Noordwijk Winter Wonderland; schaatsen en eten aan zee

Het is een eeuwigheid geleden dat ik voor het laatst op schaatsen stond. Het is voor mijn gevoel überhaupt een eeuwigheid geleden dat er natuurijs bij ons in de buurt lag! De laatste keer is geweest toen ik net bevallen was van mijn dochter, nu 5 jaar geleden. In mijn herinneringen lag er vroeger toen wij klein waren elk jaar natuurijs en als kind heb ik dus aardig wat af geschaatst. Bij ons achter op de vijver, op ondergelopen weilanden en op de wateren die in het Westland tussen de kassen door stromen. Ik kan wel zeggen dat schaatsen best een behoorlijk plekje inneemt in de herinneringen aan mijn jeugd.

Hoe anders is het nu. Mijn kinderen van 5 en 7 jaar oud hebben nog nooit op schaatsen gestaan. Sterker nog, ze hebben nog nooit schaatsen van dichtbij gezien! Extra leuk dus dat we een bezoekje brengen aan Winter Wonderland in Noordwijk, waar je overdekt kunt schaatsen op een pop-up ijsbaan op het strand. De kids kunnen zich er niets bij voorstellen. Bij schaatsen al niet, maar schaatsen op het strand? Aan zee? Het duurt voor hen uren voor we in Noordwijk aankomen, zó excited zijn ze!

Noordwijk Winter Wonderland

Eenmaal aangekomen kan Madee niet wachten om te gaan schaatsen. De overdekte ijsbaan is sfeervol ingericht en meteen naast het ijs kun je plaatsnemen op één van de vele dierenvelletjes die gedrapeerd over stoelen en banken heen liggen.

Dat nodigt wel heel erg uit! Maar wacht, eerst moet er geschaatst worden. Het is verplicht om schaatsen te huren; eigen schaatsen mogen niet gebruikt worden. Je betaalt 6 euro waarna je 2 uur lang op de ijsbaan kunt blijven. Het is té schattig om te zien hoe enthousiast Madee is op de verstelbare ijzertjes (tot ongeveer maat 32) die we haar hebben ondergebonden. Het gaat allemaal ontzettend wiebelig en na een paar rondjes neemt ze plaats op 1 van de leuke oranje zeehondjes die je op het ijs vindt. Vind ik trouwens ook een uitvinding wanneer ik even later met Ole het ijs op stap; na een jaar of 10 niet op schaatsen te hebben gestaan is een beetje houvast wel comfy ;-)

Eten in Zwitserse sferen

Nadat man en dochter 98 rondjes hebben geschaatst is het tijd voor een lekkere lunch. We hebben afgesproken met Sharon (Moeders.nu) en Pauline (VoorMijnKleintje.nl) en hun gezinnen dus de bediening heeft meteen er meteen een vette kluif aan, onze tafel met 14 personen waarvan 8 kleine druktemakers. De bediening blijft verrassend relaxed, dat moet gezegd worden! Het bestellen gaat (van onze kant) niet van een leien dakje; wel voorgerecht, geen voorgerecht… ok we delen voorgerecht. Maar die kant van de tafel hoeft niet. O en kunnen de kinderen hun eten al krijgen als wij het voorgerecht krijgen?

Noordwijk Winter Wonderland menukaart - AllinMam.com

Winter wonderland menukaart

De menukaart is uitgebreid, iets wat ik vooraf niet had verwacht. Een kok, werkend voor een 2-tal restaurants welke naast de pop-up ijsbaan gelegen zijn, leidt in de keuken alles in goede banen en schotelt heerlijke gerechten voor. Zo komen er bij ons onder andere een Zwitserse kaasfondue en een Groûte Complet op tafel en alles smaakt perfect. Alsof je echt in Zwitserland bent! Ook voor de kinderen zijn er diverse lekkere gerechten te bestellen, denk aan spaghetti Bolognese, friet met kroket of kipnuggets en tosti’s. Zowel lunch als diner is mogelijk.

Door de hele entourage, de bediening in Zwitserse kleding, de houten meubelen, de muziek, de aankleding en het feit dat het heerlijk warm is binnen waan je je even helemaal in een Zwitserse Stube. Erg gezellig!

Tip voor in de kerstvakantie

Een aanrader om met je kinderen in de kerstvakantie naartoe te gaan. En mocht je voor de kerstdagen zelf nog geen invulling hebben; ook dan is Winter Wonderland geopend!

Goed om te weten

  • geopend t/m 15 januari 2017
  • entree is vrij, schaatsen huren voor 2 uur €6,00
  • handschoenen dragen is verplicht
  • eigen schaatsen gebruiken is niet toegestaan
  • zowel lunch als diner
  • het is er lekker warm, geen dikke winterkleding nodig
  • 29 december is er een pub quiz (inschrijven in teams van 4 personen)
  • 12 januari is er Zwiterse avond (reserveren noodzakelijk)
  • 13 januari is er bingo avond (met evt. vooraf stamppot buffet)

Meer informatie over Winter Wonderland vind je op www.noordwijkwinterwonderland.nl

Back to top button