Beauty

Wat is de beste manier om te ontharen?

Over een paar weken is het alweer Kerstmis en dan worden de mooie jurkjes uit de kast getrokken! Diepe decolletés, blote armen en panty’s; fijn wanneer je oksels en je benen lekker glad zijn en je geen last hebt van rode pukkeltjes door irritatie.

Wat is de beste manier om te ontharen?

Er zijn nogal wat verschillende manieren van ontharen. Veel van die manieren zorgen voor een geïrriteerde huid waardoor er rode vlekken, bultjes en kleine pukkeltjes tevoorschijn kunnen komen. Niet iedereen heeft hier last van, gelukkig. Maar feit is wel dat niet elke manier van ontharen geschikt is voor iedereen. We zetten een aantal manieren op een rijtje.

Waxen / harsen

Een niet al te prettige manier van ontharen maar wél heel effectief: harsen of waxen. De schoonheidsspecialiste gebruikt deze methode ook voor het ontharen van de bovenlip en geregeld ook voor het bijwerken van de wenkbrauwen. Even op je kiezen bijten, daarna een paar keer niezen en klaar is kees. Bij je benen is het een iets ander verhaal, omdat de oppervlakte veel groter is. Je benen kun je laten harsen bij een speciale wax- en hars salon maar je kunt ook zelf thuis aan de slag. Voor harsen kun je een harscassette gebruiken, die je vóór gebruik verwarmd. Met de cassette breng je een dun laagje hars aan op de huid. Daarna plak je er een ontharingsstrip op. Bij het verwijderen van deze strip verwijder je ook alle haren.

Zelf harsen op deze manier vergt wat oefening, maar wanneer je er eenmaal bedreven in bent kun je weken lang genieten van gladde benen. Het loont de moeite om goed te kijken naar je huidtype en naar de dikte van je haren. Er zijn harssoorten te koop speciaal voor dikke haren of harssoorten voor bijvoorbeeld een gevoelige huid.

Wat is de beste manier om te ontharen? - AllinMam.com

Epileren

Epileren werkt eigenlijk op een soortgelijke manier, want ook hier worden haren uit je huid getrokken. Alleen pak je met harsen een groter oppervlak in één keer. Epileren met een epileerapparaat is dus wat pijnlijker, als je het zo bekijkt, want het duurt langer en je onthaart kleinere stukjes huid tegelijk. Er zijn vrouwen die ook de oksels met een epileerapparaat ontharen. Doordat bij gebruik van een epileerapparaat ook de wortel van de haar verwijderd wordt heb je geen last meer van donkere plekken onder je oksels. Maar: je moet wel een soort van bikkel zijn, oksels ontharen met een epileerapparaat is behoorlijk pijnlijk. Misschien wen je er op den duur aan?

Scheren

Scheren is een prima manier van ontharen wanneer je een niet al te gevoelige huid hebt en niet al te dikke en stugge haren. Veel vrouwen scheren 1x per week hun onderbenen, bikinilijn en oksels en kunnen daar prima mee leven. Scheren kan met een elektrisch scheerapparaat of met scheermesjes en scheerschuim. Heb je achteraf toch iets last van geïrriteerde huid dan kan talkpoeder verzachtend werken na het scheren. Het allergrootste voordeel van scheren: het is pijnloos! En je bent ook nog eens snel klaar. Een nadeel zijn de stoppels, die vooral goed zichtbaar en voelbaar zijn wanneer je dikke, donkere en/of stugge haren hebt. Heb je vaak natte oksels? Zorg dan dat ze goed droog zijn voor je gaat scheren.

Wat is de beste manier om te ontharen? - AllinMam.com

Ontharingscrème

Een andere manier van pijnloos ontharen is ontharingscrème gebruiken. Ontharingscrème lost haartjes op, waardoor je benen en je oksels echt heel zacht worden. Het is wel belangrijk dat je meteen na het gebruik van ontharingscrème alle restjes goed verwijdert, om irritaties te voorkomen. Een nadeel van ontharingscrème kan zijn dat het ontharen langer duurt dan scheren, je moet de crème toch vaak een aantal minuten laten intrekken. Ook ruiken de meeste ontharingscrèmes niet echt lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Laser & lichtontharing

Een manier van ontharen waarbij je minder kans hebt op huidirritatie is laseren. Jarenlang waren dit zeer kostbare behandelingen die alleen buitenshuis konden plaatsvinden maar inmiddels kun je ook thuis aan de slag met laser.

Wat is de beste manier om te ontharen? - AllinMam.com

Met de Philips Lumea is het mogelijk om wekenlang achter elkaar gladde oksels en benen te hebben. De Philips Lumea geeft intense lichtpulsen af waardoor haartjes loslaten en de huid heel zacht aanvoelt. Door het gebruiken van verschillende opzetstukken is het apparaat geschikt voor lichaamsdelen als oksels, benen, bikinilijn en zelfs voor hals en gezicht. Door een geïntegreerd UV-filter wordt je huid beschermd tegen UV straling en een interne sensor zorgt ervoor dat het apparaat stopt met flitsen wanneer je huid te donker wordt.

Check eerst of jouw huid geschikt is voor ontharen op deze manier; helaas is de Philips Lumea niet geschikt voor gebruik bij mensen met heel donker haar of een gekleurde huid.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button