Lifestyle

Wat je tegenwoordig allemaal met je foto’s kunt doen

Het blijft leuk om iets te doen met foto’s. Met foto’s heb je waardevolle herinneringen in handen en nu we al een aantal jaren in het digitale tijdperk zitten zijn er steeds meer mogelijkheden.

Je negatieven ontwikkelen; spannend!

Weet je het nog, de tijd dat je met je filmrolletje naar de fotograaf ging om het te laten ontwikkelen en om de foto’s af te laten drukken? Dat was zó spannend! Eigenlijk kon je op vakantie al niet wachten tot je thuis was. Eenmaal de foto’s opgehaald kwamen er vaak best wat verrassingen naar voren na een vakantie, na een paar weken was je natuurlijk alweer vergeten wat je in de eerste dagen van je vakantie gefotografeerd had.

Vervolgens ging je foto’s inplakken, in een daarvoor bestemd fotoboek of op fotobladen die je in een ringband kon bevestigen. De mooiste foto liet je afdrukken op groot formaat en dat was het wel zo’n beetje. Hoe anders is het nu met digitale fotografie?

Mogelijkheden te over met je digitale bestanden

Tegenwoordig lijken de mogelijkheden ongelimiteerd. Het is geen verrassing meer wanneer je thuis komt, sterker nog, je zou je fotoboek op de terugweg al kunnen maken op je telefoon of laptop! Foto’s kun je laten afdrukken op alles wat je maar kunt bedenken; van behang tot op hout of op glas. Een foto op aluminium is ook bijzonder en geeft een heel speciaal effect. Er zijn zó veel mogelijkheden dat het vaak juist heel moeilijk is om een keuze te maken!

Wat doe jij met foto’s van je vakantie?

Heb jij een bepaalde routine met je foto’s? Maak je altijd een fotoboek, lijst je foto’s in, maak je fotomagneten voor op de koelkast? Of laat je de foto’s op je externe harde schijf staan en bekijk je ze zo nu en dan op groot scherm? We zijn heel benieuwd!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button