De leukste games voor de Nintendo Switch

De Nintendo is helemaal hot! In veel gezinnen is de spelcomputer inmiddels onderdeel van de inboedel. En niet alleen kinderen zijn er zoet mee. Veel ouders spelen met de kinderen mee, of duiken ’s avonds samen nog even een game in. Tijd om de leukste games voor de Nintendo Switch op een rijtje te zetten!

Dit artikel zal geregeld worden aangepast. Hierdoor heb je altijd een goed overzicht van de nieuwste en leukste games voor de Nintendo Switch.

Wat kun je allemaal met de Nintendo Switch?

Wanneer je de Nintendo Switch koopt kun je er eigenlijk meteen mee aan de slag. De Switch beschikt over een interne opslag dus je kunt in de Nintendo e-shop meteen een spel downloaden. Bij aankoop van een Nintendo Switch bundel is er al een spel inbegrepen, dan is het kopen van een eerste spel in de Nintendo e-shop overbodig. Er zijn verschillende manieren om de Nintendo Switch te gebruiken:

  • Spelen na aansluiten op een smart-tv (Joy-Con controllers in de hand of in de grip, Switch in de console)
  • Spelen in handheld modus (Joy-Con controllers bevestigd aan het scherm)
  • Spelen met Joy-Con controllers in de hand (Switch rechtop door standaard aan achterzijde)
  • Spelen met Joy-Con controllers bevestigd in de Joy-Con grip (Switch rechtop door standaard aan achterzijde)

Voor iedereen een eigen account op de Nintendo Switch

Het makkelijkst is om als ouder eerst zelf een account aan te maken op de Nintendo Switch. Wanneer het account is aangemaakt kun je vanuit hier een speciaal kinderaccount aanmaken (voor kinderen onder de 12 jaar), waardoor zij maar beperkte functies hebben. Wat die beperkingen zijn kun je zelf aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat kinderen zelf aankopen doen in de Nintendo e-shop en dat bepaalde games (boven bepaalde leeftijdsgrens) niet worden weergegeven. In totaal kan een ouder 5 kinderaccounts aanmaken op de Nintendo Switch.

Nintendo Switch opslagcapaciteit

De Nintendo Switch beschikt over een opslagcapaciteit van 32Gb. Onze ervaring leert dat deze opslag best snel vol is. Het handigst is om meteen een micro sd card in de Switch te gebruiken (onder de standaard). Uiteraard scheelt het of je games download in de Nintendo e-shop of dat je games koopt op sd card. Een nadeel van games op sd card is weer dat je bij het wisselen tussen spellen ook de sd cards moet wisselen. Maar een voordeel van Nintendo Switch games op sd card is dat je ze weer kan doorverkopen. Downloaden van games is dus handig om te switchen tussen de games, games op sd cards is handiger voor de opslag en voor eventuele verkoop. De keuze is aan jou!

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

Extra Joy-Con controllers kopen

Als kinderen geregeld samen met vriendjes of vriendinnetjes willen gamen of met ouders kan het handig zijn om een extra setje Joy-Con controllers te kopen. Joy-Con controllers zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en bij ons worden ze erg vaak gebruikt. Niet alleen door vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen maar ook door ons: wij ouders zijn namelijk niet vies van een potje Mario Kart :-)

Welke games voor welke leeftijden?

Er zijn veel games voor de Nintendo Switch. Heel veel games! Misschien wel zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch springen er altijd een aantal games tussenuit. Je hoort erover, leest erover en je kinderen horen erover op school. Veel games voor de Nintendo Switch zijn te spelen door kinderen van alle leeftijden. Heb je toch te maken hebben met groot leeftijdsverschil? Dan is het juist zo fijn dat je gemakkelijk kunt switchen tussen de games op de Nintendo Switch.

Mario Kart 8 DeLuxe (vanaf 3 jaar)

By far het meest favoriete spel op de Nintendo Switch bij ons thuis: Mario Kart 8 DeLuxe. We hebben er al aardig wat uurtjes op zitten! Deze game heeft er ook voor gezorgd dat we de extra Joy-Con controllers hebben aangeschaft. Het is namelijk onwijs leuk om met z’n vieren tegen elkaar te racen. Er zijn ontzettend veel verschillende circuits waar je uit kunt kiezen. Je kiest zelf wat jouw personage is (je kunt zelfs een custom personage aanmaken), welk voertuig je wilt en welke wielen daaronder moeten. Vergis je niet, er zit echt verschil in! Je hebt de keuze uit verschillende moeilijkheidsgraden en snelheden (hoeveelheid cc). Daarnaast kun je in plaats van racen op een racetrack ook los in een soort “gevechtsomgeving”. Té leuk om dit met elkaar te spelen vinden wij.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com
Mario Kart 8 DeLuxe, door Wachiwit | Shutterstock

Just Dance 2019 (vanaf 3 jaar)

Just Dance 2019 staat veruit op nummer 2 van meest populaire Nintendo games hier thuis en er wordt dan ook aardig wat afgedanst. Je houdt bij Just Dance 2019 een Joy-Con controllers in je hand die vastlegt of je de bewegingen goed volgt. Je kunt kiezen uit 40 verschillende nummers om op te dansen. Steeds als je de pasjes goed na doet verdien je een “goed” of een “perfect”. Links zie je balkjes omhoog schieten. Van de persoon die het best de pasjes volgt schiet de balk het snelst omhoog. Voor jonge kinderen is er een speciale kids modus, waar de clips er wat uitnodigender uitzien. Vind je 40 nummers te weinig dan kun je een abonnement nemen op Just Dance unlimited, waarbij je uit meer dan 400 nummers kunt kiezen.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

New Super Mario Bros. U Deluxe (vanaf 3 jaar)

Een klassieker! Maar dan als herboren. Helemaal voor mensen die de eerdere versie op de Wii niet kennen is dit spel een feestje. Oude tijden herleven, want wie kent Mario Bros niet? Bowser heeft voor de zoveelste keer Peach ontvoerd en Mario, Luigi en Toad gaan haar proberen terug te halen. Samen met jou! Het 2D spel heeft nog veel van de dingen die je van vroeger kent. Je springt, je rent, je stampt en je beukt. Spring van level naar level en kom zo steeds dichterbij de bevrijding van Peach.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (vanaf 3 jaar)

Als de Snowmads op Donkey Kong Island aankomen bevriest het hele eiland. De familie Kong moet alles op alles zetten om het eiland weer te ontdooien. Hiervoor moeten ze afreizen naar andere eilanden die natuurlijk vol staan met hindernissen en waar gevaar op de loer ligt. Een super leuk spel om met elkaar te spelen. De karakters zijn erg grappig, het is allemaal laagdrempelig en ook voor de jongere kinderen is Donkey Kong Country goed te spelen.

Super Mario Odyssey (vanaf 7 jaar)

In Super Mario Odyssey maak je samen met Mario een wereldreis. Mario wil prinses Peach gaan bevrijden, die gevangen genomen is door Bowser. Bowser wil met Peach trouwen en als er iemand is die dat niet wil dan is het Mario wel! Er moeten echter veel obstakels worden genomen om te voorkomen dat Bowser uiteindelijk toch zijn zin krijgt en trouwt met Peach. En als speler ga je Mario daar bij helpen. Het leuke is dat Mario in het spel hulp krijgt van zijn pet, die in verschillende kleuren zorgt voor verschillende krachten en moves. Dat maakt het iets makkelijker om bepaalde hindernissen op weg naar Peach te nemen.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

Starlink: Battle for Atlas (vanaf 7 jaar)

Starlink: Battle for Atlas is een game voor de Nintendo Switch waarbij je gebruik maakt van allerlei tools. Je begint met een basispakket waar een houder voor de Joy-Con controller, een vliegtuig, 2 wapens en 2 piloten in zitten. In het spel vlieg je door buitenaardse werelden in het Atlas stelsel. Je hebt een missie: Grax en het Forgotten Legion verslaan. Je vliegtuig kun je helemaal naar eigen inzicht aanpassen. Je kunt zelf de piloot kiezen en ook de wapens kun je wisselen. Zo bouw je je eigen modulaire vliegtuig. In het spel op de Nintendo Switch is er een speciale rol weggelegd voor Fox McCloud, in tegenstelling tot Starlink op andere speeldevices.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

Super Smash Bros. Ultimate (vanaf 12 jaar)

In Super Smash Bros. Ultimate is al het goede van Smash Bros samengevoegd in 1 game. Alle karakters uit voorgaande Smash Bros games hebben in Ultimate een rol en met maximaal 8 personen kun je het spel spelen. Iedereen kan dus zijn eigen favoriete karakter kiezen. Maar speel je liever in je eentje dan kan dat ook. Er zijn meer dan 100 verschillende arena’s / omgevingen waarin karakters het tegen elkaar op kunnen nemen. Het gaat allemaal behoorlijk snel, het spel is wat ons betreft dan ook geschikt voor oudere kinderen. En voor volwassenen, want menig volwassen persoon die van gamen houdt gaat maar al te graag aan de slag met de Smash Bros karakters!

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

Fortnite Battle Royale (vanaf 12 jaar)

Fortnite Battle Royale is een gratis te downloaden spel voor de Nintendo Switch waarbij je als speler door een vliegende bus op een eiland wordt gedropt, samen met 99 andere spelers. Op het eiland moet je proberen te overleven door o.a. andere spelers uit te schakelen. Dit klinkt misschien luguber, maar dat is het niet echt. Het spel is vrij cartoonachtig en er is geen bloed te zien wanneer een speler wordt uitgeschakeld. De speler verdwijnt gewoon in het niets. Op het eiland kun je op zoek naar materialen om een huis te bouwen. Zo kun je jezelf beschermen tegen de andere spelers. Naarmate het spel vordert wordt het eiland steeds kleiner en ook de storm kan veel roet in het eten gooien. Het is de bedoeling dat je als laatste overblijft op het eiland. De minimale leeftijd van spelers is officieel 12 jaar oud. De ervaring leert dat kinderen het op veel jongere leeftijd spelen, 8 jaar is geen uitzondering.

Tags