Ouderschap

Babyshower organiseren?

“En, heb je al een babyshower gehad?” is een vraag die menig zwangere vrouw krijgt in deze tijd. Een babyshower, een verrassing waarbij op een bepaald moment vriendinnen en naaste familie bij elkaar komen en de zwangere in kwestie in de watten wordt gelegd.

Hoe is de babyshower ontstaan?

babyshower organiseren | AllinMam.com

In Noord-Amerika, waar het fenomeen “geboren” is, werd een babyshower voornamelijk gegeven wanneer iemand in verwachting was van haar eerste kindje. Geld werd in Amerika altijd al cadeau gedaan aan zwangere vrouwen als tegemoetkoming in de kosten voor de babyuitzet maar op een gegeven moment werd het geld op ludieke wijze verpakt in flesjes, luiertaarten of in andere spulletjes bestemd voor het kindje. Dit alles werd overhandigd tijdens een sociaal gebeuren onder het genot van hapjes, drankjes en een hoop versiersels en voilà, de babyshower was geboren!

In welke tijd regel je een babyshower?

Er is geen vaste regel voor het plaatsvinden van een babyshower, meestal wordt het gegeven aan het begin van het derde trimester dus ongeveer in de 7e maand van de zwangerschap. Moeders in spé zijn op dat moment echt bezig met alle spulletjes bij elkaar zoeken voor het kindje dat op komst is dus dit is een mooie tijd!

Beetje gek om dit voor jezelf te organiseren?

Dat zou je inderdaad denken! Meestal wordt een babyshower door zussen, schoonzussen en/of vriendinnen georganiseerd en ondanks het feit dat we tegenwoordig moeilijk iets voor elkaar verborgen kunnen houden komt een babyshower voor veel zwangere vrouwen toch nog als een verrassing. Dus laat het vooral aan anderen over! Té leuk toch, om met je dikke buik onderuit te hangen en lekker verwend te worden?

https://www.westwing.nl/baby-shower/

Ik wil dit regelen! Hoe ga ik te werk?

Dát willen wij je graag vertellen! En dat doen we samen met Westwing Home & Living. Westwing Home & Living zorgt ervoor dat jij altijd dé perfecte gastvrouw zult zijn, op verschillende momenten. Hoe je mensen op een originele manier uit kunt nodigen, op welke manier je de ruimte leuk kunt versieren, welke spelletjes je met elkaar kunt spelen en wat je jouw gasten aan hapjes en drankjes kunt aanbieden lees je op de Westwing Home & Living babyshower pagina. En niet te vergeten; je vindt er leuke cadeautips. Zo kan het niet anders dan dat de door jou georganiseerde babyshower een groot succes wordt!

Back to top button