Schoolkinderen

Lentefeest organiseren; tips en ideeën voor een geslaagd feest

Van origine wordt het lentefeest georganiseerd voor godsdienstige kinderen die de lagere school verlaten. De laatste jaren echter zijn lentefeesten steeds populairder, ook in niet godsdienstige kringen. Gaat jouw kind de overstap maken van de lagere school naar de middelbare school? Dan kun je dus een lentefeest organiseren. Bij de organisatie van zo’n feest komt heel wat kijken. En als ouder wil je er natuurlijk alles aan doen om je kind een onvergetelijk feest te geven. Wij geven je graag enkele tips voor het organiseren van een geweldig lentefeest.

Lentefeest in thema

Een goed feest heeft vaak een thema. Kies een thema dat je zoon of dochter nauw aan het hart ligt. Denk goed na over dit thema, want het is de bedoeling dat je dit doortrekt tot in de kleinste details. Eenmaal het thema voor het lentefeest gekozen, kan je écht beginnen aan de organisatie. Alle beslissingen die je maakt voor het feest worden gekozen in functie van dat thema. Je kan erg breed gaan, maar het is belangrijk dat er een lijn inzit en dat je rond één centraal idee werkt. Kies voor een thema dat makkelijk te organiseren is. Focus je op de hobby of de sport van jouw kind, of bijvoorbeeld op een muziekinstrument wanneer jouw kind erg muzikaal is. Is je kind gek op een specifieke kleur of houdt je kind van speciale kleurencombinaties? Vier het lentefeest dan in pastelkleuren, in een bepaald dierenpatroon of denk bijvoorbeeld aan een jungle thema.

Uitnodigingen versturen

Is het thema gekozen? Dan is het tijd om originele lentefeest uitnodigingen te versturen. Je uitnodigingen personaliseer je zoals je zelf wilt. We dagen je uit om zo creatief mogelijk uit de hoek te komen. Je kunt kiezen voor uitnodigingen met of zonder foto, in een specifiek stijl of met bepaalde kleuren en vormen. Er is keuze genoeg, maar denk eraan: ontwerp een uitnodiging die in lijn ligt met het centrale thema.

Steek het feest in een themajasje

Dat er decoratie komt kijken bij een lentefeest had je vast verwacht. Maar je kunt nog verder gaan: hapjes en drankjes in thema bijvoorbeeld. En heb je er al eens aan gedacht om ook zelfs je locatie uitgebreid aan te passen? Een junglefeestje dat plaatsvindt in een dierentuin bijvoorbeeld, dat geweldig als je kind gek op dieren is! Laat ook even aan je gasten weten dat er een dresscode is zodat iedereen in het thema past.

Ga voor originele cadeaus

Kinderen krijgen op lentefeesten altijd klassieke cadeaus zoals een fiets, gsm of horloge. Maar wat kinderen veel leuker vinden om te krijgen zijn gepersonaliseerde cadeaus. Er zijn talloze gepersonaliseerde cadeaus te bedenken voor kinderen die hun lentefeest vieren, zowel voor meisjes als voor jongens.

Bedank je gasten

Laat gasten weten dat je het fijn vond dat ze er waren; geef ze iets mee naar huis. Dé kers op de taart na afloop! Gasten hebben op deze manier een blijvende herinnering aan een geweldig feest.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button