Keukenapparaten

Voor- en nadelen van een grillpan

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten pannen, maar welke pan is nou het beste? Eigenlijk is er niet een ‘beste’ pan, dit is namelijk afhankelijk van wat je wilt doen met de pan. Er zijn wel veel pannen die voor veel doeleinden te gebruiken zijn. Eén van de pannen die veel te vinden zijn is de grillpan. Is een grillpan wat voor jou? En wat zijn de voor- en nadelen van een grillpan? Je leest het hier! 

Nadelen van een grillpan 

Zoals de naam al zegt is een grillpan gemaakt om mee te grillen. Je kunt er dus niet zomaar mee gaan wokken, dat werkt niet zo goed in een grillpan. Wat je wél kunt doen met een gietijzeren grillpan is deze in de oven zetten om te braden. Een ander nadeel dat erbij komt kijken is dat een grillpan vaak veel ruimte in beslag neemt. Niet iedereen gebruikt een grillpan even vaak, dus hij blijft vaak liggen in de kast. Toch zijn er veel voordelen om juist wél een grillpan te gebruiken. 

Voordelen van een grillpan

Het gebruiken van een grillpan brengt veel voordelen mee. Zoals eerder genoemd is het dus ook mogelijk als je een gietijzeren versie hebt, om deze in de oven te zetten. Zo kun je er dus mee braden en heb je ook geen aparte braadpan nodig. Veel grillpannen van gietijzer hebben ook een afneembaar handvat. Op deze manier past het ook in een wat kleinere oven. Zo hoef je dus niet te investeren in een kleine braadpan. 

Grillen is gezond

Daarnaast is het ook gezonder om een grillpan te gebruiken in plaats van een normale pan. Door de grillstrepen blijft het vlees boven het vet dat uit het vlees komt liggen. Zo blijft er dus ook minder vet in jouw stuk vlees zitten. Die grill lijnen zorgen dus niet alleen voor een prachtige grillstreep op jouw maaltijd, maar ook voor een gezonder stukje vlees! Een grillpan houdt daarnaast veel warmte vast, waardoor er sprake is van een snelle bereidingstijd. 

Is een grillpan iets voor mij? 

Iedereen heeft uiteraard hun eigen voorkeur voor een pan. Het hangt natuurlijk ook af van wat je lekker vind om te koken. Houdt je van gegrilde kip of andere vetarme vleesproducten in jouw maaltijden? Dan is een grillpan ideaal! Ook voor het grillen van groente is het ideaal om een grillpan te hebben. Als je meer houdt van wokken of stomen, dan is het verstandiger om te investeren in een goede wokpan. Het is zonde als je een grillpan koopt, terwijl je nooit maaltijden maakt die hiervoor geschikt zijn.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button