Mode

Voordelen van een badjas op een rijtje

Sommige vrouwen zweren bij een badjas, terwijl anderen er niets van moeten weten. Hoor je bij de laatste groep? Dan is de kans klein dat je een badjas hebt. Zonde, want zo’n jas brengt een aantal voordelen met zich mee. Helaas ziet lang niet iedere vrouw dit in. Daarom hebben wij in deze tekst de voordelen van een badjas op een rijtje gezet.

Een badjas houdt je lichaam warm

Een badjas wordt vaak gedragen na een douche of bad. Je lichaam is dan lekker warm en zo’n jas zorgt ervoor dat je niet direct weer afkoelt. Badjassen worden vaak gemaakt van katoen of fleece en deze materialen zijn doorgaans goed in staat om lichaamswarmte vast te houden. Extra bijkomstigheid van deze stoffen is dat ze ook nog eens water opnemen. Hierdoor wordt je lichaam vaak beter droog dan wanneer jij je na een douche of bad alleen afdroogt.

Een badjas is zacht en comfortabel

Hierboven las je al dat een badjas dames vaak gemaakt wordt van katoen of fleece. Dit brengt ons bij een tweede voordeel van dit soort jassen, want hierdoor zijn ze bijzonder zacht en comfortabel. Als je eenmaal zo’n badjas aan hebt gehad, kun je waarschijnlijk niet meer zonder. Veel vrouwen dragen zo’n jas overigens niet alleen na het douchen, maar vinden het bijvoorbeeld ook lekker om hem aan te trekken als ze ’s avonds de deur niet meer uit hoeven.

Een badjas geeft je privacy

Heb je gasten over de vloer of overnacht je in een bed & breakfast? Dan kun je andere mensen tegen het lijf lopen als je bijvoorbeeld van het toilet of de badkamer naar de slaapkamer loopt of andersom. Een badjas is in dit soort situaties ideaal, want hij biedt je privacy. Als je een badjas aantrekt voordat je de gang op gaat, loop je niet het risico dat andere mensen je in lingerie zien. Een groot deel van je lichaam wordt immers bedekt als je een badjas draagt.

Je schiet hem snel even aan

Als je geen badjas gewend bent, vind je het misschien maar niets om er eentje aan te trekken na het douchen of als je uit bad komt. Toch is een badjas aantrekken een stuk makkelijker dan je volledig aankleden. Je steekt je armen door de mouwen, knoopt de band om je middel en je lichaam wordt voor een groot deel bedekt. Ook het uittrekken van een badjas kost je amper tijd en moeite. Je haalt de knoop uit de band en laat hem vervolgens van je schouders glijden.

Badjassen zijn er in allerlei soorten en maten

Bij een badjas denken veel vrouwen al snel aan een witte jas. Vroeger waren badjassen voornamelijk wit, maar tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren. Hierdoor kun je vast en zeker ook een badjas kopen in een kleur die jij mooi vindt. Bovendien zijn badjassen verkrijgbaar in verschillende lengtematen. Zo kun je bijvoorbeeld een korte of (middel)lange badjas kopen. Over de breedte hoef jij je geen zorgen te maken, want je knoopt een badjas met een band om je middel.

Back to top button