Europa

Op zomervakantie in Fendels en omgeving

Dat we fan zijn van Oostenrijk in de zomer zal inmiddels wel duidelijk zijn. Het is heerlijk om de zomervakantie in de bergen door te brengen: de frisse lucht, de prachtige uitzichten, de warmte van de zon… Oostenrijk richt zich in veel regio’s op families. Wandelingen staan in het teken van kinderen, er zijn enorme natuurzwembaden te vinden en op bijna elke bergtop die met een lift te bereiken is vind je een leuke speelplek voor kinderen: de zogenaamde Sommerberg, ook wel Erlebnisberg genoemd.

Sommerberg Fendels

Vandaag pakken we de gondel in Ried (Tiroler Oberland) naar Sommerberg Fendels; in de winter een perfect skigebied voor gezinnen en in de zomer een speelparadijs voor kinderen. Voor het parkeren van de auto is goede gelegenheid: meteen onderaan de gondel is plek voor niet al te veel auto’s maar aan de overkant van de weg is een aardige parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Is het daar ook vol dan kun je op deze plek een klein stukje naar beneden rijden waar je Badesee Ried vindt met een enorme parkeerplaats.

Ried ligt op 876 meter hoogte en de gondel brengt ons naar Fendels op 1.356 meter. Vanuit Fendels pakken we de stoeltjeslift omhoog naar restaurant Sattelklause op 1874 meter hoogte. Wanneer we hier uit de stoeltjeslift springen rennen de kinderen meteen als een dolle richting de speeltoestellen die hier te vinden zijn.

De waterloop lijkt bij onze kinderen elke keer weer de voorkeur te hebben dus ook op Sommerberg Fendels zijn ze meteen bij deze leuke speeltoestellen te vinden. Sluisjes dicht, bakken vol laten lopen met water, sluisjes open zodat het water naar beneden stroomt en een waterratje laat draaien. Ze zijn hier elke keer zó lang zoet mee! Wij ploffen neer in de zon op het terras van restaurant Sattelklause: vanaf hier heb je een mooi overzicht over de hele speelberg.

Verschillende speeltoestellen op Sommerberg Fendels

In Oostenrijk zijn ze dol op waterspeeltoestellen dus die vind je ook hier op Sommerberg Fendels veel. Naast de diverse waterloop toestellen zijn er leuke glijbanen, trampolines, schommels en er is een blote voetenpad. Er is een soort boomhut die te bereiken is via hangbruggen tussen boomtoppen door. Je kunt de hangbruggen weer verlaten via een kronkelende glijbaan.

Wat bij aankomst ook meteen in het oog springt is de kleine vijver met daarin een houten vlot, waarop kinderen van de ene naar de andere kant dobberen. Als de kids na 3 kwartier even klaar zijn met de waterloopjes springen ze op het vlot en zijn daar weer een uurtje zoet. En wij maar lekker in het zonnetje zitten met een drankje :-)

Wandelen met kinderen: het Tierlehrpfad naar Fendler Alm

Eigenlijk hadden we het plan om de wandeling naar Fendler Alm op 1970 meter hoogte te maken waarbij je allerlei borden passeert met daarop informatie over dieren die in dit gebied leven. Maar de kinderen zijn zo lekker aan het spelen en ook na de lunch stieren ze meteen de berg weer op en springen op het vlot. We besluiten te blijven zitten op het terras en vandaag het wandelen te laten voor wat het is. De wandeling naar Fendler Alm is ook voor kleine kinderen goed te doen hebben we gehoord en de kinderwagen kan ook mee. De echte die-hards kunnen doorlopen naar de Anton Renk hütte op 2261 meter hoogte, een wandeling van 5,4 kilometer vanaf Sattelklause waarbij je 413 meter in hoogte stijgt.

Met mountaincarts de berg af

Iets wat we vandaag zeker niet laten zitten is een ritje op de mountaincarts. We hebben dit al eerder gedaan in Gargellen maar toen was het zó koud en nat dat we bevroren beneden kwamen en we onderweg niets gezien hebben door de dichte mist. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus! De lengte van de route is in Fendels 4,6 kilometer, iets korter dus dan de 6 kilometer in Gargellen. Het uitzicht is verbluffend mooi en het loont de moeite om af en toe even gas terug te nemen om van het uitzicht te genieten! Het lijkt wel of het hier steiler naar beneden gaat dan in Gargellen, daar moesten we toch een paar keer afstappen om de cart een stuk vooruit te duwen. Hier in Fendels is dat niet nodig en we sjezen in 1x door naar beneden. Té leuk! Voor een ritje met een mountaincart betaal je €8,00 per cart en je krijgt korting wanneer je een Summer Card of Glacier Park Card hebt.

Combineren met Sommerberg Fendels: Badesee Ried

Ben je op zomervakantie in Fendels of in de omgeving dan is een dagje op Sommerberg Fendels leuk om af te sluiten met een paar uurtjes zwemmen in Badesee Ried. Zoals we al eerder schreven ligt dit 2,5 hectare grote zwemmeer meteen onderaan de gondel in Ried. Het meer heeft in het midden een maximale diepte van 4 meter en er is een hoop te doen in én om het water. Er zijn talloze speeltoestellen op de kant en in het water is o.a. een opblaasbare glijbaan en een 40 meter lange vaste glijbaan te vinden. Je kunt je eigen rubberen boot meenemen om lekker rond te dobberen op het water of om naar het eiland midden in het meer te varen. Er is horecagelegenheid voor drankjes, ijsjes en andere versnaperingen en ook parasols zijn aanwezig. Superleuk!

Zomervakantie in Fendels

In Fendels zelf is al ontzettend veel te doen met kinderen maar ook in de omgeving kun je je aardig uitleven met uitstapjes. We spreken een aantal gezinnen die al voor het tweede en derde jaar terug komen naar dit gebied. Binnen 20 minuten zit je vanuit Fendels in Kaunertal waar je de prachtige Kaunertaler Gletscherstrasse eigenlijk niet mag missen. Ook kun je met de kinderen de leuke Natur- und Spieleweg lopen en er zijn prachtige uitkijkpunten te vinden zoals o.a. Adlerblick en Bergwerksblick. Vinden je kinderen het leuk om te wandelen dan kun je naar de Verpeilhütte lopen door met de auto naar Verpeil Alm te rijden en daar de auto te parkeren. Van hieruit is het nog ca. 1 uur lopen naar de hut die ligt in wat lijkt op een verborgen vallei. Zijn je kinderen al wat ouder en ook echte wandelaars? Dan kun je vanuit Feichten de hele tocht naar de hut te voet afleggen; dit neemt zo’n 2 á 3 uur in beslag (alleen heen). Pfundser Tschey is eveneens een mooie plek om met je gezin naartoe te gaan. Lekker rennen door de bloemenweides in deze 3 kilometer lange hoogvallei. Kortom: genoeg te doen in deze regio!

Op zomervakantie in Fendels - Sattelklause Sommerberg Fendels - AllinMam.com

Adres

Fendels (Kaunertal, Tiroler Oberland & Nauders) – website

Praktische informatie

-Veel voordelen met de Summer Card en de Glacier Parc Card
-Leuk te combineren met andere activiteiten in en om Fendels

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button