Lifestyle

Shoppen met je man: een handleiding voor vrouwen

Ga je een dagje heerlijk shoppen maar besluit je man op het laatste moment om mee te gaan? Gezellig! Of toch niet? We beweren zeker niet dat alle mannen een hekel hebben aan winkelen, maar feit is wel dat er veel mannen zijn die shoppen niet als grootste hobby hebben. Om er toch een succesvolle dag van te maken hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Betrek je man bij het plannen van de dag

De allereerste stap is natuurlijk om je man enthousiast te krijgen voor deze shopdag. En hoe doe je dat beter dan hem een rol te geven in de organisatie ervan? Betrek je man bij het plannen van de dag. Laat hem zelf een paar winkels uitkiezen die hij interessant vindt. Ja, je hoort het goed, hij mag zelf kiezen!

Er zijn genoeg winkels die de gemiddelde man leuk vindt. Dan denk je misschien niet meteen aan een kledingwinkel zoals de Ralph Lauren store waar de man graag snuffelt in het assortiment RRL van Ralph Lauren! Maar wellicht is je man een echte gadgetfreak en vindt hij het heerlijk om rond te snuffelen in een elektronicazaak. Of misschien is hij een sportfanaat die het liefst de hele dag in een sportwinkel zou doorbrengen, kijkend naar de nieuwste voetbalschoenen of golfclubs. Laten we de boekenliefhebbers niet vergeten, want ook een boekenwinkel kan een waar paradijs zijn voor de man als hij houdt van lezen.

Het belangrijkste is dat hij zich betrokken voelt bij het plannen van de dag. Dat hij het gevoel heeft dat deze dag niet alleen om jou draait, maar dat het een gezamenlijk uitje is. Wie weet gaat hij shoppen op deze manier wel heel leuk vinden en stelt hij een volgende keer zelf voor om een dagje te gaan shoppen.

Plan je shopdag rond een activiteit die hij leuk vindt

Plan jullie dag samen slim. En dan heb ik het niet over het plannen van de route langs alle winkels, maar plan ook een activiteit die je man leuk vindt. Zoals we allemaal weten zijn mannen net kinderen; ze hebben wat afleiding nodig om de dag door te komen.

Misschien is je man dol op het kijken van films. Plan aan het einde van de dag een bioscoopbezoekje in, om te kijken naar een leuke actiefilm. Overigens is het ook geen slecht idee om dit in de ochtend te doen, wanneer het nog lekker rustig is in de bioscoop.

Is je man meer een foodie? Iemand die houdt van lekker eten? In dat geval kun je je dag plannen rond een lunch of diner in dat ene leuke restaurantje waar hij het al weken over heeft. En het mooie is, de meeste leuke eettentjes zitten vaak in de buurt van winkelgebieden. Dus terwijl jij je creditcard laat roken in de winkels, kan hij zich verheugen op een heerlijke maaltijd. Geef hem iets om naar uit te kijken, een lichtpuntje in de shopstorm!

Betrek je man bij je aankopen

Niet onbelangrijk, betrek je man bij jouw aankopen. Dit kan heel simpel zijn: vertel waar je naar op zoek bent en laat ook hem lekker rondkijken. Sta je al in de paskamer met twee jurken die je allebei geweldig vindt? Weet je niet welke je moet kiezen? Dit is het perfecte moment om je man erbij te betrekken. Laat hem een blik werpen op beide opties en vraag hem welke hij het leukst vindt.

Dit klinkt misschien als een klein detail, maar het kan een wereld van verschil maken. Niet alleen laat het hem zien dat je zijn mening waardeert, het zorgt er ook voor dat hij zich meer betrokken voelt bij het winkelen. En wie weet, misschien ontdekt hij wel dat hij het stiekem leuk vindt om te helpen met het uitzoeken van kleding. Het kan de hele shopervaring voor jullie beiden een stuk aangenamer maken.

Vergeet zeker niet om ook nog op zoek te gaan naar iets leuks voor je man. Uitzoeken en passen vindt hij misschien niet zo leuk, maar hij is vast en zeker blij als hij thuis weer wat nieuwe kledingitems in de kast heeft hangen om uit te kiezen.

Sluit de dag af op het terras

En dan, als de winkels sluiten en je armen vol zijn met tassen; neem dan plaats op een terrasje. Of het nu zonnig is of niet, het is de perfecte manier om de dag af te sluiten. Lekker uitrusten, genieten van een drankje en wellicht een hapje. De voldoening voelen van een succesvolle shopdag!

Back to top button