Beauty

Thermen Bussloo | Hamam beleving

Thermen Bussloo hotel | AllinMam.com

Voor het 3e jaar op rij brengen we samen een bezoekje aan Thermen Bussloo. Ik kan niet zeggen dat we fervent saunagangers zijn maar 2 dagen heerlijk relaxen in een top wellness-resort met alles er op en er aan; dat wil toch iedereen? Elke keer komen we in Bussloo helemaal tot rust en dit jaar is het extra leuk; we krijgen namelijk een uitgebreide Hamam-behandeling aangeboden.

Als we op maandagochtend aankomen checken we in bij de receptie van het hotel en lopen door de prachtige ondergrondse belevingstunnel die het hotel met het saunacomplex verbindt. Prachtig, de grote afbeeldingen op doek aan de muren met bijbehorende serene geluiden. Het waaien van wind, het spetteren van water, vogels die fluiten… Nog voordat je aan het einde van de tunnel bent ben je al relaxed!

Thermen Bussloo belevingstunnel | AllinMam.com

We kleden ons om (of liever gezegd we kleden ons uit :-), trekken onze badjassen aan en lopen meteen een rondje. Elk jaar is er wel weer iets nieuws, vorig jaar werden we verrast met 2 nieuwe sauna’s (Azië sauna en Valo-bad sauna) en ook dit jaar is er weer flink hard gewerkt. De tuin is veranderd, het grote gazon met ligbedden is opgedeeld in kleinere gazons welke van elkaar gescheiden worden door buxushagen en mooie pergola’s waar blauwe regens tegenaan en overheen groeien. Dit móet er over een paar jaar prachtig uitzien in het voorjaar, als alles in bloei staat! Ook ontdekken we de nieuwe infrarood sauna met wel heel comfortabele ligbanken. Wanneer je hier lekker ligt op te warmen onder de lampen kijk je uit over het prachtige water.

Thermen Bussloo | AllinMam.com

De hele dag zijn we lekker aan het luieren, we zwemmen, pakken wat sauna’s, maar zijn vooral ook veel aan het lezen, aan het kletsen en… aan het eten. We vragen ons altijd af hoe ze hier zo goed de bediening ingewerkt krijgen. Drankjes, snacks en maaltijden worden erg snel bezorgd, ook als het heel druk is. Hier kunnen veel andere horeca-gelegenheden een voorbeeld aan nemen.

Thermen Bussloo | AllinMam.com

’s Avonds eten we in het restaurant lekker lazy in badjas en rond een uurtje of 22.00u gaan we richting de hotelkamer. Altijd weer een feestje, de kamers zijn heel chique en dat bed is gr.. gr.. gr.. groooooottt!!! De badkamer is lekker ruim met dubbele wastafels en een fijne stortdouche. Wat ik aan de kamer van dit jaar wel minder vind ten opzichte van de kamer van de vorige 2x is het toilet in de badkamer; in de andere 2 kamers was het toilet apart en dat vind ik toch fijner. Wat elke badkamer zou moeten hebben zijn deze verwarmde spiegels, die zijn echt ideaal. Alles beslaat tijdens het douchen behalve een groot deel van de spiegel. Heel makkelijk als je klaar bent met douchen en niet de spiegel helder hoeft te föhnen of af hoeft te nemen!

Thermen Bussloo hotel | AllinMam.com

Wat wij nou zo relaxed vinden aan deze twee dagen, is dat je eigenlijk alleen maar je badjas nodig hebt. Ik vertelde zojuist al dat we vorige avond aten in onze badjas, ook ’s morgens kun je ontbijten in je badjas. Hoe lekker is dat? Het ontbijtbuffet is uitgebreid met voor ieder wat wils; diverse soorten brood, croissants, zoete broodjes en roggebrood. Er is ruime keuze uit koffie, thee, sapjes en drankjes, er worden op aanvraag eieren gebakken op jouw eigen vertrouwde manier en er zijn diverse soorten yoghurt, melk, ontbijtgranen en superfoods aanwezig.

Om 10.00u worden we verwacht in de Hamam-ruimte. Hamam komt oorspronkelijk uit Azië en is een eeuwenoud reinigingsritueel. Thermen Bussloo biedt 4 verschillende soorten Hamam-behandelingen aan, de Hamam ontdekking (35min), Hamam Tekya (35min), Hamam beleving (50min) en de Hamam de Luxe (65min). Wij staan ingeboekt voor de Hamam beleving en nemen plaats in de stoomruimte. Benieuwd naar wat er komen gaat genieten we alvast van al het moois om ons heen; de Hamam van Thermen Bussloo staat wel bekend als de mooiste Hamam van Nederland. Ik ben nooit in een andere Hamam geweest maar ik kan het me zo maar voorstellen. We zien mooie gewelven rond een soort “pleintje” waar in het midden een grote pilaar met waterfontein staat en rondom is het prachtig gedetailleerd.

Door een vriendelijke dame en heer (de Tellaks, de Hamam masseur en masseuse) worden we uit de stoomcabine gehaald en zij begeleiden ons naar de ruimte waar 2 marmeren tafels staan waar we op moeten gaan liggen. Er wordt aangevangen met scrubben en ik kan je zeggen, dat gaat best hardhandig. Dat wordt ook aangegeven hoor, dus je bent er op voorbereid. Dit is heel goed voor de doorbloeding en uiteraard worden hiermee dode huidcellen weggehaald. En dan komen die heerlijke kommen met heel warm water… die zijn zó lekker! Elke keer die tinteling door je lijf wanneer dat water je huid raakt, het is echt heerlijk.

Thermen Bussloo | Hamam behandeling | AllinMam.com

Na het warme water word je huid verwend met een lekker ruikende olijvenzeep die dmv de onder Hamam-kenners wel bekende zeepzak op je lichaam wordt aangebracht. Aan de zeepzak komen heel veel grote zeepbellen te hangen die over je hele lichaam verspreid worden. Als ik tussendoor even mijn ogen open zie ik aan de andere kant van de ruimte één grote witte massa zeepbellen met daar bovenuit stekend een hoofd en 2 handen van Wout. Ik sluit snel weer mijn ogen want als we oogcontact krijgen schiet ik waarschijnlijk in de lach.

Thermen Bussloo | Hamam behandeling | AllinMam.com

Het zeep voelt heel lekker zacht aan en we worden van top tot teen gemasseerd. Na de lichaamsmassage komen weer die warme kommen met water weer; het lijkt even of ze blijven komen. En ik krijg er geen genoeg van, het is niet dat het in de ruimte koud is maar als je daar even ligt is die warmte erg welkom. Er volgt een hoofdmassage die wat mij betreft veel langer zou mogen duren want die zijn altijd erg lekker. Haren worden gewassen met een shampoo naar keuze en alles wordt weer grondig afgespoeld met warm water. Als de behandeling is afgelopen (Wat? Is de tijd nu al om??) moeten we weer even met beide benen op de grond komen, we zijn helemaal dromerig ervan. We mogen plaatsnemen in een ruimte met fraai gekleurde kussens op een mooie, lange, smalle bank en drinken traditionele thee met “lokum”, oftwel Turks fruit. Ik heb het nog nooit gegeten en de smaak verrast me; zoet, maar zeker niet té en de structuur van deze lokum voelt ook lekker.

Wat een verwennerij, deze behandeling. Het is echt even genieten, al mag het van mij nog anderhalf keer zo lang duren. Alleen jezelf begeven in de Hamam ruimte vind ik al een feestje, de massage is de taart en de kommen met water zijn voor mij echt de kersen op de taart. Ik kan het iedereen aanraden!

Voor ons blijft het hier niet bij, wij genieten de hele dag nog van al het moois en lekkers wat Thermen Bussloo te bieden heeft. Rond 16.30u vertrekken we weer richting huis, want hoe fijn het ook is om er even met z’n tweetjes tussenuit te zijn; ik wil nu toch wel heel graag mijn lieve kindjes weer zien.

* Dit artikel is deels tot stand gekomen in samenwerking met Thermen Bussloo

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button