Wonen

5 ideeën voor een blokhut in de tuin

Blokhutten, je vindt ze in vele soorten en maten. In de bergen worden ze gebruikt als overnachtingsplaats of als schuilplaats tijdens het jagen maar er zijn natuurlijk ook mensen die in een blokhut wonen. Op campings worden blokhutten als accommodatie verhuurd en bij mensen met een grote tuin vind je ze vaak als berging. Maar ook wanneer je al een berging hebt is het leuk om een blokhut in de tuin te plaatsen, wanneer je de ruimte er voor hebt. Maar waarom zou je een blokhut kopen en in je tuin plaatsen?

5 ideeën voor een blokhut in de tuin

Omdat je er de ruimte voor hebt. Omdat je de financiële middelen er voor hebt. Omdat je zin hebt in een nieuw project… en zo kun je nog veel meer redenen vinden voor een blokhut in de tuin!

Lees ook: Groter wonen? Maak de juiste keuze met deze tips

Ontvang gasten via Airbnb

Dat is het eerste waar ik aan denk bij de woorden een blokhut in de tuin. Hoe leuk is het om het om te bouwen tot een leuke accommodatie? Het heeft niet veel nodig. Een klein keukenblokje, een bed, een toilet en eventueel een douche. Er past echt veel op een kleine oppervlakte, zo sliepen we zelf ook al een aantal keren in een kleine accommodatie via Airbnb.

Een speelhuisje voor de kinderen

Heerlijk wanneer kinderen een eigen plek hebben waar ze de boel de boel kunnen laten. Spelen met blokken, tentjes en veel kussens zonder het daarna op te hoeven ruimen. Een beetje eigen space!

Op vakantie in eigen tuin

Je kunt van een blokhut natuurlijk ook een leuk vakantiehuisje maken en zo een vakantiegevoel in eigen tuin creëren. Hoe leuk zijn die blokhutten met een kleine veranda aan de voorkant? En je slaat 2 vliegen in één klap want een vakantiehuisje in eigen tuin kun je natuurlijk ook weer verhuren via Airbnb.

Hangplek voor je tieners

Heerlijk natuurlijk die tieners die vrienden en vriendinnen meenemen naar huis maar vaak best wel druk! Richt de blokhut leuk in en je tieners hebben een te gekke hangplek. Om ’s avonds een drankje te doen voor ze gaan stappen, om te studeren of om in te slapen wanneer er logees zijn.

Een werkplek weg van thuis

Werk je vanuit huis dan zou je een blokhut om kunnen toveren tot werkplek. Doordat de blokhut in de tuin staat ben je wel thuis maar toch ook weer niet. Je wordt waarschijnlijk minder snel afgeleid en kunt ook op een betere manier mensen ontvangen. Staat toch professioneler, een aparte werkplek!

*Uitgelichte foto wooden cottage door Artem Evdokimov | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button