Pubers

Switchen van Nintendo naar Xbox of PlayStation voor FIFA

Wij zullen niet het enige gezin waar gamen geregeld op het programma staat. Jarenlang is de Nintento Switch met al z’n leuke spelletjes helemaal hot in huis. Mario Kart is favoriet wanneer we met z’n allen spelen en als m’n zoon in z’n eentje gamet speelt hij voornamelijk Fortnite met z’n vrienden. De laatste tijd heeft hij het echter steeds vaker over een ander spel: FIFA. Dat zou hij graag spelen, alleen moet daarvoor overgestapt worden op een ander besturingssysteem. Nu Sinterklaas, kerstmis en zijn verjaardag eraan komen hoog tijd om eens naar de opties te kijken.

Wat is FIFA?

FIFA is een populair spel onder kinderen. Het werd in 1993 opgericht en sindsdien verschijnt er ieder jaar een nieuwe editie van het spel. In het spel stel je een eigen elftal samen waarmee je online voetbalt tegen andere spelers. Hoe meer je speelt en/of wint, hoe meer FIFA punten je verzamelt. Als dit niet snel genoeg gaat, kun je ook FIFA punten kopen in de store van het besturingssysteem. Dit kan allemaal makkelijk en snel online, zonder bankgegevens aan een account te koppelen. Met FIFA punten kun je uiteindelijk packs openen. Hierin zitten bijvoorbeeld spelers, trainers, tenues en andere handige items. Je kunt ze zelf gebruiken of weer door verkopen voor FIFA punten. Een leuke cadeau tip dus voor iemand die FIFA speelt, het geven van Xbox- of PlayStation tegoed!

Welk besturingssysteem heb je nodig voor het spelen van FIFA?

De nieuwste editie van FIFA (2023) kan op verschillende besturingssystemen worden gespeeld: op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en op de PC. Oudere edities kunnen ook op oudere versies van deze besturingssystemen worden gespeeld. Je kunt alleen spelen tegen andere spelers op hetzelfde besturingssysteem. EA, de maker van het spel test momenteel met crossplay. Gebruik jij of je vrienden een PlayStation 5, Xbox Series S/X of een pc? Dan kun je nu tegen elkaar gamen. Hetzelfde geldt voor Xbox One en PlayStation 4. In de test zullen niet alle spelmodi meegenomen worden, maar het is goed nieuws voor vrienden met verschillende besturingssystemen.

Wordt het uiteindelijk een Xbox of een PlayStation voor FIFA?

Of het hier thuis uiteindelijk een Xbox wordt of een PlayStation hangt door crossplay dus niet meer af van de besturingssystemen waar vrienden mee spelen. Dat scheelt alvast weer bij het maken van een keuze! Komende tijd duiken we dus even dieper in de kenmerken van beide besturingssystemen om vervolgens te beslissen wat er hier in huis komt.

*Uitgelichte foto: Jeshoots.com / Unsplash.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button