Mode

Tie-Dye, nieuwe trend en zó makkelijk zelf te doen!

Tie-Dye is dé trend van dit moment. De verftechniek verovert onze kledingkast en garderobe met de snelheid van het licht. Gelukkig maar, want deze verftechniek is té leuk om links te laten liggen. Met Tie-Dye maak je zelf shirts, blouses of sjaaltjes met te gekke prints. Moeilijk? Nee helemaal niet, en het is ook nog eens leuk om te doen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het verven van textiel aan de hand van Tie-Dye.

Wat is Tie-Dye?

Tye-Dye staat voor een speciale techniek die je gebruikt bij het verven van textiel. Dat kan van alles zijn. Een T-shirt, een broek of een short. Eigenlijk heb je hierin geen beperkingen, zolang je het item maar kunt verven met textielverf. Tie-Dye betekent niet zomaar het verven van kleding. Door een shirt bijvoorbeeld op een bepaalde manier te knopen, pakt de verf op bepaalde plaatsen niet. Je krijgt op deze manier de meest te gekke patronen en prints. Het leuke is, elk kledingstuk dat je bewerkt met Tie-Dye is uniek. Twee keer hetzelfde patroon creëren is vrijwel onmogelijk.

Dit heb je nodig voor Tie-Dye

  • textielverf naar keuze
  • 250 gram zout voor 1 item
  • elastiek
  • wegwerphandschoenen
  • plastic bak
  • eventueel een mengbakje en een verfkwast

Zelf een Tie-Dye T-shirt maken

Kun je na het lezen van de bovenstaande omschrijving niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Dat komt mooi uit, want in het onderstaande stappenplan vertellen we je precies hoe je dat moet doen.

Tie-Dye, nieuwe rage en zo makkelijk zelf te doen! - AllinMam.com

Stap 1: Voorbereiding

Maak het item dat je wilt Tie-Dye-en nat en wring het goed uit. Vouw het uit op tafel en strijk het item glad. Bepaal welke delen je wel of juist niet wilt kleuren. De delen die je niet wilt verven bind je af met elastiek. Je kunt het item daarvoor ook in een bepaald patroon rollen of vouwen. Op internet vind je veel Tie-Dye voorbeelden die je helpen bij het maken van een te gek patroon.

Stap 2: Kleuren aanbrengen

Leg het item nu in een bak of op een ondergrond die vies mag worden. Bereid de verf voor zoals aangegeven staat op de verpakking en kleur de delen die je wilt voorzien van een Tie-Dye patroon. Sommige textielverf zit in een spuitfles. Dat is handig, want zo hoef je niet met aparte bakjes of een kwast in de weer.

Stap 3: Laten drogen

Laat het geverfde item een uur drogen. Zo kan de textielverf goed in de stof trekken en worden de kleuren straks nog levendiger. Spoel het daarna grondig uit tot het water helder is en niet meer kleurt. Stop jouw Tie-Dye kunstwerk 30 minuten in de wasdroger of hang het aan de waslijn. Hierna steel je direct de show met jouw uniek geverfde item!

Tie-Dye, nieuwe rage en zo makkelijk zelf te doen! - AllinMam.com

Koop een Tie-Dye kit

Tie-Dye is een regelrechte hit en je ziet dan ook steeds meer Tie-Dye sets verschijnen in de winkels. Wil je ook een Tie-Dye kit kopen? Dan kun je eens kijken naar deze Tie-Dye kit bij Amazon.nl. Deze complete Tie-Dye kit bevat naast verf ook elastieken en wegwerphandschoenen. Niet genoeg aan 5 kleuren? Dan is deze Tie-Dye kit met maar liefst 18 kleuren (en benodigdheden) wellicht iets voor jou. Op zoek naar inspiratie wat betreft patronen? Dan kun je met dit boek leuke ideeën opdoen.

Tie-Dye kleding kopen

Misschien zie je niet zitten om zelf aan de slag te gaan met Tie-Dye. Gelukkig dringt de trend zelfs door tot in de kledingwinkels, wat er voor zorgt dat er veel kant en klaar aanbod is. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze leuke Tie-Dye items van Like FLO of naar de uitgebreide collectie met Tie-Dye kledingstukken bij Zalando. Niet alleen een trend voor kinderen overigens, ook voor volwassenen zijn er leuke Tie-Dye kledingstukken te koop. Kijk hiervoor bij C&A of eveneens bij Zalando.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button