Kerstmarkt

Tip voor december: Middagje Winter Wonderland in Noordwijk

Heerlijk weer, deze tijd van het jaar! Alhoewel ik toch echt wel van warm weer hou vind ik de maand december ook veel hebben. Vroeg donker, met z’n allen lekker warm binnen, de openhaard knettert, de kaarsjes aan… En al die verlichting overal! Ik hou er van.

Winter Wonderland in Noordwijk

Vandaag begeven we ons in Winterse kerstsferen. Net als vorig jaar zijn we uitgenodigd in Noordwijk, waar naast restaurant Het Zuiderbad een POP-UP restaurant met ijsbaan te vinden is. Vuurkorven heten ons buiten bij de ingang al welkom en de warmte komt je tegemoet. Van vorig jaar weet ik nog dat het binnen lekker warm is, in tegenstelling tot mijn verwachting toen. Schaatsen met je jas aan? No way! Lekker in je shirtje :-)

Tip voor december: Middagje Winter Wonderland in Noordwijk Welkom - AllinMam.com

We nemen plaats aan één van de leuke picknick tafels naast de ijsbaan en de kinderen trekken meteen wat spelletjes uit de kast in de hoek, waar voor ieder wat wils te vinden is. Lang houden ze het niet vol; ze willen schaatsen! Als de warme chocolademelk op is trekken ze de schaatsen aan en weten niet hoe snel ze het ijs op moeten.

Schaatsen huren Noordwijk Winter Wonderland

Eigen schaatsen kun je niet meenemen, het is verplicht om schaatsen te huren. De kosten hiervoor bedragen €6,00 en hiervoor heb je nette, oranje gekleurde kunststof hockeyschaatsen. De kinderen sjezen over het ijs. Zittend op een plastic zeehond welteverstaan!

150 m2 schaatsplezier

De POP-UP schaatsbaan is met een oppervlakte van 150 m2 niet al te groot maar eigenlijk helemaal prima. De meeste ouders blijven aan de kant en met alleen kinderen op het ijs is het groot genoeg. Er zijn een aantal plastic zeehonden aanwezig, waar kleine/jonge kinderen op kunnen zitten. Het valt alleen niet mee om er daar eentje van te bemachtigen; oudere kinderen vinden het ook fantastisch om daarmee over de ijsbaan te scheuren. Af en toe even wat afspraken maken en de zeehond een beetje laten rouleren :-)

Heerlijk eten op de menukaart

Als de kinderen het ijs zat zijn en trek hebben schuiven we weer aan onze picknicktafel. We bekijken de uitgebreide menukaart en willen het liefst van alles wel wat bestellen. Vorig jaar vonden we de kaasfondue er zo goed uit zien dus daar valt onze keuze op. De kinderen kiezen voor poffertjes en voor kipnuggets met friet. Het is allemaal erg lekker en het ziet er verzorgd uit. De kaasfondue is een aanrader!

Sinterklaas op bezoek bij Noordwijk Winter Wonderland

We spelen weer een aantal spelletjes en bij ons laatste drankje, richting het einde van de middag, bestellen we een bittergarnituur. Terwijl we aan het dammen zijn klinkt ineens “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” en zien we Sinterklaas met een aantal zwarte pieten binnenkomen. De kinderen zijn door het dolle heen, waarschijnlijk vooral omdat ze zin hebben in kruidnoten en ander snoepgoed.

“Mam, Sinterklaas geeft me een boks, kijk!!” gilt mijn dochter als ze over de houten schutting Sinterklaas een handje probeert te geven. Het is gezellig met de oude man, die een aantal keren langs onze tafel loopt en een praatje maakt. Een gezellig middag!!!

Aanrader als uitje voor in de kerstvakantie

Vanaf 1 december t/m 14 januari kun je in Winter Wonderland terecht. Voor een drankje, een hapje, voor een lunch of zelfs voor diner. Wil je na het uitwaaien op strand even bijkomen met een warme chocolademelk? Ook dat kan! De kinderen 185 rondjes schaatsen en jij toekijken vanaf de zijlijn, zittend op een bontje met een lekkere kaasplank voor je neus? Alles kan :-)

Er worden op verschillende dagen leuke activiteiten georganiseerd. Denk aan bingo (8 december + 12 januari), een culinaire Zwitserse avond (21 december + 11 januari), een oliebollen pub pop quiz (28 december) en een winterse bbq (4 januari). Wees er snel bij met reserveren want vol = vol!

Tip voor december: Middagje Winter Wonderland in Noordwijk reserveren - AllinMam.com

Goed om te weten

  • elke dag geopend vanaf 12.00u, in het weekend vanaf 10.00u
  • in kerstvakantie elke dag vanaf 10.00u geopend
  • op 1e en 2e kerstdag geopend van 10.00u tot 17.00u
  • geopend t/m 14 januari 2017
  • entree is vrij, schaatsen huren voor €6,00
  • handschoenen dragen tijdens schaatsen is verplicht
  • eigen schaatsen gebruiken is niet toegestaan
  • zowel lunch als diner
  • het is er lekker warm, geen dikke winterkleding nodig
Tip voor december: Middagje Winter Wonderland in Noordwijk - AllinMam.com

Meer informatie over Winter Wonderland in Noordwijk kun je vinden op:
www.noordwijkwinterwonderland.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button