Gastblogs

Wij kiezen voor combinatie gastouder en kinderdagverblijf

Het is zover! Volgende week moet ik weer aan de slag, na ruim vijf maanden moet ik weer werken. Mijn zwangerschapsverlof is verlengd met twee weken vakantie en nu is het einde in zicht. De tijd is echt voorbij gevlogen. Begin september leek werken na zwangerschapsverlof nog een eeuwigheid te duren, nu lijkt als de dag van gisteren dat Esmee is geboren.

Weer werken na zwangerschapsverlof

Aanstaande maandag is mijn eerste werkdag. Aan de ene kant heb ik er zin in om het gewone leven weer in te gaan en anderzijds is thuis zijn ook wel erg lekker. Maar het ritme is er nog niet dus het wordt wel tijd dat we weer aan de slag gaan.

Wennen aan opvang

Esmee is vorige week voor het eerst een ochtend naar het kinderdagverblijf geweest en afgelopen maandag ook een ochtend naar de gastouder. Ze gaat dus 1 dag naar het kdv en 2,5 dag naar een gastouder. Het viel me erg mee om haar achter te laten. Toen er gevraagd werd of ik het lastig vond om haar achter te laten moest ik wel even slikken maar ik vond het ook wel weer prettig dat ik even gewoon boodschappen kon doen. Gewoon even de deur uit zonder na te denken of ik de kinderwagen mee neem in de auto of dat ik lopend met de kinderwagen naar het dorp ga. De ochtend vloog voorbij, bij zowel het kdv als bij de gastouder. Ik denk dat Esmee het ook prima vond bij de opvang. Maar vanaf volgende week worden het meerdere dagen, in totaal 3,5 dag… Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

Waarom combinatie gastouder en kinderdagverblijf?

Velen vragen zich af waarom wij gekozen hebben voor een gastouder én kdv. Helaas was er 1 dag geen beschikbaarheid bij de gastouder dus we weken uit naar de kdv. Beiden hebben voor- en nadelen maar de voornaamste reden dat we kozen voor de gastouder is dat zij ook de kinderen bij zich houdt als ze bijvoorbeeld koorts hebben. Natuurlijk, als je kind doodziek is neem je haar mee naar huis. Maar soms hebben kinderen verhoging en zijn toch nog vrolijk of de verhoging is maar van korte duur. Daarnaast past de gastouder ook op in de avonduren of in het weekend, indien nodig. Voor ons heel handig aangezien we geen opa’s en/of oma’s in de buurt hebben die even kunnen oppassen.

Een voordeel van het kdv is dat het altijd open is, ook in de schoolvakanties. Dus we snoepen van beide kanten en kunnen we altijd uitwijken naar het kdv of omgekeerd.

Gaat jouw kind naar de opvang? Zo ja, voor welke soort opvang heb jij gekozen en waarom?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button