Pubers

Samen met dochter van 13 een weekend naar Londen

Wat kijken we hier al weken naar uit, om met z’n tweetjes naar Londen te gaan. Eind november, dus misschien al kerstsfeer? Ver van tevoren maakten we al lijstjes klaar met alles wat we:

a. Zeker wilden gaan doen.
b. Zouden doen als we tijd over hadden.
c. Niet zouden doen. Maar voor de zekerheid hebben we dit toch ook op het lijstje gezet omdat we van anderen hoorden dat het zo leuk is :-)

Met Stena Line vanuit Hoek van Holland naar Londen

We gaan met de Stena Line vanuit Hoek van Holland richting Engeland. De nachtboot is al een belevenis op zich :-) De hut is klein, maar prima voor een nacht. Heerlijk bedden en een goede douche, meer hebben we niet nodig. We vertrekken om 22.00 uur en komen na een goede nachtrust om 06.30 in Harwich aan. We hebben nu dus nog de hele dag voor ons! De trein naar Londen staat al klaar, makkelijker kan niet. In Londen aangekomen, kopen we meteen een dagkaart voor de metro. Dat is echt nodig, Londen is zo groot! Vanaf drie dagen schijnt een Oyster kaart voordeliger te zijn, wij hebben nu 2x een dagkaart gekocht.

Slapen in Notting Hill en struinen over Portobello Road

We slapen in het Notting Hill Hotel. Jawel, in die leuke wijk van die leuke film met die leuke acteur… Een eenvoudig, maar prima hotel. Het is schoon, het ligt op loopafstand bij metrostation Notting Hill Gate en dus midden in de wijk Notting Hill. Na aankomst gaan we meteen naar Portobello Road, de straat waar Hugh Grant woonde in de film. Volgens de receptioniste is het filmhuis op nummer 280, maar zo ver komen wij niet. De omgeving is net zo leuk als in de film. Langs Portobello Road staan huisjes in de meest fantastische kleuren en zijn er veel bijzondere winkeltjes. Verwacht hier geen ketens, maar veel (antiek??) zilver, gekke kleding, grappige souvenirs, oude stripboeken… alles net anders dan anders. Een heerlijke sfeer! Wij hebben ons laten vertellen dat alleen op zaterdag kraampjes op straat staan en die voegen wel echt iets extra’s toe.

Kerst in Londen

Aangezien het eind november is is alles al volop in kerstsfeer in Londen. Natuurlijk gaan we naar Harrods, het prachtige warenhuis dat helemaal in kerstsfeer is omgetoverd. Prachtige etalages, supermooie artikelen… we kijken onze ogen uit.

Londen verkennen met de Hop-on Hop-off bus

Thuis kochten we al kaartjes voor de hop-on hop-off bus via de officiële website van het Brits toeristenbureau. Hoogste tijd dus om zo’n bus op te zoeken. In Londen zijn verschillende hop-on hop-off busmaatschappijen. Ik koos voor The Original Tour omdat die verschillende routes hebben, er een gratis boottour bij het kaartje inbegrepen zit en er een aanbieding voor 24 uur extra was. Haltes van de bussen zoeken is soms best een uitdaging, ik vind dit in Londen minder duidelijk dan bijvoorbeeld in Barcelona. Misschien komt het ook omdat het nu niet zo druk is in de bussen en we dus ook geen groepen mensen zien wachten bij de haltes. De meeste toeristen komen deze tijd om te shoppen, niet voor een rondrit door de stad. Het persoonlijke contact met het buspersoneel is erg leuk, ik hou van de droge Engelse humor die veelvuldig ingezet wordt. Sowieso vind ik de Engelsen erg vriendelijk! Al zoekende naar de eerste halte bezoeken we Winter Wonder Land in Hyde Park. We gaan niet in de enorme attracties, maar genieten van de vele eekhoorns in het park. Sommigen eten bijna uit de hand!

Lees ook: Minicruise met DFDS naar Newcastle

Prachtig uitzicht vanuit The London Eye

Als we de goede halte hebben gevonden gaan we met de hop on hop off bus naar datgene waar mijn dochter zo naar uitkeek: The London Eye. Een gigantisch reuzenrad aan de Thames met overdekte cabines. Het is inmiddels al rond zonsondergang en door het stralende weer hebben we een prachtig uitzicht over Londen, met al haar lichtjes. Een rondje duurt ongeveer een half uur en daarmee heb je voldoende tijd om alles rustig te bekijken.

London Eye - Samen met dochter van 13 een weekend naar Londen - AllinMam.com

4D film over The Londen Eye

We gaan naar de 4D film over The Londen Eye, maar dit is niet zo bijzonder. Misschien wel leuk om te gaan voordat je The Eye ingaat en als je kinderen jonger zijn. Het 4D effect bestaat onder andere uit nepsneeuw en bellenblaas. We pakken de metro richting Leicester Square. Deze omgeving, tot en met Regent Street, is prachtig versierd met ontzettend veel lichtjes. Bovendien is er op Leicester Square zelf een grote kerstmarkt met kraampjes, winters eten en evenementen. Super gezellig! Sowieso is deze omgeving erg leuk om lekker rond te slenteren. Alleen niet wanneer je trek hebt en je even wilt zitten, alle restaurants zitten bomvol!

Kijk je ogen uit in M&M’s World

Vlak bij Leicester Square zit iets bijzonders en voor mijn dochter één van de hoogtepunten van Londen:
M&M’s World. Vier verdiepingen vol met M&M’s… Vier verdiepingen! De snoepjes in alle kleuren van de regenboog en verder alles wat je maar kunt bedenken met M&M’s print erop. Té leuk! Natuurlijk scheppen we M&M’s in de meest bijzondere kleuren. En kopen we hier cadeautjes. En een trui voor mijn dochter…

Zes etages vol met speelgoed: Hamleys

Dag twee beginnen we met een heerlijk ontbijt aan Regent Street. Aan Regent Street zijn de grote winkels gevestigd. Chic en minder chic, kleding, hebbedingetjes: alles is hier te vinden. En ook.. Hamleys. Hamleys is volgens eigen zeggen de grootste en oudste speelgoedwinkel ter wereld. Zes etages stampvol met speelgoed! En nu, met Black Friday-weekend, is het één groot gekkenhuis. Op allerlei plekken staan kerstelfjes speelgoed te demonstreren en mogen kinderen van alles zelf testen. Gelukkig is onze dochter niet zo hebberig, anders is het nog een flinke uitdaging om het hier gezellig te houden!

Vlak achter Regent Street ligt een wijkje met de meeste bijzondere winkeltjes en eetgelegenheden, Carnaby. Ook onze dochter kijkt haar ogen uit. Deze dag vullen we vooral met genieten van de sfeer, lekker rondslenteren, leuke winkels bezoeken en het gebruiken de hop on hop off bus.

Wat niet kan missen bij een bezoek aan Londen: een afternoon tea

Een afternoon tea (high tea) in Londen staat nog op ons lijstje. Dit kan op verschillende plekken, maar niet op iedere straathoek. Wel handig dus om je hier vooraf in te verdiepen. De meeste afternoon teas zijn heel klassiek, echt op de Engelse manier. Wij gaan naar Brigit’s Bakery en denken hier de leukste en lekkerste afternoon tea van Londen te hebben. Wat ziet alles er mooi uit en wat is het lekker! Reserveren is wel aan te raden, bij ons is het gelukt op de dag zelf nog te reserveren. Brigit’s Bakery organiseert ook afternoon teas in een rondrijdende rode dubbeldekker, super leuk!

Deze afternoon tea is een heerlijk afsluiting van een te gek weekend in Londen. Wat hebben we veel gezien en gedaan! Lekker rondgeslenterd, genoten van straatartiesten, van mooie gebouwen en vooral van elkaar.

Londen is echt een aanrader voor een weekend met grotere kinderen! Voor kinderen tot 15 of 16 jaar krijg je meestal 50% korting bij attracties, dat is mooi meegenomen :-)

*Foto’s London Eye en Portobello Road (rechts) via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button