Europa

7 activiteiten met kinderen bij slecht weer in Montafon

De Oostenrijkse Alpen zijn prachtig en nodigen uit om allerlei activiteiten in de buitenlucht te doen. Als het goed weer is tenminste… Zoals overal is het ook in de Alpenlanden wel eens minder goed weer, vooral in de hoger gelegen dorpen. Helaas ondervinden wij het aan den lijve tijdens ons verblijf in Oostenrijk: slecht weer in Montafon.

Slecht weer in Montafon; wat ga je doen met kinderen?

Boven in de bergen is het rond de 5 graden wanneer wij er zijn en zó mistig dat je maar 7 meter zicht hebt. Na een aantal dagen toch elke keer weer de lift naar boven pakken (op hoop van zegen :-) besluiten we om in het dal te blijven en daar leuke dingen te doen. Wanneer het daar uiteindelijk ook langdurig gaat regenen gaan we op zoek indoor activiteiten die leuk zijn om te doen met kinderen.

1. Muntafuner Gagla weg

Als het bovenop de berg nat en koud is maar in het dal nog droog dan raden we met stip aan: ga met de kinderen de Muntafuner Gagla weg lopen. Op meerdere plekken in Montafon kun je deze leuke en leerzame wandeltochten maken, inclusief opdrachtjes voor kinderen. Bepakt met een rugtasje met hierin o.a. een kompas, een thermometer, een verrekijker, een meetlintje en een stopwatch leren de kinderen meer over de omgeving en de natuur. Lees hier meer over de Muntafuner Gagla weg.

2. Indoor-Erlebnis spielwelt Jufa Hotel Montafon

Rondscharrelen in het mooie houten indoor klim- en klauterparadijs bij Jufa Hotel Montafon in Bartholomäberg. Een hindernisparcours met boomstammen, andere houten obstakels, hangbruggen en netten zorgen voor veel speelplezier. Ouders kunnen mee op het parcours of in dezelfde ruimte een drankje drinken in het cafe, wat zich in dezelfde ruimte bevindt. Voor klimmers is er een enorme klimwand met verschillende hoogtes. Een aanrader!

Lees ook: Wandelen in Montafon met kinderen naar Alpe Nova

3. Aktivpark Montafon

Een enorme tent in Tschagguns: ’s winters een kunstijsbaan, in de zomer staat de tent vol met speeltoestellen voor kinderen. Entree is gratis, evenals het gebruik van een aantal speeltoestellen. Voor bepaalde dingen moet een klein bedrag worden betaald. Lees hier meer over Aktivpark Montafon.

4. Alpenerlebnisbad Val Blu Bludenz

Buiten zwembaden vind je genoeg in Montafon en omgeving; overdekte zwembaden iets minder. Een leuk overdekt zwembad is het Alpen Erlebnisbad Val Blu in Bludenz, op ca. 20 minuten afstand van Tschagguns. Een leuk peuterbad en een coole nieuwe glijbaan voor de grotere kinderen. Wordt het tóch ineens lekker weer dan kun je een duik nemen in het ruime buiten zwembad.

5. Karten in Feldkirch

Heb je kinderen van 12 jaar of ouder? Dan kun je gaan karten bij indoor Kartbahn Treff in Feldkirch. Buiten Montafon, op zo’n 35 minuten afstand van Tschagguns. Voor kinderen van 8 tot 11 jaar oud is er van maandag t/m donderdag tussen 17.00u en 18.00u de mogelijkheid om op speciale kinderkarts de baan onveilig te maken.

5 activiteiten met kinderen bij slecht weer in Montafon - Indoor karten net buiten Montafon - AllinMam.com

6. Milka Lädele en museum in Bludenz

Het is niet groot, maar wel leuk om te bezoeken: Milka Lädele en museum in Bludenz. In het kleine museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Milka. Het is leuk ingericht maar je bent er wel snel doorheen. Waarschijnlijk zul je meer tijd doorbrengen in de Milka Lädele :-) Heb je je inkopen gedaan? Dan zijn er diverse leuke Konditoreien in Bludenz waar je een kopje koffie kunt drinken en iets lekkers kunt eten.

Bludenz Milka fabriek - AllinMam.com
Bludenz Milka outlet - AllinMam.com

7. Bowlen en schnitzels eten

Als je het leuk vindt om een balletje te gooien dan kun je terecht bij Strike Center in het Fohren Center in Bludenz. Vanaf 10.00u kun je hier een bowlingbaan huren. Toe aan lunch of diner en hou je van schnitzels? Bij de ernaast gelegen herberg Kohldampf kun je schnitzel plateaus bestellen waar je met het hele gezin van kunt eten!

Bludenz Wirtshaus schnitzel plateau - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button