Lifestyle

Waar zet je een waterontharder in huis neer?

De afgelopen maanden heb ik niet onder stoelen of banken gestoken dat ik heel blij ben met de Aquacell waterontharder die ruim een half jaar geleden bij ons werd geïnstalleerd. Ik ervaar ontzettend veel voordelen van het apparaat, alhoewel al deze voordelen inmiddels heel normaal lijken te zijn.

Zo ging ik bijna nooit in bad omdat mijn huid daar enorm van uitdroogde, wat ik ook aan olie in het bad gooide. Nu ga ik elke week zeker 1 en geregeld zelfs 2 keer. Ik hoef me na het badderen en douchen niet meer van top tot teen in te smeren om uitdroging te voorkomen, al doe ik het zo nu en dan nog steeds omdat smeren met bodylotion nou eenmaal lekker is en het lekker ruikt.

Lees ook: Geen last meer van netelroos door kalkvrij water

Waar zet je een waterontharder neer?

Een waterontharder stond al best een tijd op mijn verlanglijstje maar 1 van de redenen waarom ik dacht dat hij er nooit zou komen was dat ik geen idee had waar we hem neer moesten zetten. Onze gang is nog geen meter breed dus hem daar neerzetten was geen optie. De meterkast was niet diep genoeg. De berging achter ons huis was te ver weg; het laatste stuk in de kruipruimte kom je niet door om er de benodigde aansluitingen te maken en in het gootsteenkastje was ook geen optie.

Dat hij ook in de kruipruimte zou kunnen staan, daar had ik nooit over nagedacht. Onze kruipruimte is ook echt letterlijk een kruipruimte, het is er ontzettend laag dus naar mijn idee ging dat ook helemaal niet passen. Maar de waterontharder is minder groot dan je denkt en de AquaCell bleek precies te passen, perfect! Hij staat nu ook precies op de plek waar de waterleiding ons huis binnenkomt en dat is mooi; zo hebben we overal in huis kalkvrij water. Zelfs de plantjes in de tuin krijgen in de zomer water zonder kalk!

Lees ook: Waarom kalkhoudend water je huid uitdroogt

Waterontharder in de kruipruimte - AllinMam .com

De beste plek voor een waterontharder

Het is natuurlijk iets gemakkelijker wanneer een waterontharder op een plek staat waar je makkelijk bij kunt maar als het niet kan, dan kan het niet. Je hoeft er alleen maar bij wanneer je de zoutblokken moet plaatsen en dat is bij ons ongeveer 1 keer in de 6 weken. Eerst waren we ook in de veronderstelling dat we het apparaat uit moesten zetten wanneer we op vakantie gaan, maar dat is niet nodig.

Lees ook: 6 voordelen die ik ervaar sinds de installatie van de waterontharder

Waterontharder in de kruipruimte - AllinMam .com

Ondanks de handelingen die je moet verrichten om bij het apparaat te kunnen ben ik nu dus toch blij dat de waterontharder staat waar hij staat. Hij neemt geen ruimte in beslag en staat ook niet in de weg. Aan de andere kant is het wel jammer dat ik hem niet makkelijk aan iemand kan laten zien, want ik ben enthousiast en wanneer ik er over vertel laat ik hem ook graag zien.

Dat ik een pallet met zoutblokken heb laten bezorgen zegt genoeg denk ik, wat ben ik blij met het apparaat. Ik wil de waterontharder niet meer missen, dat is wel duidelijk!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button