Reistips

Je eigen ski’s meenemen in de auto? Zo doe je dat!

Het is alweer bijna zover dat Nederlanders massaal op vakantie gaan naar de sneeuw. We gaan vaak op wintersport met het gezin, met vrienden of soms zelfs met de hele familie. Stel je voor dat je weer op je ski’s of snowboard staat op de piste richting dat ene leuke tentje waar je een heerlijke schnitzel kan eten voor lunch. Wie wil dat nou niet? Veel mensen gaan met de auto naar de sneeuw in plaats van het vliegtuig. Het gevoel van vrijheid dat je krijgt als je de besneeuwde bergen nadert is ongeëvenaard. Maar toch blijft het lastig om met de auto op vakantie te gaan, vooral op wintersport. Dit komt doordat je vaak heel veel spullen mee moet nemen wat soms niet helemaal past. Denk bijvoorbeeld aan die lange ski’s en snowboards die in bijna geen enkele auto passen. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat deze spullen wel passen in je auto? 

Waarom je eigen ski’s meenemen een slim idee is

Op wintersport kan je ervoor kiezen om je eigen ski’s mee te nemen of om ze te huren dichtbij de piste of je accommodatie. Het huren van ski’s kan handig zijn, maar er gaat niets boven het vertrouwde gevoel van je eigen uitrusting. Je bent namelijk al gewend aan je eigen ski’s met de juiste lengte, gewicht en respons. Het hebben van eigen ski’s kan daarom je zelfvertrouwen vergroten op de piste. Vergeet ook niet dat het huren van ski’s best prijzig kan zijn, vooral als je meerdere dagen gaat skiën. Je eigen ski’s zijn dan misschien wel een forse investering, maar ze betalen zich later wel weer terug. Daarnaast heb je niet te maken met die lange wachtrijen bij de verhuurwinkels en kun je jouw ski’s altijd aanpassen op jouw wensen. 

Tips voor het vervoeren van ski’s in de auto

Als je al je eigen ski’s hebt of als je ze binnenkort gaat kopen voordat je op vakantie gaat, is het handig om ook al na te denken over het vervoer. Ski’s zijn vaak erg lang wat ervoor zorgt dat ze misschien niet in de auto passen, zeker als er meer dan drie mensen in de auto zitten. Meet daarom van tevoren je auto goed op en controleer of er voldoende ruimte is voor je ski’s. Is er geen of weinig ruimte? Overweeg dan om dakdragers te kopen voor je auto, waarop je verschillende soorten skikoffers kunt bevestigen. Een skikoffer is een uitstekende en veilige manier om je ski’s te vervoeren richting de wintersport. Heb je toch wel genoeg ruimte in je auto voor je ski’s? Overweeg dan om skitassen aan te schaffen zodat je jouw auto schoon kan houden en vrij van beschadigingen. Zorg ervoor dat de ski’s goed vastgemaakt zijn zodat ze niet kunnen verschuiven tijdens het rijden. 

Kies de juiste dakdrager voor je auto

Bij het aanschaffen van dakdragers voor je auto is het belangrijk om de juiste vorm te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten dakdragers beschikbaar. Denk aan dakrails, dwarsbalken en dakmanden. Zorg ervoor dat de dakdrager stevig en veilig is bevestigd aan je auto. Op die manier kan je op een handige manier jouw ski’s meenemen op wintersport zonder dat het veel ruimte inneemt in de auto. 

Gebruik autoreistassen tijdens het vervoer

De auto zit vaak helemaal vol gepropt met alle spullen en personen. Denk bijvoorbeeld aan de skischoenen, skikleding, skibril en helm, handschoenen en muts, je noodpakket en natuurlijk de skistokken. Vooral bij een gezin van 5 mensen is er niet veel ruimte voor de spullen. Door autoreistassen aan te schaffen kan je jouw spullen netjes en georganiseerd inpakken in de auto. Ze beschermen je spullen ook tegen beschadigingen en houden de sneeuw en vocht buiten de auto. 

Een onvergetelijke wintersport

Met de juiste voorbereiding en planning kan je moeiteloos je eigen ski’s meenemen in de auto. Zo kan je besparen op de kosten en moeite die je ervaart bij het huren van ski’s. Vergeet niet om veilig te rijden en verder te kijken naar de volledige uitrusting die je nodig hebt als je naar de sneeuw gaat met de auto.

Back to top button