Wonen

Dit zijn dé verlichting trends van 2020

Verlichting vormt een belangrijk onderdeel binnen je interieur. Met de juiste verdeling en lichtsterkte kun je prachtige nuances aanbrengen in elke ruimte van het huis. Verlichting kan dus praktisch zijn, maar ook sfeerverhogend. Naast goed licht wil je natuurlijk ook een mooie lamp. Deze moet voldoen aan jouw persoonlijke eisen en voorkeuren, maar moet ook passen bij de stijl van jouw inrichting.

De verlichting trends van 2020

Om een goede keuze te kunnen maken, hebben we dé verlichting trends van dit moment voor je op een rij gezet. Zo maak je altijd een goede keuze als je op zoek bent naar nieuwe lampen. Lampen die momenteel helemaal kunnen passen in jouw interieur:

  • industriële lampen
  • Oosterse lampen
  • rotan lampen
  • gouden en messing lampen
  • glazen lampen

Industriële lampen

Op het gebied van trendy verlichting staan zowel Oosterse als industriële lampen al enige tijd met stip op één. Niet zo verwonderlijk, want deze trend past in veel interieurs. Met industriële lampen geef je jouw inrichting direct een stoere look, kijk maar eens in de collectie van Light and Living. Kies bijvoorbeeld voor grote robuuste lampen van metaal boven de eettafel. Je kunt daarmee niet alleen beschikken over goede verlichting als dat nodig is, maar je geeft jouw woning direct een opvallende eye-catcher.

Dit zijn dé verlichting trends van 2020 - AllinMam.com

Oosterse lampen

Ook Oosterse lampen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Ook in 2020 zet deze trend op het gebied van verlichting gewoon nog even door. Gelukkig maar, want met Oosterse lampen kun je elke dag genieten van het sprookje van 1001 nacht.

Rotan lampen

Naast lampen met een Oosterse look, zijn ook rotan lampen weer helemaal trendy dit seizoen. Rotan zorgt voor een warme uitstraling en past bij vrijwel elk soort materiaal. In de zomer kunnen Rotan lampen ook buiten worden gebruikt. Als het echter langdurig gaat regen is het beter de kappen naar binnen te halen. Rotan lampen zijn wat lastiger schoon te maken. Zijn de kappen stoffig? Haal hem dan los van de lamp zelf en plaats hem buiten in een regenbuitje, zet hem even onder de douche of borstel hem af met een sopje. Eenmaal droog kan de kap weer teruggeplaatst worden.

Gouden en messing lampen

Ook lampen met een gouden of messing kleur doen het goed dit jaar. Ze geven jouw woning nét dat beetje meer sfeer en gezelligheid, zonder dat het too much wordt. Messing en goud past in een klassiek interieur maar met de modellen van tegenwoordig passen de lampen ook heel goed in een hedendaagse sfeer. Naast lampen zijn er op het moment ook tal van accessoires in messing en goud te vinden. Denk aan rekjes, vaasjes, dienbladen en meer. Eén ding is zeker: goud en messing zorgen voor gezelligheid en warmte.

Glazen lampen

We beginnen 2020 met een nieuwe trend op het gebied van verlichting. Hoewel we glazen lampen al eerder in ons hart sloten, zijn ze nu terug van weggeweest en mooier dan ooit. Glas zorgt voor een mooie verspreiding en verdeling van het licht. Daarnaast past dit materiaal in vrijwel elk interieur. Gebruik ze als glazen hanglamp boven de keukentafel, als sfeermaker in de woonkamer of als opvallend item in de hal.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button