Reistips

Lekker slapen in een tent op een topdekmatras

Iedere keer wanneer we gaan kamperen kijk ik er helemaal naar uit. Ik heb er zin in; dat kneuterige gedoe. Net niet alles bij de hand hebben wat je eigenlijk wél nodig zou hebben en hoofdzakelijk buiten leven. Waar ik altijd minder zin in heb zijn de nachten, want zeg nou eerlijk: wie kan er slapen in een tent op een luchtbed zonder het koud te krijgen? Wie kan omdraaien in een slaapzak zonder wakker te worden omdat je slaapzak meedraait? Wie krijgt er geen “bijna-doorligplekken” van nachten achter elkaar slapen op een inflatable slaapmatje?

Met tegenzin gaan slapen in een tent

Daar heb ik dus last van tijdens het kamperen. Ik blijf gewoon lekker lang op omdat ik gewoon niet op dat matje wil gaan liggen! Ik hoor je denken, waarom koop je dan geen dikker matje? Nou, voorgaande jaren paste dat gewoon niet in de auto. Klaar dus.

Lekker slapen op een topdekmatras in de tent

Maar… dit jaar hadden we voor het eerst een bagagewagentje mee en hebben we goed nagedacht over het slapen. Komt er een dikkere inflatable slaapmat? Of toch maar een luchtbed? Waar we eigenlijk nooit iemand over hoorden maar waarvoor we nu wel plek hadden om mee te nemen was een topdekmatras. Gewoon zo eentje waar veel mensen thuis ook op liggen. Niet wetende of dit een goed idee zou zijn ivm vocht namen we de gok. We namen een topdekmatras mee van 140 x 200 cm wat dubbelgevouwen precies in onze bagagewagen kon en wat ook precies paste op onze inflatable slaapmat.

Hoe slaap je nou echt lekker in een tent? Een topdekmatras in tent - AllinMam.com

Ruim twee weken lang hebben we op bovenstaande combinatie geslapen en ik kan je zeggen: het was alsof we op een echt bed lagen. Door het noppenmatras (eierschalen matjes) onderop heb je al wat extra vering, dit hadden we vorig jaar al aangeschaft en was al een hele verbetering ten opzichte van het inflatable slaapmatras alleen, wat bij ons maar zo’n 2 cm dik is. En nu met deze topper er bovenop ligt het heerlijk!

Een topdekmatras in de tent; hoe zit dat met vocht?

Wij hebben een kwalitatief goede katoenen tent met een ingeritst grondzeil en we slapen in een slaapcompartiment wat er natuurlijk al voor zorgt dat vocht buiten gehouden wordt. Maar we hebben best veel regen gehad en op een gegeven moment kon ik me toch niet voorstellen dat we niet te maken zouden krijgen met problemen door vocht. Het tegendeel was waar; nergens last van!

Aanrader indien je het mee kan nemen

Mocht je plek hebben in je auto, dakkoffer of bagagewagen en je gaat voor langere tijd op 1 plek kamperen dan zou ik een topper zeker in overweging nemen voor op vakantie. Makkelijk is dat deze matrassen in diverse formaten te bestellen zijn, zo hebben wij ons topdekmatras aangepast op het formaat van onze inflatable slaapmat. Dit model is met zijn 6 cm dik heel comfortabel en makkelijk dubbel te vouwen voor vervoer en opslag. De hoes is afritsbaar dus die kun je na je kampeeravonturen zelf wassen in de wasmachine. Een heerlijke combinatie met je eigen dekbed of een lekkere slaapzak!

*Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Topdekmatras.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button