Mode

Tips voor het kopen van de juiste dames jeans

De meeste vrouwen hebben meerdere spijkerbroeken in hun kast liggen. Zijn jouw jeans versleten of vind je ze gewoon niet mooi meer? Dan wordt het de hoogste tijd om nieuwe te kopen. Sommige vrouwen kopen lukraak spijkerbroeken, maar dit is niet verstandig. Je moet namelijk op een aantal zaken letten bij het kopen van dames jeans. Om te voorkomen dat je een verkeerde broek koopt, vertellen wij je hier waar je precies op moet letten.

Juiste pasvorm dames jeans

Weet je exact welke maat je hebt in jouw spijkerbroeken? Dan duurt het mogelijk niet lang voordat je nieuwe jeans gevonden hebt. Toch raden wij je niet aan om alleen maar naar de maat te kijken. De pasvorm speelt namelijk ook een belangrijke rol. Je wilt immers wel een geschikte spijkerbroek voor jouw figuur kopen. Door op de pasvorm te letten wordt dit een stuk makkelijker.

Om te bepalen welke dames jeans bij jouw figuur past, kijk je allereerst naar de taille. Als je geen taille hebt of juist heel slank bent, kun je kiezen voor een laag heupmodel. Toch zien we dat veel vrouwen tegenwoordig kiezen voor een broek met een hoge taille, ook wel high-waisted jeans genoemd. Zo’n broek heeft de nodige voordelen. Je kunt een klein buikje bijvoorbeeld makkelijk verbergen met een high-waisted jeans.

Dames jeans met stretch of zonder

De pasvorm is niet het enige waar je op moet letten bij het kopen van een damesbroek. Kijk ook goed naar het materiaal waarvan de jeans gemaakt is. De stof van de ene broek rekt namelijk makkelijker uit dan de stof van de andere broek. Bepaal daarom goed voor jezelf welk materiaal jouw voorkeur geniet. Wil je graag een strakke dames broek, zodat rondingen goed naar voren komen? Dan kom je waarschijnlijk uit bij een skinny jeans.

Lees ook: Wat maakt kleding duurzaam en waarom is het belangrijk?

Achterkant van dames jeans

Als je een jeans draagt, zie je zelf alleen de voorkant. Daarom wordt er vaak niet naar de achterkant gekeken. Toch is dit wel een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een dames jeans. De positie van de zakken bepaalt namelijk hoe jouw billen overkomen. Zitten de zakken ver uit elkaar? Dan lijkt jouw kont een stuk breder dan wanneer ze dicht bij elkaar zitten. Bekijk jezelf daarom altijd van voor en achter in een spiegel wanneer je een spijkerbroek past.

Dames jeans prijs

Tot slot let je bij het kopen van een dames spijkerbroek ook op de prijs. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een nieuwe broek. Gelukkig is er tegenwoordig voor ieder budget een geschikte jeans te vinden. Sommige mensen kiezen standaard voor de goedkoopste broek, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van goedkope jeans vaak te wensen overlaat. Als je toch zo’n broek koopt, sneuvelt jouw broek mogelijk sneller en moet je wederom een nieuwe kopen.

*Uitgelichte foto: © Masta4650 | Dreamstime.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button