Pubers

5 tips voor het kiezen van dé perfecte schooltas voor middelbare school

Voor de kleinsten onder ons voldoet een schooltas al snel, er hoeven immers alleen een lunchbox en een drinkbeker in meegenomen te worden. Het is en blijft super leuk om uit samen met die ukkies iets leuks uit te kiezen, al die kleine rugtasjes zijn natuurlijk superzoet en té cute om te zien.

5 tips voor het kiezen van dé perfecte schooltas

Maar hoe groter de kids worden hoe meer er moet worden meegesleept naar school en gaan ze eenmaal de basisschool verlaten om de overstap te maken naar de middelbare school dan kunnen ze wat sjouwen betreft echt aan de bak; vanaf dan kan er een heel arsenaal aan boeken meegezeuld worden. Een sterke schooltas die tegen wat stootjes kan en een schooltas die ook nog eens aardig wat gewicht kan hebben is dan wel handig!

1. Bedenk hoe de tas het meest wordt gebruikt

Allereerst moet je kunnen inschatten hoeveel boeken er meegenomen gaan worden. Gaat de schooltas achter- of voorop de fiets gebonden worden, wordt hij veelal over de schouders of juist op de rug gedragen? Moet er een laptop in passen? Handig om dit allemaal van tevoren te bedenken. Zo voorkom je dat je rondloopt met een tas die toch te groot is en laten we eerlijk zijn; het is ook niet fijn als alle boeken ezelsoren krijgen omdat de bodem van de tas teveel “doorhangt”.

2. Ga voor stevige, gewatteerde schouderbanden

Gewatteerde schouderbanden zijn erg fijn wanneer de schooltas (in dit geval een rugtas) ook voornamelijk echt op de rug wordt gedragen. Maar ook als dat niet het geval is zal een tas veel over de schouder gedragen worden, gewatteerde schouderbanden zijn dus geen overbodige luxe. Zelfs bij een messenger bag is in de meeste gevallen een gedeelte van de schouderband gewatteerd. Bijna alle schooltassen, welk model dan ook, hebben verstelbare schouderbanden; het is goed om te kijken naar het soort gesp wat hieraan bevestigd is, of deze goed stevig is.

3. Een zacht rugpaneel zorgt voor comfort

Een gewatteerde rug is fijn bij het dragen, je hebt hier vooral veel comfort van wanneer er dunne kleding (zoals in de zomer) gedragen wordt. Naast een gewatteerde rug beschikken veel tassen ook nog over een extra uitneembare versteviging voor het rugpaneel; dit kan handig zijn wanneer je veel gewicht mee moet dragen.

4. Grove ritsen zijn minder gevoelig voor slijtage

Stevige ritsen zijn heel belangrijk; je kunt je niet voorstellen hoe vaak deze open en dicht gaan in de loop van de tijd. Stevige “runners” pakken lekker vast en over het algemeen zijn wat grovere ritsen minder gevoelig voor slijtage dan de fijnere ritsen.

5. Bedenk of je een vakjes-persoon bent

Naast alle puntjes hierboven blijven de vakjes over; dit is heel persoonlijk. De een wil graag veel vakjes om allerlei losse dingetjes in op te bergen terwijl de ander liever met etuis werkt, of juist alles in 1 groot vak wil stoppen. Aparte vakjes voor flesjes, telefoons, visitekaartjes, usb-sticks of kabeltjes je kunt het zo gek niet bedenken.

Nu is het zaak om een schooltas te vinden die aan al je wensen voldoet, veel succes daarmee!

*Dit is een gesponsorde post

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button