Taarten

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips

Zelf taarten maken is leuk. Het zorgt voor een hoop plezier tijdens het maken, je hebt eer van je werk en daarna is het ook nog eens heel lekker om hem op te eten. Maar wat zijn nou de leukste taarten om zelf te maken? Hieronder een flinke dosis taarten inspiratie!

De leukste taarten: inspiratie voor de vorm

Alhoewel de meeste taarten een ronde of vierkante vorm hebben kun je hier behoorlijk mee variëren. Zet een aantal taarten met verschillende diameter bovenop elkaar, laat de binnenste lagen zien of voeg een vierkante en ronde samen. Alles kan! En zeg nou zelf: een beetje eigen inbreng is alleen maar goed, dat maakt een taart nog persoonlijker.

Stapeltaart: 1, 2, 3.. hoeveel wil je er boven op elkaar?

Onwijs leuk is de stapeltaart. Let er op dat je de verschillende taarten wel goed stut, anders heb je kans dat de taart in elkaar gaat zakken of dat de lagen verschuiven bij het verplaatsen van de taart. Voor het stutten van de lagen heb je verschillende maten cake boards, cake drums, taartkartons en dowels nodig. Benieuwd hoeveel taarten jij aan zou durven voor een stapeltaart!

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips - AllinMam.com
Foto door Ruth Black | Shutterstock

Een taart met open lagen

Wil je je gasten meteen laten zien wat er in de taart zit? Dat kan door een taart te maken waarbij je het bekleden rondom weg laat. Mooie gelijke lagen maak je met een taart snijder of een taart zaag. Ook het glad maken van de zijkanten met een paletmes laat je achterwege. Een taart met lagen is sneller gemaakt en je kunt hem bovenop leuk aankleden met slagroom, kaarsjes en gekleurde sprinkles.

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips - AllinMam.com

Inspiratie voor de leuke taarten met strik

Een strik maakt een taart helemaal af. Alsof je een cadeautje op tafel zet! Strikken kun je op verschillende manieren op je taart bevestigen. Wil je een losse strik bovenop de taart? Of liever een strik helemaal om de taart heen gebonden?

Een taart met strik van marsepein

Zelf een strik van marsepein maken vergt wat precisie. Maar als je van een beetje uitdaging houdt is het gaaf om zelf aan de slag te gaan! Je kunt kiezen voor een strik die los bovenop de taart wordt geplakt of voor een strik waarbij het eruit ziet alsof deze om de taart heen gebonden is. Uiteraard kun je in een goede taartenwinkel ook een kant en klare strik van marsepein kopen.

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips - AllinMam.com
Foto door kwanchai.c | Shutterstock

Een taart met strik van lint

Is een strik van marsepein maken een beetje te tijdrovend? Of heb je last van bibberende handen? Dan is het ook een leuk idee om een strik van lint om de taart te binden. Leuk kaartje er aan en klaar!

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips - AllinMam.com
Foto door CKP1001 | Shutterstock

Decoratie voor de leukste taarten

Een taart hoeft qua vorm of grootte helemaal niet spectaculair te zijn. Met decoratie maak je zelfs de meest simpel gevormde taart tot een waar pareltje. Sprinkles zijn te verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen. In 1 kleur of in meerdere kleuren en in de gekste vormen. Hagelslag, balletjes, sterretjes en mixen: het is allemaal te koop. Sprinkles zijn overigens niet alleen leuk om bovenop een taart te gebruiken. Maak een cadeautje van je taart en vul een opening aan de binnenkant met sprinkles. Hoe je dat doet kun je lezen in dit leuke boek The Power of Sprinkles.

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips - AllinMam.com
Foto door Ruth Black | Shutterstock

Variëren met kaarsjes op de taart

Sprinkles zijn leuk op een verjaardagstaart, maar kaarsjes zijn natuurlijk pas echt onmisbaar. Ook taart kaarsjes zijn in ontzettend veel soorten verkrijgbaar. Is je dochter helemaal gek van L.O.L.? Dan zit je met deze kaarsjes helemaal goed. Lekker lang genieten van brandende kaarsjes? Dan zijn deze extra lange kaarsjes voor jou misschien geschikt. Naast deze kaarsjes blijven ook cijferkaarsjes en ijsfonteinen populair op de verjaardagstaart!

De leukste taarten om zelf te maken: inspiratie en tips - AllinMam.com
Foto door Africa Studio | Shutterstock

Inspiratie voor een themataart

Een themataart is natuurlijk te gek, zeker voor jonge kinderen. En dat hoeft niet altijd van Spiderman, Frozen of Mickey Mousse te zijn; ook andere thema’s zijn super leuk. Zo kun je een speciale unicorn decoratieset aanschaffen voor je dochter die gek is van eenhoorns. Of wat dacht je van een tuintjestaart voor je moeder die gek is op tuinieren?

De leukste taarten zijn taarten waarbij je ziet dat ze met veel plezier gemaakt zijn. Een personal touch doet het altijd goed!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button