Wonen

De voordelen van een badkamermeubel met waskom

Als je jouw badkamer gaat vernieuwen of renoveren, dan mag hierin een nieuw badkamermeubel natuurlijk niet ontbreken. Je hebt wat dit betreft een ruime keus. Het min of meer traditionele badkamermeubel met wastafel maakt steeds vaker plaats voor een badkamermeubel met een waskom. En dat is natuurlijk niet voor niets! Benieuwd naar de voordelen van dit specifieke badkamermeubilair? Kleine moeite om deze even voor je op een rij te zetten.

Badkamermeubel met waskom: een ware eyecatcher

Natuurlijk moet een badkamer praktisch zijn in het dagelijks gebruik ervan. Maar laten we hierbij vooral niet vergeten dat het ook belangrijk is dat jouw badkamer er gewoon mooi uit moet zien. Een badkamermeubel met waskom is bijzonder fraai om te zien. Het is een ware eyecatcher die in verschillende vormen verkrijgbaar is, variërend van rond of ovaal tot vierkant. Ook qua materiaal is de keuze groot (o.a. kunststof en natuursteen) en hierdoor past dit item in elke stijl badkamer.

Lees ook: Aandachtspunten bij aanschaf nieuwe badkamer

Lekker makkelijk schoon te maken

Het schoonmaken van de badkamer is niet bepaald het leukste huishoudelijke klusje dat er is. Een waskom is gelukkig, en dat mag je zeker een voordeel noemen, heel gemakkelijk schoon te maken. Een vochtige doek er door heen halen is vaak al voldoende. Dit komt omdat een waskom een zogenaamd ‘naadloos’ binnenwerk heeft. Haren of ander typisch ‘badkamer vuil’ kan dus nergens achter blijven hangen.

Weg met die afvoer!

Nee, vergis je niet, een afvoer heb je nog steeds nodig hoor! Hiermee bedoelen we dat de afvoer bij een badkamermeubel met waskom altijd volledig uit het zicht is weggewerkt. Dit komt de gehele uitstraling en looks van jouw mooie nieuwe badkamer natuurlijk direct ten goede.

Lees ook: Hoe kun je bij jou thuis de waterhardheid testen?

Wat een ruimte geeft een waskom

Een meubel met daarop een fraaie en stijlvolle waskom levert je extra ruimte op in de badkamer. Rond de traditionele wastafel kun je vaak maar weinig spulletjes kwijt. Dit is bij een waskom met meubel wel even anders. Je kunt, in de meeste gevallen althans, gemakkelijk een aantal toiletartikelen op kwijt. En als je hier al een plek voor hebt, dan is het een prima plek om een aantal leuke accessoires op neer te zetten.

*Uitgelichte foto badkamermeubel door Guppyss | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button