Kookboeken

10x Slowcooker recepten kookboek

Slow cooking is een manier van koken die al jarenlang wordt gebruikt, voornamelijk in Amerika. Niet zo gek, aangezien de eerste slowcooker in 1970 in Amerika op de markt kwam. Sinds die tijd is slow cooking overgewaaid naar andere landen en heeft deze manier van koken ook Nederland bereikt. Wanneer je in het bezit bent van een slowcooker is het super handig om een goed slowcooker recepten kookboek te hebben. Op een gegeven moment ken je een aantal recepten misschien uit je hoofd, maar het is altijd weer leuk om iets nieuws uit te proberen.

Slow cooking in het kort

Voor veel mensen is slow cooking nog steeds iets onbekends. Stoofpotjes kennen we allemaal en het gros van de mensen denkt dat dit altijd bereidt wordt op het vuur, urenlang achter elkaar. Misschien dat dat ook de reden is dat veel buitenshuis werkende mensen bijna geen stoofmaaltijden meer bereiden; niet echt een fijn idee als jij op je werkt bent en je thuis 7 uur lang het gas aan hebt staan! Hier komt de slowcooker om de hoek kijken, een ideaal apparaat wat op lage temperatuur (elektrisch) jouw maaltijd gaart terwijl jij aan het werk bent. Je komt thuis en je kunt meteen aan tafel. Ideaal toch?

Lees ook: Voor- en nadelen van koken in een slowcooker

10x slowcooker recepten kookboek

Lange tijd was het best lastig om goede slowcooker kookboeken te vinden, althans, in het Nederlands. In het Engels vind je juist ontzettend veel kookboeken! Wij zijn al een tijdje fan van slowcooking en hebben al een paar slowcooker recepten kookboeken in huis. En het leuke is dat er steeds meer Nederlandstalige kookboeken met slowcooker recepten op de markt verschijnen. Tijd dus om de de 10 beste slowcooker recepten kookboeken op een rijtje te zetten.

Lees ook: Slowcooker recept met varkenshaas en pruimen

Slow Cooked  |  Olivia Andrews

Slow Cooked is een prachtig vormgegeven boek met foto’s om van te watertanden. Het boek bevat niet alleen gerechten waar alleen de slowcooker voor gebruikt moet worden, ook de oven en het fornuis komen aan bod. Het boek is heel internationaal, met echte wereldgerechten. Dat is misschien ook meteen een nadeel van dit prachtige slowcooker recepten kookboek, want sommige benodigde ingrediënten zijn waarschijnlijk wat lastig verkrijgbaar. Maar gelukkig hebben we Google!

Slow Cooked

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,95)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Stoven bij Janneke thuis  |  Janneke Philippi

Janneke Philippi heeft een hele schare trouwe fans die meerdere kookboeken van haar gebruiken. Ook Stoven bij Janneke thuis is weer een schot in de roos. De recensies en reviews van dit boek zijn heel goed, gebruikers vinden de recepten vooral goed uitvoerbaar. Dat is belangrijk, want soms sla je (vooral als leek zijnde) wel eens een kookboek open en denk je… als dit maar goed gaat! Naast recepten staat er in dit boek ook goede achtergrondinformatie over stoven in het algemeen.

Stoven bij Janneke thuis

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

500 slowcooker gerechten  |  Carol Beckerman

Het kleine slowcooker recepten kookboek 500 slowcooker gerechten is een kookboek wat ik zelf heel regelmatig gebruik. Het is lekker handzaam en er staan veel recepten in. Het fijne van de recepten in dit slowcooker kookboek is dat er ook op elk recept variaties beschreven staan. Deze variaties staan bij elkaar op een pagina en dat is handig, want als je bijvoorbeeld geen rode wijn in huis hebt is er vast wel een variatie van het slowcooker gerecht met witte wijn (zoals bij het slowcooker recept met varkenshaas en pruimen, waar ik eerder over schreef). Een ander gerecht uit dit kookboekje wat hier geregeld op tafel komt is het slowcooker gerecht met aubergine. Een aanrader, dit kookboek én voor een leuke prijs!

500 slowcooker gerechten

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,99)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Eet Paleo slowcooker  |  Marinka Bil

Marinka Bil schreef het Eet Paleo slowcooker recepten kookboek. Marinka schreef meerdere boeken over Paleo en aangezien een slowcooker ideaal is wanneer je volgens de Paleo methode eet kon dit slowcooker recepten kookboek niet uitblijven.

Eet Paleo – Slowcooker

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,85)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Het Crock-pot boek  |  Good Cook

Wat een prachtig nieuw slowcooker recepten kookboek is Het Crock-pot boek! Voorin het boek staat op leuk, makkelijk leesbare wijze beschreven wat een slowcooker precies is en hoe slow cooking is ontstaan. De recepten zijn onderverdeeld in seizoenen, daarmee zoek je op gemakkelijke manier gerechten op met seizoensgroenten. Het boek kijkt lekker door, het is mooi vormgegeven en de foto’s zijn prachtig.

Het Crock-Pot boek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Het slowcooker kookboek  |  Lorna Brash

Het slowcooker kookboek van Lorna Brash is een gebruiksvriendelijk slowcooker recepten kookboek. Helder beschreven recepten en gerechten waar de voorbereiding niet al te lange tijd in beslag neemt. Het boek bevat 256 pagina’s, genoeg om veel slowcooker inspiratie uit te halen.

Het slowcooker kookboek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,50)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

I love my slowcooker  |  Beverly Leblanc

De titel van dit boek zegt al genoeg! Dit boek is voor de echte slowcooker liefhebber. I love my slowcooker legt uit hoe slow cooking werkt en welke verschillende slowcookers er zijn. Het staat vol met fijne recepten die gemakkelijk te volgen zijn. Het is een kookboek van een aantal jaren terug dus qua vormgeving iets minder spectaculair dan bovenstaande, nieuwere boeken.

I love my slowcooker  NL

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,30)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

I love my slowcooker ENG

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Het slowcooker kookboek  |  Catherine Atkinson

Een ouder (2010) en ook ouderwetser vormgegeven slowcooker recepten kookboek is Het slowcooker kookboek van Catherine Atkinson. De binnenzijde van het kookboek doet me denken aan de kookboeken van mijn moeder, die ik als kind in de keukenkastjes zag staan. Dus ook bij het verschijnen van het kookboek in 2010 waren de vormgevers nog niet echt vooruitstrevend :-) Qua inhoud echter is het boek top. Je vindt hier veel informatie over slow cooking, bereidingswijzen en ook veel foto’s van de bereiding zelf. Dat is dan toch weer iets anders dan de kookboeken van tegenwoordig, waar je alleen een foto van het eindresultaat ziet. Wil je een slowcooker recepten kookboek wat echt de diepte in gaat? Dan heb je aan Het slowcooker kookboek een goede.

Het slowcooker kookboek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,95)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Minibijbel slowcooker  |  Jenny Fleetwood

Altijd handig om een klein boekje bij de hand te hebben, alhoewel deze slowcooker minibijbel niet zo klein meer is als ze vroeger waren. Dit kookboek is waarschijnlijk groter van formaat dan 500 slowcooker recepten en wordt als goed “eerste” slowcooker kookboek gezien. Voor een mooie prijs, dus handig om meteen aan te schaffen wanneer je een slowcooker koopt. Helaas is het boek niet altijd verkrijgbaar, maar wellicht heb je iets aan de stoofschotel versie.

Minibijbel  Stoof- en ovenschotels

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Engelstalige slowcooker recepten kookboeken

Vind je het geen probleem om je slowcooker recepten kookboek in het Engels te hebben dan heb je bij Bol.com keuze uit meer dan 300 verschillende soorten slowcooker kookboeken. Een aantal Engelstalige slowcooker boeken springen er voor mij meteen al uit.

De eerste bijvoorbeeld is The Asian Slow Cooker. Waarschijnlijk omdat ik Thais eten heerlijk vind maar ook omdat de omschrijving me aanstaat, de cover uitnodigend is en de reviews goed zijn. Het nadeel van in andere taal geschreven slowcooker receptenboeken kan zijn dat ingrediënten lastig te vinden zijn, net als diverse ingrediënten uit Slow Cooked van hierboven. Voordeel van dit Aziatische slowcooker kookboek is dat er tegenwoordig online veel Aziatische producten besteld kunnen worden. Grote kans dat dit slowcooker kookboek het eerstvolgende kookboek is wat hier op de deurmat valt :-)

The Asian Slow Cooker

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,67)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18

Zin in nog meer ideeën voor koken met de slowcooker? Op MamsAtWork.nl vind je nog meer recepten voor de slowcooker.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
spiru.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:18
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button