Beauty

Wat is de beste mascara borstel voor jou?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten mascara. Elke variant heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Een mascara kan bijvoorbeeld waterproof zijn, maar ook volle of juist lange wimpers geven. Dat effect wordt veroorzaakt door de samenstelling van de mascara en het soort mascara borstel. Welke soorten mascara zijn er eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mascara borsteltjes?

De mascara borstel bepaalt het effect

Over het algemeen is het de wimper borstel die het effect creëert, behalve bij waterproof mascara en primers. Een primer breng je aan om de wimpers te voeden. Zo voorkom je dat je wimpers beschadigen of afbreken door de oog make-up. Waterproof mascara kent heeft voor- en nadelen. Hoewel je niet bang hoeft te zijn voor panda eyes na een regen- of huilbui, is deze mascara wel iets lastiger te verwijderen. Gebruik dus een goede make-up remover die geschikt is voor het verwijderen van waterproof mascara. Met een mascara borsteltje kun je onder andere de onderstaande effecten creëren:

Siliconen mascara borstel

Een siliconen mascara borstel zorgen voor een natuurlijk effect. Het borsteltje neemt weinig product op en verdeelt de mascara evenredig over je wimpers.

Voordelen van een siliconen mascara borstel: een natuurlijke oogopslag zonder klontjes in de wimper haren. De borstel van siliconen verbruikt weinig mascara zodat deze langer meegaat.

Nadelen van een siliconen mascara borstel: deze mascara borstel is niet geschikt voor het creëren van een volumineus effect. De wimpers worden benadrukt, maar zien er niet perse voller of langer uit.

Harige mascara borstel

Met een harige mascara borstel creëer je eenvoudig meer volume. Ook als je niet gezegend bent met een volle bos wimpers. Je brengt de mascara aan door het maken van horizontale bewegingen.

Voordelen van een harige mascara borstel: het snel en eenvoudig aanbrengen van volume. Deze mascara borstel is geschikt voor mensen die van nature niet veel wimper haren hebben.

Nadelen van een harige mascara borstel: een harige mascara borstel neemt veel mascara op. Het evenredig verdelen van het product om klontjes te voorkomen kan daardoor wat lastiger zijn.

Gekrulde mascara borstel

Met een gekrulde mascara borstel geef je de wimpers een natuurlijke lift. Eventueel gebruik je deze mascara borstel in combinatie met een wimper kruller.

Voordelen van een gekrulde mascara borstel: de gebogen wimper borstel lift en krult de wimpers. Dat is vooral ideaal als de vorm van jouw wimpers recht is.

Nadelen van een gekrulde mascara borstel: mascara met een gebogen borstel is minder geschikt voor mensen met kleine ogen doordat gekrulde mascara borstels vaak vrij groot zijn. Het precies aanbrengen van het product kan daardoor wat oefening vergen.

Gespreide mascara borstel

Een gespreid mascara borsteltje maakt de wimpers langer. Dat komt omdat het borsteltje de wimperharen één voor één separeert.

Voordelen van een gespreide mascara borstel: deze mascara borstel is ideaal voor mensen met korte wimpers. Met het gespreide borsteltje kun je jouw wimpers in een handomdraai verlengen, zonder extensions!

Nadelen van een gespreide mascara borstel: omdat deze mascara borstel voor lengte zorgt, is het product misschien minder geschikt voor mensen met een bril.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button