Een weekendje weg? Ga eens op de fiets!

Ben je een echte fietsliefhebber en wil je een weekendje weg? Dan is een fietsweekend een echte aanrader. Dit kun je natuurlijk helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Een fietsweekend is dan ook laagdrempelig om te regelen. Het enige wat je eigenlijk écht nodig hebt, is een goede fiets. En helemaal comfortabel is het als dat een elektrische fiets is. Heb je nog geen E-bike omdat de prijs je afschrikt? Dat is niet nodig, er zijn ook goedkoop E-bikes verkrijgbaar met een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Als de fiets voorhanden is kunnen de voorbereidingen voor een fietsweekend beginnen. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het spreekt voor zich dat een weekend samen met je man of met een vriendin wat sneller geregeld is dat een weekend met het gezin. Maar ook als je met meerdere mensen een weekend lang gaat fietsen kun je kiezen voor gemak :-)

Compleet verzorgd fietsweekend

Vind je het fijn als jouw weekendje weg compleet verzorgd is? Kijk dan eens naar een fietsarrangement. Er zijn verschillende aanbieders die speciale fietsweekenden verzorgen. Hierbij zit vaak alles inbegrepen: de  overnachtingen, het ontbijt, het diner, een fietskaart en soms nog wat extra’s zoals een welkomstpakketje. Het enige wat je zelf mee moet nemen tijdens dit weekend is… je fiets.

Zelf een fietsweekend regelen

Regel je jouw weekendje weg op de fiets liever helemaal zelf? Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Je bepaalt zelf in welk hotel of appartement je overnacht. En ook hierin heb je dan weer vrijheid. Boek je inclusief ontbijt of ontbijt je lekker ergens onderweg? Boek je diner bij je overnachting of zoek je zelf een leuk restaurant uit? Vrijheid heeft natuurlijk wel een keerzijde: je moet zelf meer regelen. De een vindt dat juist fijn, de ander heeft liever meteen een volledig arrangement. Ga bij jezelf na waar jouw voorkeur ligt. Eerlijk is eerlijk, een overnachting is zó geboekt en online vind je talloze websites met uitgebreide fietsroutes (bijvoorbeeld Fietsnetwerk.nl).

Fietsen huren

Heb je geen eigen fiets, maar lijkt een fietsweekend je wel leuk? Dan is het nog steeds mogelijk om een weekendje weg te organiseren waar je lekker kunt fietsen op plaats van bestemming. Ga bijvoorbeeld naar één van de Waddeneilanden. Daar kun je ideaal fietsen. Vooral op Texel en Terschelling huur je heel gemakkelijk een fiets. Ook E-bikes zijn hier te huur.

Wanneer je met het hele gezin wilt gaan fietsen is fietsen huren vaak een goed alternatief. Je hoeft dan niet alle fietsen zelf mee te nemen, dat scheelt een hoop gezeul. Met kinderen is het vaak fijn om te overnachten op één en dezelfde plek. Van daar uit kun je leuke dagtochten op de fiets maken. Gezien het feit dat Nederland een echt fietsland is zijn er veel opties en is er voor ieder wat wils!

*Uitgelichte foto vader en zoon op de fiets door ARZTSAMUI | Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button