Bevalling

Baargoud of geboortegeschenk: een opkomende trend

Hoewel het nog niet zo populair is als in de UK en Amerika, wordt ook hier steeds vaker baargoud geschonken na de bevalling. Trends die over komen waaien uit de States hebben vaak een commercieel kantje, hoe kan het ook anders? It’s America y’all. Denk maar aan Halloween en Thanksgiving. Maar, deze trends zijn vaak wel erg leuk en dat is niet anders met de trend rond baargoud.

Vanwaar de traditie?

Negen maanden een kind groeien in je buik, alle zwangerschapskwaaltjes die erbij komen kijken en hoogzwanger zijn de laatste weken van de zwangerschap; het is niet niks. En dan komt nog eens de bevalling waarna je eindelijk, totaal uitgeput je kindje kan vasthouden. Dat is natuurlijk het grootste geschenk, daar kan geen baargoud tegenop! Maar, een cadeautje is altijd leuk, toch? De traditie van baargoud schenken komt zoals gezegd uit Amerika, waar in rijkere kringen kersverse mama’s door partner en familie overspoeld worden met luxe cadeaus. De baargoud trend is niet de enige “baby-trend” die over komt waaien uit de VS. Denk bijvoorbeeld aan de babyshower met vriendinnen voordat de baby geboren is, de gender reveal party om het geslacht van de baby bekend te maken en een smash-cake op een eerste verjaardag van je kindje. Het komt allemaal van overseas!

Wat is baargoud precies?

Baargoud hoeft geen goud te zijn, maar het kàn wel. Een mooi gouden sieraad met eventueel een diamant kan een prachtige herinnering zijn aan dat mooie moment waarop jij leven schonk aan jouw zoon of dochter. Draag jij niet zo vaak ringen? Dan kan ook een dagje volledig relaxen in de sauna of in een wellness een mooi cadeau zijn. Op het internet lezen we eindeloos veel ideeën. Naast wellness zien we ook designer handtassen, dure schoenen of een styling dagje als baargoud.

Als het allemaal wat minder mag zijn

Het is fijn als je iets hebt waar je naar terug kan kijken als herinnering aan deze speciale tijd zoals een designer ring of prachtige sieraden. Maar ook minder luxueuze cadeaus kunnen perfect dienst doen als geboortegeschenk. Hoeft het voor jou allemaal niet super fancy? Dat is helemaal te begrijpen. Misschien heb jij helemaal geen behoefte aan veel mensen, verwendagjes, drukte en cadeaus. Hou jij het graag wat simpeler, dan kan je dat ook gewoon aan je omgeving laten weten, voor je straks verdrinkt in de cadeaus en plannen waar je naar jouw gevoel niet zoveel aan hebt. Zo verkiezen veel vrouwen praktische cadeaus voor de baby boven luxe spulletjes voor zichzelf, of ze houden bijvoorbeeld een heel bescheiden kraamfeest. Maar een mooi aandenken als cadeau van je partner is natuurlijk iets waar je jaren plezier van blijft hebben. Het belangrijkste: deze tijd volledig draait om jou en je gezin, dus zorg er vooral voor dat jij je zelf op je gemak voelt!

*Foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button