. Tijdens deze tour vaar je op een ander, iets rustiger deel van de rivier. Voor gevorderden zijn er andere tours te boeken, waarbij je op ruigere stukken van de Inn vaart. In H20 bar/restaurant kun je na de tour echt heel lekker lunchen.

Wandelen op de Klammsteig

Vanuit Pfunds zelf zijn er veel verschillende uitgezette wandelingen, waarvan de Klammsteig (Gorge Trail) een aanrader is. Deze wandeling door de Radurschlklamm is 3 kilometer lang en onderweg steek je meerdere keren het water over via houten bruggetjes. Terug naar Pfunds kun je langs het plaatsje Greit of door het Radurschltal.

Zwemmen in Badesee Ried

Met mooi weer kun je goed vertoeven bij Badesee Ried. Dit meer heeft kinderen veel te bieden, waaronder een lange glijbaan waar je met een aantal personen naast elkaar vanaf kunt. In het midden van het meer ligt een eilandje, leuk om naartoe te zwemmen. Om het meer heen staan speeltoestellen en in het water ligt een groot luchtkussen.

Met kinderen op vakantie naar Pfunds in Tiroler Oberland - AllinMam.com

Wandelen in Pfundser Tschey

Pfunds heeft een hidden gem: Pfundser Tschey. Een verborgen vallei, hoog in de bergen. In de vallei staan honderden houten hooihutten, waar boeren na de oogst hun gewassen in opslaan. Je kunt er kijken hoe boeren hun land bewerken (tijdens de oogst periode) of leuke wandelingen maken. Lees hier meer over de Pfunder Tschey.

Met kinderen op vakantie naar Pfunds in Tiroler Oberland - AllinMam.com

Spelen en mountaincart in Fendels

Ontzettend leuk is het om met de kinderen een dagje naar Fendels te gaan. Hier is bovenop de berg een heel speelterrein voor kinderen waar ze zich ongetwijfeld uren vermaken. Naar beneden hoef je niet per se met de lift, dat kan ook met mountaincarts. Lees hier meer over Fendels.

Op zomervakantie in Fendels - Sattelklause Sommerberg Fendels - AllinMam.com

Een kijkje nemen bij het Reschenmeer

Vanuit Tiroler Oberland kun je de mooie Reschenpas rijden. Vanuit Pfunds bereik je de pas binnen ongeveer 20 minuten en voor je het weet rij je Italië binnen. Hier ligt het Reschenmeer, in Graun im Vinschgau. Het meer is bekend door zijn verleden: in 1950 kwam het dorp Graun onder water te staan door de bouw van een stuwdam. Het enige wat uit die tijd is overgebleven is de klokkentoren van de kerk van Graun. Een leuk uitje, bijvoorbeeld op een dag dat het weer minder goed is.

Met kinderen op vakantie naar Pfunds in Tiroler Oberland - AllinMam.com

De Kaunertaler Gletsjerstrasse rijden

Een aanrader is om vanuit Pfunds naar het dichtbij gelegen Kaunertal te rijden. Je kunt vanuit het dorpje de Kaunertaler Gletscherstrasse rijden, echt een aanrader. Over de route (heen en terug) kun je een hele dag doen. Op de gletsjer zelf stap je zo over de grens naar Italië en onderweg kun je mooie (korte en langere) wandelingen maken. Super leuk met kinderen! Lees hier meer over de Kaunertaler Gletscherstrasse.

Met kinderen op vakantie naar Pfunds in Tiroler Oberland - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button