Schoolkinderen

De leukste games voor de Nintendo Switch

De Nintendo is helemaal hot! In veel gezinnen is de spelcomputer inmiddels onderdeel van de inboedel. En niet alleen kinderen zijn er zoet mee. Veel ouders spelen met de kinderen mee, of duiken ’s avonds samen nog even een game in. Tijd om de leukste games voor de Nintendo Switch op een rijtje te zetten!

Dit artikel zal geregeld worden aangepast. Hierdoor heb je altijd een goed overzicht van de nieuwste en leukste games voor de Nintendo Switch.

Wat kun je allemaal met de Nintendo Switch?

Wanneer je de Nintendo Switch koopt kun je er eigenlijk meteen mee aan de slag. De Switch beschikt over een interne opslag dus je kunt in de Nintendo e-shop meteen een spel downloaden. Bij aankoop van een Nintendo Switch bundel is er al een spel inbegrepen, dan is het kopen van een eerste spel in de Nintendo e-shop overbodig. Er zijn verschillende manieren om de Nintendo Switch te gebruiken:

  • Spelen na aansluiten op een smart-tv (Joy-Con controllers in de hand of in de grip, Switch in de console)
  • Spelen in handheld modus (Joy-Con controllers bevestigd aan het scherm)
  • Spelen met Joy-Con controllers in de hand (Switch rechtop door standaard aan achterzijde)
  • Spelen met Joy-Con controllers bevestigd in de Joy-Con grip (Switch rechtop door standaard aan achterzijde)
Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€284,00)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Voor iedereen een eigen account op de Nintendo Switch

Het makkelijkst is om als ouder eerst zelf een account aan te maken op de Nintendo Switch. Wanneer het account is aangemaakt kun je vanuit hier een speciaal kinderaccount aanmaken (voor kinderen onder de 12 jaar), waardoor zij maar beperkte functies hebben. Wat die beperkingen zijn kun je zelf aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat kinderen zelf aankopen doen in de Nintendo e-shop en dat bepaalde games (boven bepaalde leeftijdsgrens) niet worden weergegeven. In totaal kan een ouder 5 kinderaccounts aanmaken op de Nintendo Switch.

Lees ook: Switchen van Nintendo Switch naar Xbox of Playstation

Nintendo Switch opslagcapaciteit

De Nintendo Switch beschikt over een opslagcapaciteit van 32Gb. Onze ervaring leert dat deze opslag best snel vol is. Het handigst is om meteen een micro sd card in de Switch te gebruiken (onder de standaard). Uiteraard scheelt het of je games download in de Nintendo e-shop of dat je games koopt op sd card. Een nadeel van games op sd card is weer dat je bij het wisselen tussen spellen ook de sd cards moet wisselen. Maar een voordeel van Nintendo Switch games op sd card is dat je ze weer kan doorverkopen. Downloaden van games is dus handig om te switchen tussen de games, games op sd cards is handiger voor de opslag en voor eventuele verkoop. De keuze is aan jou!

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

Extra Joy-Con controllers kopen

Als kinderen geregeld samen met vriendjes of vriendinnetjes willen gamen of met ouders kan het handig zijn om een extra setje Joy-Con controllers te kopen. Joy-Con controllers zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en bij ons worden ze erg vaak gebruikt. Niet alleen door vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen maar ook door ons: wij ouders zijn namelijk niet vies van een potje Mario Kart :-)

Welke games voor welke leeftijden?

Er zijn veel games voor de Nintendo Switch. Heel veel games! Misschien wel zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch springen er altijd een aantal games tussenuit. Je hoort erover, leest erover en je kinderen horen erover op school. Veel games voor de Nintendo Switch zijn te spelen door kinderen van alle leeftijden. Heb je toch te maken hebben met groot leeftijdsverschil? Dan is het juist zo fijn dat je gemakkelijk kunt switchen tussen de games op de Nintendo Switch.

Super Mario Party (vanaf 3 jaar)

In Super Mario Party kun je allerlei soorten spellen spelen, met maximaal 4 personen. Zo zijn er gezelschapsspellen maar ook actieve spellen waarbij gedanst moet worden of waarbij bepaalde bewegingen moeten worden gemaakt met de Joy-Cons. Super Mario Party is dan ook heel geschikt voor een gezin wat graag spelletjes speelt. Is er niet zo veel tijd voor het spelen van een langer spel? Dan zijn er ook nog 80 minigames die binnen een paar minuten al uitgespeeld zijn. Denk aan een kort wedstrijdje fietsen of een dansje na doen. Ook kun je twee Switchen met elkaar verbinden in bepaalde spellen. Ontzettend veel keuze!

Super Mario Party voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€47,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Super Mario Maker 2 (vanaf 3 jaar)

Met Super Mario Maker 2 heb je de mogelijkheid om in verschillende gamestijlen je eigen levels te maken. Deze levels kunnen daarna weer gespeeld worden door andere spelers. Voor het bouwen van een level kun je gebruik maken van allerlei bekende objecten en elementen. Omdat je elementen kunt gebruiken in verschillende gamestijlen ontstaan er gigantisch veel levels, allemaal gemaakt door spelers. Onwijs leuk, zowel voor gewoon spelen als voor bouwen.

Super Mario Maker 2 voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€47,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Mario Kart 8 DeLuxe (vanaf 3 jaar)

By far het meest favoriete spel op de Nintendo Switch bij ons thuis: Mario Kart 8 DeLuxe. We hebben er al aardig wat uurtjes op zitten! Deze game heeft er ook voor gezorgd dat we de extra Joy-Con controllers hebben aangeschaft. Het is namelijk onwijs leuk om met z’n vieren tegen elkaar te racen. Er zijn ontzettend veel verschillende circuits waar je uit kunt kiezen. Je kiest zelf wat jouw personage is (je kunt zelfs een custom personage aanmaken), welk voertuig je wilt en welke wielen daaronder moeten. Vergis je niet, er zit echt verschil in! Je hebt de keuze uit verschillende moeilijkheidsgraden en snelheden (hoeveelheid cc). Daarnaast kun je in plaats van racen op een racetrack ook los in een soort “gevechtsomgeving”. Té leuk om dit met elkaar te spelen vinden wij.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com
Mario Kart 8 DeLuxe, door Wachiwit | Shutterstock
Mario Kart 8 DeLuxe voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€48,00)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Animal Crossing: New Horizons (vanaf 3 jaar)

Animal Crossing: New Horizons is hartstikke leuk voor kinderen die het leuk vinden om iets op te bouwen. Of dat nou een huis is of een tuin, of een heel dorp. In Animal Crossing leef je het eiland leven. Je kunt je huisje helemaal naar eigen zin indelen, verbouwen of pimpen. Zin om niets te doen? Dat kan ook! Benieuwd naar andere eilanden? Dan is het mogelijk om bruggen te bouwen zodat je nog veel meer kunt gaan ontdekken in deze wereld.

Gigantosaurus: The Game (vanaf 3 jaar)

Gigantosaurus is als serie al een tijdje op Disney Channel te bekijken, maar nu kunnen kinderen samen met de vrienden Rocky, Tony, Mazu en Bill avonturen beleven in het gelijknamige spel. Het spel is Nederlandstalig, duurt niet lang en is simpel te spelen. Racen, spulletjes verzamelen en je weg zien te vinden in zes verschillende werelden. Perfect voor de jongsten onder ons!

Yoshi’s Crafted World (vanaf 3 jaar)

Het spel Yoshi’s Crafted World wilden onze kinderen graag spelen. Eindeloos hebben ze gekeken naar de launch trailer van het spel en naar andere video’s op YouTube over Yoshi’s Crafted World. In het spel kun je alleen of met z’n tweetjes allerlei levels spelen. Alles speelt zich af in een geknutselde wereld, dus je gaat veel papier, karton en knutselt zien. Je kunt dingen verzamelen of gooien met voorwerpen om zo weer nieuwe levels te ontgrendelen. Ook kun je op zoek naar Poochy-pups, waarvan er in elk level een aantal rondlopen. Superleuk spel voor jonge kinderen maar zelfs mijn kinderen van 7 en 9 vinden het leuk om samen te spelen.

Just Dance 2019/2020/2021/2022 (vanaf 3 jaar)

Het spel Just Dance staat veruit op nummer 2 van meest populaire Nintendo games hier thuis en er wordt dan ook aardig wat afgedanst. Je houdt bij Just Dance een Joy-Con controllers in je hand die vastlegt of je de bewegingen goed volgt. Je kunt kiezen uit 40 verschillende nummers om op te dansen. Steeds als je de pasjes goed na doet verdien je een “goed” of een “perfect”. Links zie je balkjes omhoog schieten. Van de persoon die het best de pasjes volgt schiet de balk het snelst omhoog. Voor jonge kinderen is er een speciale kids modus, waar de clips er wat uitnodigender uitzien. Vind je 40 nummers te weinig dan kun je een abonnement nemen op Just Dance unlimited, waarbij je uit meer dan 400 nummers kunt kiezen.

Just Dance 2019 voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Just Dance 2020 voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Just Dance 2021 voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,69)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Just Dance 2022 voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

New Super Mario Bros. U Deluxe (vanaf 3 jaar)

Een klassieker! Maar dan als herboren. Helemaal voor mensen die de eerdere versie op de Wii niet kennen is dit spel een feestje. Oude tijden herleven, want wie kent Mario Bros niet? Bowser heeft in New Super Mario Bros. U Deluxe voor de zoveelste keer Peach ontvoerd en Mario, Luigi en Toad gaan haar proberen terug te halen. Samen met jou! Het 2D spel heeft nog veel van de dingen die je van vroeger kent. Je springt, je rent, je stampt en je beukt. Spring van level naar level en kom zo steeds dichterbij de bevrijding van Peach.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (vanaf 3 jaar)

Als de Snowmads op Donkey Kong Island aankomen bevriest het hele eiland. De familie Kong moet alles op alles zetten om het eiland weer te ontdooien. Hiervoor moeten ze afreizen naar andere eilanden die natuurlijk vol staan met hindernissen en waar gevaar op de loer ligt. Een super leuk spel om met elkaar te spelen. De karakters zijn erg grappig, het is allemaal laagdrempelig en ook voor de jongere kinderen is Donkey Kong Country goed te spelen.

Ring Fit Adventure (vanaf 7 jaar)

Een te gekke nieuwe game voor de Switch is Nintendo Ring Fit Adventure. Voor dit spel heb je de Ring-Con nodig en een beenband. In beide accessoires plaats je een Joy-Con. Vervolgens kun je spellen en/of workouts doen. In de spellen doe je fitness oefeningen, die je vaak extra krachten geven. Zo plaats je bijvoorbeeld de Ring-Con tegen je buik en moet je deze indrukken. Goed voor de buikspieren! Je kunt zelf aangeven welk soort oefeningen je graag terug ziet komen in verschillende levels. Misschien wil je namelijk meer aan je beenspieren werken dan aan je armspieren of juist andersom. In totaal zijn er meer dan 60 verschillende fitness oefeningen in meer dan 100 verschillende parcours. Uiteraard kun je zelf aangeven hoe zwaar de oefeningen moeten zijn.

De Nintendo Ring Fit is hier in huis al een regelrechte hit. Ik pak hem elke ochtend een half uurtje en doe diverse oefeningen. Na de oefeningen pak ik een level mee in de game waarin je monsters moet verslaan. ’s Middags pakken de kinderen vaak de Ring Fit en doen om en om een paar levels van de game. Leuk om ze dan lekker actief bezig te zien, net als bij Just Dance.

De reden dat de Ring Fit voor 7+ is, is dat er best wat kracht op de Ring-Con gezet moet worden om hem de extra krachten te laten uitvoeren. Kinderen onder de 7 jaar hebben vaak die kracht nog niet. In elk geval té leuk, deze Nintendo game! Bekijk de trailer van Ring Fit Adventure op YouTube.

Nintendo Ring Fit Adventure - AllinMam.com
Ring Fit Adventure voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€63,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Super Mario Odyssey (vanaf 7 jaar)

In Super Mario Odyssey maak je samen met Mario een wereldreis. Mario wil prinses Peach gaan bevrijden, die gevangen genomen is door Bowser. Bowser wil met Peach trouwen en als er iemand is die dat niet wil dan is het Mario wel! Er moeten echter veel obstakels worden genomen om te voorkomen dat Bowser uiteindelijk toch zijn zin krijgt en trouwt met Peach. En als speler ga je Mario daar bij helpen. Het leuke is dat Mario in het spel hulp krijgt van zijn pet, die in verschillende kleuren zorgt voor verschillende krachten en moves. Dat maakt het iets makkelijker om bepaalde hindernissen op weg naar Peach te nemen.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com
Super Mario Odyssey voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€47,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Pokémon Let’s Go Eevee! (vanaf 7 jaar)

Pokémon is al lange tijd populair. Boeken, films, games; er is van alles verkrijgbaar waar Pokémon centraal staat. Er zijn in de afgelopen jaren al veel Nintendo Pokémon games uitgebracht en Pokémon Let’s Go Eevee! kwam eind 2018 op de markt. In dit spel is Eevee je partner en samen reis je door Kanto om Pokémon te vangen. Als je een Pokémon tegenkom kun je hem vangen door er tegenaan te lopen. In Kanto is veel te ontdekken en gedurende je reis door deze wereld kun je de band met Eevee sterker maken door veel aandacht aan haar te besteden. Los zijn er accessoires te koop, zoals de Poké Ball Plus. Je kunt deze gebruiken in plaats van een Joy-Con. Op deze manier kun je Pokémon vangen en in de bal “bewaren”. Je kunt hem overal mee naartoe nemen en als je hem vast pakt voel je hem trillen, alsof er echt een Pokémon in de bal zit.


Poké Ball Plus voor Pokémon Let’s Go Eevee!

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Nintendo LABO VR KIT (vanaf 7 jaar)

Voor kinderen die gek zijn op games én op knutselen is Nintendo LABO een uitkomst. Met Nintendo LABO vouw je van voorgevormd karton creaties: Toy-Cons. Daarnaast zit er in het Nintendo LABO VR KIT pakket ook een VR bril, die je ook zelf in elkaar vouwt. De Switch plaats je in de VR bril, die je vervolgens weer bevestigd aan een Toy-Con. De Joy-Cons bevestig je op andere plekken in de Toy-Con, afhankelijk van de creatie. Op deze manier duik je een VR wereld in met je zelf in elkaar gebouwde wapen, fototoestel, vogel of olifant. In het pakket zit een heel uitgebreide handleiding, die je kunt bekijken op je Switch. Stap voor stap wordt met tekst en beeld uitgelegd hoe je je Toy-Cons in elkaar vouwt. Het is niet moeilijk, maar het zijn wel veel stapjes. Zo zijn kinderen lekker een tijdje zoet met dit pakket!

Nintendo LABO VR KIT voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:35

Starlink: Battle for Atlas (vanaf 7 jaar)

Het spel Starlink: Battle for Atlas is een game voor de Nintendo Switch waarbij je gebruik maakt van allerlei tools. Je begint met een basispakket waar een houder voor de Joy-Con controller, een vliegtuig, 2 wapens en 2 piloten in zitten. In het spel vlieg je door buitenaardse werelden in het Atlas stelsel. Je hebt een missie: Grax en het Forgotten Legion verslaan. Je vliegtuig kun je helemaal naar eigen inzicht aanpassen. Je kunt zelf de piloot kiezen en ook de wapens kun je wisselen. Zo bouw je je eigen modulaire vliegtuig. In het spel op de Nintendo Switch is er een speciale rol weggelegd voor Fox McCloud, in tegenstelling tot Starlink op andere speeldevices.

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com
Starlink: Battle for Atlas voor Nintendo Switch

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:35

Super Smash Bros. Ultimate (vanaf 12 jaar)

In Super Smash Bros. Ultimate is al het goede van Smash Bros samengevoegd in 1 game. Alle karakters uit voorgaande Smash Bros games hebben in Ultimate een rol en met maximaal 8 personen kun je het spel spelen. Iedereen kan dus zijn eigen favoriete karakter kiezen. Maar speel je liever in je eentje dan kan dat ook. Er zijn meer dan 100 verschillende arena’s / omgevingen waarin karakters het tegen elkaar op kunnen nemen. Het gaat allemaal behoorlijk snel, het spel is wat ons betreft dan ook geschikt voor oudere kinderen. En voor volwassenen, want menig volwassen persoon die van gamen houdt gaat maar al te graag aan de slag met de Smash Bros karakters!

De leukste games voor de Nintendo Switch - AllinMam.com

Fortnite (vanaf 12 jaar)

Fortnite is een gratis te downloaden spel voor de Nintendo Switch waarbij je als speler door een vliegende bus op een eiland wordt gedropt, samen met 99 andere spelers. Op het eiland moet je proberen te overleven door o.a. andere spelers uit te schakelen. Dit klinkt misschien luguber, maar dat is het niet echt. Het spel is vrij cartoonachtig en er is geen bloed te zien wanneer een speler wordt uitgeschakeld. De speler verdwijnt gewoon in het niets. Op het eiland kun je op zoek naar materialen om jezelf te verdedigen. Zo kun je jezelf beschermen tegen de andere spelers. Naarmate het spel vordert wordt het eiland steeds kleiner en ook de storm kan veel roet in het eten gooien. Het is de bedoeling dat je als laatste overblijft op het eiland. De minimale leeftijd van spelers is officieel 12 jaar oud. De ervaring leert dat kinderen het op veel jongere leeftijd spelen, 8 jaar is geen uitzondering.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€47,99)
nedgame.nl (€49,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
blokker.nl (€36,00)
nedgame.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:36

Verkrijgbaar bij

bol.com
nedgame.nl (€28,00)
blokker.nl (€36,00)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:35
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button