Lifestyle

Tips om heerlijk te zomeren

Zoals een briesje verkoeling brengt op té warme dagen, zo is de zomer het startsein om eindelijk meer tijd voor jezelf te maken. Misschien neemt je partner verlof en ga je met het hele gezin op reis. Maar evengoed kun je genieten van een staycation terwijl de kids op kamp gaan. Kortom, de tijd is aangebroken om lekker te relaxen en de rust te vinden waar je al maanden naar snakt. Heerlijk zomeren, dus!

Vakantieritme

Nu je in de vakantieperiode je kinderen niet op tijd van school moet halen of zelf van hot naar her moet snellen voor je werk, kun je jouw dagritme aanpassen. Begin de dag met een lekker en licht ontbijt, lees de krant (waar je anders niet toe komt), maak een lange wandeling met de hond of wandel door je eigen tuin. Zin om je vriendinnen te zien? Nodig hen uit voor een ontbijtsessie en een ontspannende babbel! Wil je jouw creatieve kant (her)ontdekken? Schrijf je in voor een workshop keramiek of breien en kies eindelijk voor datgene wat je al jaren uitstelt: tijd maken voor je hobby.

Lunchke

Misschien knort je maag na al dat ontspannen en wil je graag lekker en licht lunchen. Schrap dan eens de boterhammen van je menu en ga lekker snuisteren in je eigen moestuin of koop lekkere groenten in de winkel. Een salade scampi of kip is met de juiste ingrediënten zo gemaakt. Verwen jezelf door bij je salade een fris glaasje zoete witte wijn te schenken en je waant je in het paradijs in je eigen tuin of op je terras. Genieten kan zo eenvoudig zijn. Je moet het gewoon doen!

Luilekker

Ben je in de ban van kruiswoordraadsels invullen of puzzel je er graag op los? Trek een namiddag uit om heerlijk te relaxen op je terras. Maak een lekkere mocktail, zet je in jouw favoriete tuinstoel, voetjes omhoog en genieten maar. Je zal merken dat me-time wonderen verricht voor je eigen mindset. Ben je geen puzzelaar? Dan is dat ene boek dat al maanden klaar ligt om gelezen te worden, natuurlijk de ontspanning bij uitstek. Wedden dat het niet bij één zonnige namiddag luilekker relaxen blijft?!

Licht koken

Lonkt het uur alweer om aan het avondeten te beginnen, zorg er dan voor dat je deze keer geen ingewikkelde gerechten klaarmaakt om je partner te verrassen. Je staat anders opnieuw uren in de keuken en dat zorgt voor een negatieve switch van je ontspanningsmodus. Snij wat groentjes fijn, serveer een slaatje en vraag aan je partner om de barbecue aan te steken. Klink samen met een glaasje Riesling op het leven en jullie liefde en vier die zalige zomer. Santé!

Back to top button